Katso Formula 1 -lähetykset ilmaiseksi

Formula 1 (Flickr: Jairo Marcos)
Formula 1 (Flickr: Jairo Marcos)

Formula 1 -lähetyksiä voi katsella Suomessa suorana ainoastaan MTV3 Maxin ja MTV3 Katsomon kautta. Molemmat maksavat rahaa ja MTV3 Katsomo on keskustelufoorumien mukaan toiminut todella ala-arvoisesti.

F1-lähetyksiä voi kuitenkin katsella suorana ilmaiseksi netin kautta.

Eräs helppo tapa on mennä ennen formulakisojen alkamista osoitteeseen http://www.justin.tv ja laittaa etusivulla hakusanaksi f1, formula 1 tai formula. Justin.tv on Youtuben tyyppinen palvelu, jonka kautta voi katsoa suoria videolähetyksiä. Ongelmana palvelussa on heikko kuvanlaatu.

Suoria formuloita on mahdollista katsella ilmaiseksi myös hyvällä kuvanlaadulla. Tämä tapa on kuitenkin teknisesti kinkkisempi. Monet televisioyhtiöt näyttävät F1:set suorina omilla www-sivuillaan. Esimerkiksi BBC:n www-sivujen kautta voi katsella Formula 1 -lähetykset BBC iPlayersta. Tällaiset lähetykset on kuitenkin rajattu näkymään vain kyseisen televisioyhtiön kohdemaan asukkaille. Teknisesti tämä rajoitus on toteutettu niin, että esimerkiksi BBC:n nettitelevisiota voi katsella vain Brittein saarilla sijaitsevan IP-osoitteen kautta.

Internetissä on kuitenkin mahdollista surffata siten, että www-sivuille näkyvä IP-osoite on jotakin muuta kuin oman operaattorin antama osoite.

Tällainen temppu onnistuu esimerkiksi Tor-ohjelmistoa käyttämällä. Tiivistetysti vaiheet ovat Torin asentaminen, brittiläisen exit noden löytäminen ja Firefoxin lisäosan FoxyProxyn asettaminen käyttämään Toria proxynä.

Jollet halua säätää turhaan ja hyvä kuvanlaatu on sinulle välttämättömyys voit tietenkin aina ostaa maksu-tv-paketin. Esimerkiksi Maxivisionin*
kanavapaketista löydät kanavat formuloiden katselemiseen.

Kaikkein helpoimmalla tietenkin pääsee jos vain odottaa MTV3:n jälkilähetyksiä.

Yksi ajatus artikkelista “Katso Formula 1 -lähetykset ilmaiseksi”

 1. Terve!

  Katselen itse formulat Sopcast`lta, http://www.sopcast.com
  Ja sieltä kanava Star Sports englannin kielinen tai
  kiinankielinen CNTV5 (muistaakseni) Kanavilta löytyy myös paljon urheilua suorina lähetyksinä jalkapalloa, tennistä sekä paljon muuta ilmaista
  Kuvan laatu ei ole kovin hyvä

  Terv. Jorma

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *