Suomen Energiayhtiö - huijausta vai ei?

Suomen Energiayhtiö - huijausta vai ei?

Olen kirjoittanut täällä blogissa paljon sähkön hinnan kilpailuttamisesta. Markkinoille on tullut paljon uusia yhtiöitä, joiden kautta sähköä voi ostaa halvemmalla. Yksi näistä uusista yhtiöistä on Suomen Energiayhtiö Oy.Kyseisen yrityksen toiminnassa ja markkinoinnissa on kuitenkin todella paljon hämärää.

Kuningaskuluttaja kuvailee yhtiötä näin:

Suomen Energiayhtiö aloitti toimintansa Suomessa vuonna 2005. Runsaan kolmen vuoden aikana yhtiö on saanut kolme kirjallista huomatusta Kuluttajavirastosta, kaksi huomautusta Energiamarkkinavirastolta sekä yhdet uhkasakot. On varsin outoa, että viranomaisetkaan eivät tunnu saavan yhtiötä toimimaan sääntöjen mukaan, sillä yhtiön toiminnasta valitetaan koko ajan Kuluttajavirastoon.

Myyntipuheluissa luvataan 5 % halvempaa hintaa

Tällä hetkellä Suomen Energiayhtiön myyntipuheluissa luvataan 5 % halvempaa hintaa nykyiseen sähköntoimittajaan nähden. Kuningaskuluttajan mukaan tämä lupaus ei ole kuitenkaan aina pitänyt paikkaansa. Tällä hetkellä yhtiö lupaa kuuden kuukauden hintatakuun uusille asiakkaille. Hintatakuun voisi luulla tarkoittavan sitä, että tarjottu hinta on 5 % paikallista sähköyhtiötä halvempi kuuden kuukauden ajan. Näin ei kuitenkaan ole. Hintatakuu tarkoittaa sitä, että yhtiö lupaa hinnan pysyvän samana ensimmäisen kuuden kuukauden ajan.

Kuningaskuluttaja kommentoi hintalupauksia seuraavasti:

Vajaa kuukausi sitten Kuluttajavirasto antoi Suomen Energiayhtiölle kirjallisen huomautuksen koskien katteettomia hintalupauksia.

– Kyllä siinä kuluttaja harhaanjohdetaan hinnan suhteen, että jos hänelle luvataan halvempaa hintaa kuin se paikallinen yhtiö myy, niin lupaus pitäisi pitää paikkansa, kuluttajaviraston lakimies Jukka Kaakkola kertoo.

Tarjousesitteiden lähettämisen hyväksyminen johtaa sopimuksen tekemiseen

Kuten monista muistakin puhelinmyyntiä harjoittavista yrityksistä, myös Suomen Energiayhtiöstä on esitetty keskustelufoorumeilla, että sopimuksia tehdään vaikka asiakas olisi kieltäynyt puhelimessa tarjouksesta.

Kuningaskuluttajan haastattelema Kuluttajaviraston lakimies kommentoi:

- Sähkö on aika hankala ja monimutkainen tuote myytäväksi puhelimella, ja meille on tullut kuluttajilta ilmoituksia, että he eivät ole täysin ymmärtäneet sitä puhelinmyyntitilannetta, että siinä on kyse sopimuksen tekemisestä. He ovat ehkä vain olettaneet, että saavat tarjouspaperit kotiansa ja voivat sitten tutustua niihin tarkemmin, Kaakkola kertoo.

Jos puhelinmyyjä on pyytänyt lupaa esitteiden lähettämiseen kotiin ja olet sanonut kyllä, olet siis todennäköisesti sitoutunut sähkösopimuksen vaihtamiseen.

Sopimus muuttuu kalliimmaksi puolen vuoden jälkeen

Kuuden kuukauden jälkeen annettu hintatakuu lakkaa ja sähkön hintaa aletaan pikkuhiljaa hilata ylöspäin. Keskustelufoorumeilla on raportoitu sähkön hinnan nousevan kuuden kuukauden jälkeen jopa yli 10 snt/kWh.

Vihreä Valinta -sopimuksen sopimusehdoissa todetaan seuraavasti: ”6 kuukauden jälkeen sopimus muuttuu ympäristö-sopimukseksi, joka on luontoystävällinen, toistaiseksi voimassaoleva sähkösopimus jota ei tarvitse uusia. Tiedotamme yhtä (1) kuukautta ennen ajankohtaisista hinnoista.” Kuningaskuluttaja kuitenkin väittää, että hinnoista ei ole aina tiedotettu asiakkaita.

Sopimuksen irtisanominen

Jos sinulle on soitettu Suomen Energiayhtiöstä ja haluat purkaa tehdyn tilauksen, voit tehdä niin 14 päivän kuluessa. Uuden sopimuksen peruuttamisen on raportoitu onnistuneen puhelimitse.

Vanha sopimus pitää kuitenkin irtisanoa kirjallisesti. Suomen Energiayhtiön sopimusehdoissa todetaan: ”Irtisanominen tapahtuu kirjallisesti, sen voi tehdä asiakas tai hänen kirjallisella valtakirjalla valtuuttamansa asiamies. Sopimuksen voimassaolo päättyy 14 vrk kuluttua siitä kun irtisanomisilmoitus on tullut Suomen Energiayhtiö Oy.n tietoon.”

Sopimuksen voi siis irtisanoa myös uusi sähköyhtiösi. Keskustelufoorumeilla on kuitenkin raportoitu, että Suomen Energiayhtiö ei ole aina ottanut vastaan muiden sähköyhtiöiden asiakkaidensa puolesta tekemiä irtisanomisilmoituksia.

Ei siis kannata luottaa siihen, että edellinen tai uusi sähköyhtiösi hoitaa sopimuksen irtisanomisen / peruuttamisen puolestasi. Sopimuksen irtisanomisessa itse on riskinä, että olet hetken aikaa tilanteessa, jossa sinulla ei ole sähköjä ollenkaan.

Suomen Energiayhtiön yhteystiedot:

Suomen Energiayhtiö Oy, Hermannin rantatie 24, 00580 Helsinki.
Puh: 020-7789150
Fax: 020-7789160
info@energiayhtio.fi

Onko kyseessä huijaus?

Muropaketin keskustelufoorumeilla eräs puhelinmyyjäksi itsensä esittelevä henkilö kertoo seuraavasti:

Tää on suht karua tekstii lukee kun ite menin työpaikkaa vailla hankkiutumaan erääseen puhelinmyyntifirmaan töihin ja myyn sattumoisin just sey:n sähköä. Meillä on edessä paperi josta luetaan asiat ja muuta ei sitten myytävästä asiasta tiedetäkään. Nyt päätin googlettaa ko firman koska eräs tyyppi jolle soitin sanoi, että kato netistä mitä teidän firmasta lukee.. Hälytyskellot soi vähän siitäkin kun näin semmosen mallitilausvahvistuskirjeen, jonka lopussa sanotaan että ”kuuden kuukauden jälkeen sopimus muuttuu toistaiseksi voimassa olevaksi YMPÄRISTÖ-sopimukseksi” […] Toivottavasti myytävä tuote vaihtuisi kun ei oo kiva myydä tuotetta jonka tietää olevan huijausta.

Yrityksellä on kuitenkin myös tyytyväisiä asiakkaita. Suomen Energiayhtiö on tarjonnut ainakin joillekin uusille asiakkaille ensimmäisen kuukauden ilmaiseksi. Lisäksi ensimmäisen kuuden kuukauden loput viisi kuukautta sähkön hinta on ollut nykyistä sähköntarjoajaa halvempaa.

Kannattaa lisäksi muistaa, että eivät muutkaan sähköyhtiöt ole halpoja. Esimerkiksi Fortum on ollut toistuvasti sähkön hintavertailuiden kallein yhtiö. Tähän yhtiöön liittyvistä epäselvyyksistä huolimatta sähkön hintavertailu ja kilpailutus kannattaa.

Mainos:

Lisätietoa aiheesta:

Suomen Energiayhtiö Oy (Suomi24 Keskustelu)
Halpasähköyhtiö petti jälleen lupauksensa (Kuningaskuluttaja)
Suomen Energiayhtiö (Muropaketti MuroBBS keskustelu)
Suomen energayhtiö (Kaksplus keskustelu)

165 kommenttia artikkeliin “Suomen Energiayhtiö – huijaus?”

 1. kumma homma kirjoitti:

  Kyseisestä firmasta soitti vakuuttavuutta ääneensä tavoitteleva mieshenkilö esitellen sähkönvaihtosopimusta. Kun esitin muutamia takentavia kysymyksiä, löi luurin korvaan. Aika omituiselta kaupanteolta vaikuttaa!

 2. 6uy6j65rtikjt6ty kirjoitti:

  vieläkö on tapahtumia suomen energia yhtiöllä

  asiakaspalvelija elinakin häippässy täältä………..

 3. kerran petetty, aina pettynyt kirjoitti:

  en kusasekaan ko. firmaan

  riitti yksi ikävä kokemus

 4. filunkia touhua kirjoitti:

  Äsken soitti mumisten esittäytynut mies. Tivaamisen jälkeen nimi jäi edelleen epäselväksi mutta selvisi että soittaa Suomen Energiayhtiöstä ja haluaa puhua ”sähkösopimuksen uusimisesta”. Hän totesi, että minulla on sopimus Helsingin Energian kanssa. Kysyin, onko se sopimus voimassa vai ei. No, on se voimassa. Kysyin miksi se pitäisi uusia, jos se kerran on voimassa. Hohhoijjaa sanoi mies ja löi luurin korvaan.
  Osasin olla varuillani, sillä vuosi sitten vanhaa äitiäni samainen yhtiö huijasi ja lähetti epämääräisen sopimusvahvistuksen, josta ei oikein selvinnyt mistä oli kyse. Pakkomyivät kalliimman sopimuksen entisen tilalle ilman, että äitini tiesi mitään ”uusineensa”, tilanneensa tai vaihtaneensa. Kovan salapoliisityön jälkeen sain sopimuksen peruttua ja purettua energiayhtiön juneileman voimassa olevan sopimuksen irtisanomisen.

 5. Pahoittelemme mikäli myyjämme ovat käyttäytyneet asiattomasti. Ei ole kenenkään eduksi lyödä luuria korvaan. Vahvistuskirjeessä tulee lukea mahdollisimman selvästi sopimuksen ehdot, hinnat ym. Kaukomarkkinalain mukaan asiakkaalla on aina oltava 14 päivän peruutusaika puhelimessa sovitusta sopimuksesta.

  Kun on kyse vanhemmasta henkilöstä suosittelemme puhelinnumeron laittamista suoramarkkinointikieltoon. Täten he eivät saa myyntipuheluita myöskään muilta yhtiöiltä.

 6. Pena kirjoitti:

  Joo, täytyy kyllä sanoa että myyntinsä hoitavat erittäin huonosti. Onneksi tuli lappu kotiin, jotta voin perua sopimuksen. Kauppasivat puhelimessa 6,3 snt/kWh hintaa ja se myös lukee lapussa. Myyjä vain unohti kertoa että tähän 6,3 senttiin tulee vielä alvi päälle ja vertasi sitä silti nykyisen sähköfirmani alvilliseen hintaan. Maksaisin siis suomen energiayhtiön sähköstä enemmän entä nykyisen yhtiön sopimuksella. Tarjosivat kahden vuoden määräaikaista sopimusta. En ymmärrä miten tämä voi olla kellekkään halvempaa. Ihme että on pulju pystyssä tämmösillä kusetuksilla.

 7. Valojärvi kirjoitti:

  saat perua ilman muuta

  kuluttajalle hinta pitää aina ilmoittaa alvillisena
  lisäksi kyseessä on kotimyynti ja teille tulee lähettää peruuttamisohjeet

 8. Kartsa kirjoitti:

  Suomen Huijarienergiayhtiö Oy

  Lopetin sopimukseni elokuussa ja sain marraskuun lopussa loppulaskun, jonka mukaan minulta oli peritty reilusti ylihintaa. Ilmoitin puhelimitse tilinumeroni ja odotin ja kysyin ja sain 9.12.viestin ”Pahoittelemme että ulosmaksunne on viivästynyt, olemme korjaamassa ongelmaa ja palautuksenne pitäisi olla tilillänne ensiviikolla.”
  Nyt on joulukuu lopussa eikä rahoja ole kuulunut?

 9. Milli kirjoitti:

  Hei

  Tuttu juttu. Ne hilloo sun rahat- voit odotella rauhassa pari vuotta ellet rupee meuhkaamaan asiasta neteissä ja uhkaa tehdä siitä julkista lehtijuttua. Voit toki tehdä ilmoituksen energiayhtiötä valvovalle viranomaiselle .

  Älä anna periksi.

  Ne pelaa vaan tuolla kirjeellä aikaa, että voivat pitää rahaasi korottomasti omassa käytössä.

 10. Johanna kirjoitti:

  Sain kyllä sopimuksen Suomen Energiayhtiön kanssa aikanaan purettua kyllästyttyäni nouseviin hintoihin ja kimppakämppälaskutukseen epäkäteviin useisiin laskuttajatahoihin ja ajankohtiin (sähkö ja sähkön siirto erikseen).

  Nyt tuli sitten lasku perään paria vuotta myöhemmin tasausloppulaskusta. En ole yli vuoteen asunut samassa osoitteessa edes. Vanhat laskut heitin pois muutettuani enkä pääse mistään tarkistamaan laskun aiheellisuutta. Maksoin laskun pois kun asiakaspalvelussa uhkasivat ulosottokuluilla. Suhteessa laskun summaan tuntui liian isolta vaivalta jatkaa jupinaa.

  Jälkikäteen ärsytys kasvaa kun lukee tarkemmin näitä nettikeskusteluja ja mietityttää kuinkakohan yleistä ja tuottoisaa tuo jälkilaskutus kyseiselle yhtiölle on.

 11. Mikko kirjoitti:

  Tämän sähköfirman toiminta tuntuu jatkuvan erikoisena, vanhalle isälleni oli tehty sopimus hänen tietämättään ja asia selvisi vasta ensimmäisestä laskusta. Eroon pääseminen vaikuttaa ensimmäisen yrityksen jälkeen vaikealta ja nettijutut vahvistavat epäilyksiä. Sopimuksen sisältö ja kestokaan ei ole tiedossa. ei kai auta kuin ottaa kuluttajaviranomaisiin yhteyttä.

 12. 90v kirjoitti:

  vanhuksia on helppo huijata jos on sopivat wermeet

  valitettavasti

  hyvä että valvoit vanhuksen etua.

  nyt sun täytyy pysyä lujana

  kuluttajavirastoon heti yhteys

 13. Kartsa kirjoitti:

  Tänään 13.1. sain loppulaskun hyvityksen tililleni. Irtisanoin sopimuksen elokuussa ja sain rahat tammikuussa.
  Kiitos kännistä.

 14. Jorma kirjoitti:

  Hei, olkaa tarkkoja sillä tein sähkösopimuksen Suomen energiyhtiön kanssa, koska lupasivat x % halvemman sähkön nykyiseen nähden. Sain vahvisukset ja oletin, että hinta on valmiiksi laskettu alemmaksi…näin ei kuitenkaan ollut.

  Maksan nyt enemmän kuin aikasemmin.

  Melko kyseenalaista toimintaa.

 15. juksattu taas ? kirjoitti:

  Kuule Jorma

  nyt otit sellaisen sopimuksen josta on pelkkä riesaa

  tämä on vahva kokemukseni

 16. Merja kirjoitti:

  Koska Fortumi on kohdallani sähkönsiirtäjä, ilmoittaa yritys sähköä myyvälle yhtiölle mittarilukemat. Tässä tapauksessa Suomen Energialle. Joulukuussa 2011 sain sievoiset summat molemmista yhtiöistä, mutta Fortumilla asia korjattiin, ja hyvitettiin. Fortumi oli ilmoittanut Suomen Energiayhtiölle uuden lukeman, mutta yhtiö väitää edelleen esittämänsä kWh:n olevan se, minkä Fortumi on heille ilmoittanut, 1191 kWh:a. Otin jälleen yhteyttä Fortumiin joska kerrottiin, kyseiselle sähköyhtiölle on ilmoitettu lukema 200 kWh:a tälle 2,5 kk:lle. Ero on siis aika suuri. Myös kWh-hinta ei ole pitänyt paikkaansa, vaan on ollut korkeampi kuin sopimuksessa. Laskussa oli myös kaikki hinnat vähintäänkin kaksinkertaisia, mitä niiden olisi kuulunut olla. Yhtiö ilmeisesti luottaa siihen, ettei kuluttajat osaa laskea sähkön hintoja. Valitettavasti näin monen kohdalla onkin. Tämä on tarkoituksen mukaista huijausta, jota en hyväksy. Tein alustavasti ilmoituksen kuluttaja-asiamiehelle. Olen kuullut, että kyseinen firma on selvitystilassa? Jos näin on, ilmeisesti yritys laskuttaa asiakkaita ja olettaa, että asiakkaat maksavat laskut. Näin varmaan monen kohdalla onkin varsinkin silloin, jos vääryyttä ei voi todistaa. Mielestäni kyllä voi. Esimerkkinä kuitenkin: Jos yritys olisi selvitystilassa ja yritys lopetettaisiin, ei asiakkaalla olisi maksettuaan laskunsa mahdollista periä maksamaansa laskua edes kuluttajavalituslautakunnan kautta mikä normaalisti on mahdollista periä, jos vääryyttä on tapahtunut. Olen vaihtamassa sähköyritystä. En suosittele tätä Suomen Energiayhtiötä yhdellekään kuluttajalle. Firma on huijausyritys kokemukseni perusteella.

 17. Merja kirjoitti:

  Vielä, huomasin, että kirjoituksessa on virhe: lasku on siis 3,5 kk:lta.

 18. Huh kirjoitti:

  Onneksi päädyin tänne kun kuulosti puhelimessa niin epäilyttävältä koko homma. Jos se on niin hyvä sopimus niin miksei koko suomi käytä Suomen Energiayhtiötä. Sain juuri ”oikeat” vastaukset jokaiseen kysymääni asiaan…

  Nyt soitin äkkiä ja peruin koko sopimuksen. siinähän olisi oltukin sitten 2vuotta huijauksen kanssa… HUH.

  Aikaisemmin olen makuupäivän aamuna (yövuoron jälkeen) täydestä unesta jutellessani Helsingin Sähkön tms. myyjän kanssa tilannut uuden sopimuksen, tuli vahvistuskirje mutta sen jälkeen ei asiasta kuulunut mitään…? onneksi.

  -Onnellinen Kymenlaakson sähkö Oyn asiakas

 19. älä tee sopimuksia kirjoitti:

  Onneksi heräsit unesta

  Varokaa tätä energiayhtiötä
  ja näitä alla mainittuja muissa asioisssa ( näistä piruista ei meinaa päästä irti jos erehdyt tekemään mitä tahansa näiden kanssa):

  elixia ( liikunta )
  pluscanal ( tv kortti )
  tai mikä tahansa maksukorttisopimus ( TV Canaalit yms)
  Sonerat, dna tai mikä tahansa 2 vuoden määräaikainen

  vaikka ei toimisi maksat,
  vaikka et käyttäisi maksat

  pysyvät mukana paremmin kuin peräpukamat

  ps. ja sitten nämä hammaslääkärit : laskuttavat aivan ylimääräistä , k u s e t u s t a

 20. keppa kirjoitti:

  Itellänihän muuttu sähkösopimus Suomen energiayhtiölle ihan iteksensä, en varmasti koskaan ollut vaihtanut yhtiötä aiemmasta pois, mistä syystä ihmettelinkin kovasti miten näin on päässy käymään. En jaksanu asiaan sen kummemmin perehtyä koska olen niin laiska. Pari kk tämän sähköyhtiön automaattisen vaihtumisen jälkeen suomen energiyhtiöstäalettiin soitella useampaan kertaan tarjouksien kanssa ja kyseltiin että haluatko uusia sopimuksen, että sen voi tehä näin puhelimitsekin. Kun kieltäytymisistäni huolimatta näitä puheluita tuli suht tiheään, sanoin etten oikeastaan ole koskaan ole alunperinkään sopimusta teille tehnyt, puhelimessa sanottiin että siitä on nauhotukset ja kaikki. Pyysin ystävällisesti lähettämään kyseiset nauhat itselleni, jonka seurauksena myyjä kiitti ajasta, eikä ole sen koomiin soiteltu…

  Hauskinta tässä on, että tämä lienee ko yhtiön asiakkaiden hankkimistapa, eikä monetkaan sitä huomaa….

 21. Katja kirjoitti:

  Tossa viime talvena tuli iha ihme lasku suomen energiayhtiöstä,85e,vaikka olen varmaa siitä etten tehnyt mitään sopimusta niitten kaa,olen ollut aina asiakkaana lahti energiassa ja tulen olemaan kyllä,mutta mitään hajua mistä tää lasku oikee lipsahti yhtäkkiä..no en kummiskaan kiinnittäny huomiota siihen ja ne sit ei vähän aikaa lähettänyt mitään,ja nyt vähän aikaa sitte tuli lasku jo svea perinnästä ja siinä onki jo yhtäkkiä 171e..mitä helvettiä oikeasti tapahtuu,pitää huomenna soittaa niille ja ottaa selvää et mitä vittua ne touhuu ja mistä tällänen lasku tuli mulle.

 22. Vittu Te Ootte Tyhmiä kirjoitti:

  Voisitteko kertoa miten kellekkään voidaan tehdä ”tietämättään” minkään näköisiä sopimuksia? Ymmärtääkseni näiden sopimuksien tekoon tarvitaan ääninauha, jonka perusteella lähettävät sopimuspaperit? Tuskin ketään pakotetaan sanomaan kyllä ku kysytään että haluatko vaihtaa sähköntoimittajaa. Lisäksi kaikkien sopimuksien tekoon tarvitaan sosiaaliturvatunnusta ja sitäkään tietoa ei varmastikaan kiristetä teiltä? Turhaaan te tänne blogeihin tuutte märisemään huonoista sopimuksista, tämä ei auta ketään, ottakaa yhteyttä suoraan kuluttaja-asiamieheen ja viekää asiaa sitä kautta eteenpäin.. Nyt vittu se järki käteen.. Lisäksi se joita vaivaa se, että vanhuksille tehdään ja ”huijataan” sopimuksia niiin pistäkää ne vittu jo holhouksenalaisuuteen nii ei tee enää minkään näkösiä sopimuksia.. En minä muuten muttaku on turhauttavaa lukea tämmösten vitu tyhmien ihmisten marinaa. Ja ”Kepalle” tiedoksi, niille puhelinmyyjille on turha pyydellä lähettelemään mitään ääninauhoja sulle, ei niitä oo koulutettu siihen, ota yhteyttä kyseisen yhtiön asiakaspalveluun.. Tuo on ihan sama asia, että menisit pyytämään kirvesmiestä korjaamaan sun autos =D

  • valopoiju kirjoitti:

   ei tuo teikäläisen kirjoitus mistään penaalin terävimmästä kynästä ole lähtenyt

   huono tyyli, älä hauku ihmisiä keskity asiaan

  • Pekkapuupää kirjoitti:

   Puhelussa sopimuksesta tehdään äänitallenne jolla asiakas valtuuttaa Suomen energiayhtiön vaihtamaan sähköntoimittajan. Ja voin kyllä sanoa että aika uuno pitää olla jos ei kysymysten jälkeen tajua vaihtavansa sähkön toimittajaa koska kysymykset ovat hyvin selkeitä ja yksinkertaisia eikä niissä todellakaan kiristetä mitään. Niille ihmisille joille on tullut ”yllätyssopimuksia” tai vastaavia yllätyslaskuja kyseiseltä yhtiöltä, veikkaisin että on saattanut käydä niin, että joku muu henkilö taloudesta on ottanut kyseisen sähkösopimuksen, koska kuka tahansa taloudessa asuva 18-vuotias saa sen tehdä. Itse otin kyseisen sähkösopimuksen n 1,5 vuotta sitten mutta peruutin 14 päivän aikana soittamalla tilausvahvistuksessa olevaan asiakaspalvelunumeroon. Peruutus tapahtui vaivatta ja ilman minkäänlaista jonottamista. En vain halunnut maksaa siirrosta Savon Voimalle ja käytöstä Suomen energialle, niin vain on mielestäni yksinkertaisempaa kun ei tarvitse maksaa kahta laskua. Pointti vain oli siinä, että aika uuno täytyy olla jos ei tajua sitä että on vaihtamassa sähkösopimusta, koska ainakin minun puhelun aikana kaikki tuli kyllä hyvinkin selväksi.

 23. O kirjoitti:

  No itselleni kun soittivat, niin sanoin selkeästi että en puhelimessa tee mitään sopimuksia, laita tarjous tulemaan. Puhelinmyyjä sanoi että laittaa nauhoituksen päälle että saa yhteystiedot kätevästi. Pyysi sanomaan nimen ja osoitteen, jotka sanoin. Sitten puhui nauhalle että nythän ollaan sitten tehty tällainen ja tällainen sopimus jne. johon vastasin että eikä muuten olla tehty, vaan pyysin vaan lähettämään tarjouksen, johon myyjä sopersi jotain ”niinhän se olikin”. Sopimus kuitenkin tuli postissa.

  Annoin takaisin ja vedin öljypannun sähkövastukselle kaapelit ja laitoin talon sähkölämmitykselle SEY:n lupaaman ”ilmaisen” kuukauden ajaksi. Sellaiset 5500kwh:ta sain kuukaudessa kulumaan (pakkastalvi). Tässä kyllä pitää antaa pisteet SEY:lle, koska maksoivat sen vaikkei varmasti kovin halvaksi heille tullut.

 24. Roope kirjoitti:

  Kuulostaa uskomattomalta. Onneksi en itse ole vastaavan toiminnan uhriksi joutunut.

 25. Myyjä kirjoitti:

  Erikoisia kommentteja asiasta.
  Olen tehnyt ko. firman myyntityötä jo pitkään. Yhtään asiakasta ei pakoteta mihinkään. Asiakkaalle kerrotaan sanatarkasti kuluttajansuojaviranomaisen hyväksymä sopimussisältö, nauohite on asiakkaan suojaksi, jokaiselle kerrotaan että on kysymys ”suullisesta valtakirjasta ja äänitteestä joka toimii sopimuksen perusteena”. Lisäksi jos myyjä myy jotain muuta ja asiakas sitten peruu kaupan, se on pois myyjän proviisisosta.
  Koulutuksessa korostetaan jatkuvasti ettei missään vaiheessa saa puhua asiakkaalle tarjouksesta vaan nimenomaan suullisesti puhelimessa tehtävästä sopimuksesta, joka tulee kotiin kirjallisena tarkastettavaksi ja huomautusaika on lain mukainen kaksi viikkoa.
  Yksikään asiakkaistani ei ole kertonut että hintatakuu ei olisi pitänyt, kuitenkin aika monene kanssa olen ollut puheissa.
  Kommentti siihen että sopimus voidaan muuttaa toistaiseksi voimassa olevaksi: asiakas pääsee tostaiseksi voimassa olevasta sopimuksesta eroon koska vain haluaa. Nyt esim Fortum ja Eon pyrkii tekemään asiakkaan kanssa vain kahden vuoden määräaikaisia. Siitä ei pääse eroon vaikka markkinahinnalle tapahtuisi mitä. Tätä on pelkästään tällä viikolla harmitellut useampikin henkilö joille olen soitellut. Fortum vetoaa kokoonsa ja ikäänsä ja että olisi sen vuoksi luotettavampi toimija alalla. Sillä on kuitenkin melko paljon huomautuksia viime aikoina nimenomaan markkinoinnista ja kuluttajasuojan ”venyttämisestä”.
  Tästä näillä sivustoilla yleensä puhutaan aika vähän. Joulukuulla taisi nimenomaan Fortum olla ykkönen asiakkaiden reklamaatioissa.
  Faktaa perusteluihin!

 26. Rami kirjoitti:

  Miten ymmärrätte tarjouksessa olevan lauseen? ”Ilmainen kuukausi koskee ainoastaan uusia asiakkaitamme sekä käyttöpaikkoja, joiden arvioitu vuosikulutus on alle 10 000kWh” Näin kampanjoi Suomen Energiayhtiö Oy vuoden 2013 alussa…

 27. pettynyt , ent.asiakas kirjoitti:

  Hei

  ymmärrän siten että älä tee sopimusta, kokemusta on

  yhtiö antaa eka kuukauden ilmaiseksi ja sitten alkaakin mahtava laskutus

  yhtiön toimintatapana on määrittää ennakkoarvio ylikorkeksi jolloin heille jää koko ajan korotonta rahaa oman toiminnan pyörittämiseen

  ja sitten kun huomaat että tuli valittuakin tyhmän kallis sähkönvälittäjä ja irtisanot sopimuksen,
  sinun liikaa maksamaa rahaa hillotaan kuukausikaupalla ennenkuin saat sen voimakkaan vaatimuksesi ja pahimmillaan kalliin lakineuvojan avustuksella pois

  kokemusta on , pysy erossa tästä yhtiöstä. harmaita hiuksia saa halvemmallakin

  tässä menneellä viikolla eläkeläistäti höyrähti puhelimessa ilmaisen kuukauden myyntipuheesta
  mutta kuultuaan tietoa, päätti perua heti

  saa nähdä tuleeko hänellekin vaan laskuja

  puhun vain omasta kokemuksesta ja tämä on yhtiön entisen asiakkaan oma mielipide

  ei ole tyhmää oppia minun virheestäni

 28. Ande kirjoitti:

  ”Ilmainen kuukausi koskee ainoastaan uusia asiakkaitamme sekä käyttöpaikkoja, joiden arvioitu vuosikulutus on alle 10 000kWh”

  Onko tässä jotain epäselvää? Jos käytät yli 10 000KwH vuodessa, et saa ilmaista kuukautta. Hyvin selvä homma, ei pitäisi olla mitään epäselvää.

  Mukava nähdä että täällä on jopa viisaitakin ihmisiä jotka tietävät kuinka asiat oikeasti menevät.

  Sopimuksessahan AINA nauhoitetaan suullinen valtakirja jossa kerätään tiedot ja kerrotaan varsin selvästi että sähköntoimittaja vaihtuu. Kuinka tätä muka ette ole ymmärtänyt kun ”sopimus on pakolla myyty” ?!

  Paskapuhe haisee kauas, niin myös tässä. Olet ollut tarpeeksi typerä ihminen uskoaksesi keskustelupalstaa jolloin olet perunut sopimuksesi joka oikeasti olisi ollut sinulle rahan säästöä :D

  ALV hinnat on aina ilmoitettu. Oma vikasi jos pidät asiaa kusetuksena etkä osaa edes lukea että se hinta sisältää ALVin :)

  Opetelkaa olemaan valittamatta asioista jotka olette itse sössineet. On kiva valittaa, mutta pitäisikö peiliin katsoa joskus?

 29. ex-asiakas kirjoitti:

  ku kolmas lasku oli sitä kallista luontosähköä……………..

  antaavat puhelimessa ymmärtää että sieltä tulee vasta tutustumispaperit
  ja ois 5% halvempaa sähköä kuin nykyisen toimittajan mutta ei vihreä valinta ole halvempaa

  kannattas teijänki käyvä siellä läpi kaikki sähkönmyyjät ja mitä ne sanoo

  ainaskin itelle lupas laittaa sopimuspaperit tutustuttavas
  alle 30v hengästyneen olonen mies jolla oli mikki liian lähellä suuta
  otti nimen ja muut tiedot nauhalle kuulu semmonen tausta ääni

  sähkön muuttuminen vihreään valintaan oli pää syy miks vaihoin pois

  suotta te täällä jahtaatte entisiä asiakkaitanne jotka on äänestäneet jaloillaan

 30. myyja kirjoitti:

  Tarkennan hieman sey:n toimintaa. Sitä myy Suomessa monia kymmeniä, ellei jopa sata toimistoa. Meidän myynneistä ei tule peruutuksia nimeksikään ja jokaisen asiakkaan kanssa käydään selkeästi läpi se, että sähkön myyjä vaihtuu halvempaan 6kk/24kk sopimuksella.. Joukosta löytyy myös varmasti paskanpuhujiakin mutta se ei tarkoita sitä, että jokainen olisi mätä..

 31. eläkeläinen kirjoitti:

  Yhtiöstä soitetaan agressiivisesti eläkeläismummon puhelimeen, joka kuitenkin kuuluu suoramarkkinoinnin kiellon piiriin. Asian esittelytapa kiireinen ja epäselvä. Vanhus ei halua tehdä puhelimessa kauppoja, vaan haluaa asiasta kirjallisen esitteen. Sitä ei hänelle luvata, vaan kaupat tehdään puhelimessa. Kirjalliset”esitteet” ovat yhtäkuin sopimus. Firman nimi jää tässä vaiheessa epäselväksi. Muutaman viikon kuluttua tulee toinen soitto. Kun mummo perää esitettä asiasta kirjallisena, kaupustelija suuttuu ja uhittelee:”Jäätte tästä tarjouksesta osattomaksi” ja iskee luurin korvalle. Taas menee muutama viikko ja puhelinmyyjä häiritsee mummon iltapuuhia. Puhe tulee kuin ”maanalta”, kuin jostakin tynnyristä, ettei mummo taaskaan saa selvää. Mummo ehdottaa, että eiköhän lopeteta, minulla on tässä nyt muuuta puuhaa. Mummo on päättänyt, ettei se osta mitään puhelinmyyjiltä, eikä kiertäviltä kaupustelijoilta. Se on hänen oikeutensa. Sitäpaitsi: mummo on vielä vireä, ajattelukykyinen ja toimelias. Hän voi täysin oma-aloitteisesti kilpailuttaa eri firmoja silloin kun haluaa, jos haluaa. Mummo tietää, mitä hän maksaa ja kenelle! Mutta jos nämä kaupustelusoitot eivät pian lopu,mummo saattaa harkita syytteen nostamista kotirauhan häirinnästä.

 32. mr tyyytyväinen kirjoitti:

  tein kyseisen firman kansa sopimuksen 5kk sitten ja olen ollut ERITTÄIN tyytyväinen, käyttösähkön hinta on alhaisempi kuin entisessä forttumin sopimuksessa ja kaikki on pelittänyt loistavasti, suomenenergia yhtiöllä on 70 000 asiakasta, täällä on kymmeniä valituksia, joten siitä päättelisin että loput kymmenet tuhannet muut asiakkaat on ollut tyytyväisiä :)

 33. Jali kirjoitti:

  Suomen Energiayhtiöllä on sama perintäfirma kuin huijaamalla alushousuja ja sukkia myyvällä yhtiöllä.

  Front International ja Underwear by Courlexin ja Bamboo by Courlexin ovet business, jossa perintäkirjeillä vedätetään asiakkaat maksamaan.

  Kirjatkaa kaikki firmaan liittyvää ylös, nauhoittamaa asiakaspuhelut, ottakaa kuvakaappaukset firmaan lähettämistänne asiakasviesteistä.

  Älkää tilatko heiltä mitään!
  Ilmainen näyte johtaa jatkuviin laskuihin ja toimituksiin, jotka tulevat milloin sattuu.

  Laittakaa postia jos teitä on huijattu alushousuilla ja sukilla, ilmoitetaan vaikka kuluttajaviranomaisille kerralla:

  courluxunderwear@gmail.com

 34. Palveluneuvoja kirjoitti:

  Suomen Energiayhtiö Oy:n perintä on ulkoistettu Svea Perintä Oy:lle.

  Terveisin,
  Palveluneuvoja
  Suomen Energiayhtiö Oy

 35. timppa kirjoitti:

  Tarjosivat mullekin halpaa sähköä, okei laitetaan vaan kun on halpaa. Kun sopimus tuli niin selvisi seuraavaa: Mulla tällä hetkellä hels energian sop. vuosilaskutus kaikkineen kuluineen n. 270 €. Asunto kaupungissa kaksio. S energiayhtiön tarjous: perusmaksu 33,48 € / kk (401,76 € vuosi) + sähkö 6,47 snt/kwh + siirtomaksut = vähän enemmän kuin helsingin energialla, joten laskekaa sopimukset tarkkaan ennenkuin hyväksytte mitään. Onneksi oli 14 pvä aikaa olla hyväksymättä mitään. Nyt soitti Fortum , katotaan mitä jekkua siitä löytyy

 36. Peksi kirjoitti:

  En tiedä mikä meininki on nykyään, mutta joskus useita vuosia sitten tätä Energiayhtiön myyntityötä seuranneena voi sanoa että myyntityötä myyjät tekivät työtä ohuella tietopohjalla. En tiedä oliko syy emoyhtiön suppeissa myyntimateriaaleissa vai myyntiporukan esimiesten jotka antavat ihmisten tehdä töitä mutu-pohjalta. He keskittyvät myyntiin, eivät tuotteeseen tai tuotteen vastuullisuuteen.

  Tämä tuntuu vastuuttomalta kuluttajaa kohtaan ja on varmaan myyjälle itsellekin ärsyttävää. Koska sähkönmyynti on kuluttajalle hankala ymmärtää, on ihan oikein että tätä alaa pidetään tarkasti silmällä – jatkossakin.

  Palveluntarjoajayhtiöitä kuuluu mielestäni vaatia suorasanaiseen ja selkeään myyntityöhön, jossa yksityiskohdat kerrotaan kuluttajalle. Energian CO2-päästöt on esimerkiksi merkittävä tekijä, josta myyjiltä pitää voida vaatia asiantuntemusta. Nykypohjalla myyntityö on mielestäni vastuutonta arvailua. Tämä on tosi vastuutonta myös kuluttajaa kohtaan joka ei siksi saa mitä haluaa vaikka yrittäisi.

  Arvelisin, että moni myyjä tuskin tietää hittojakaan mitä myy – kunhan luottaa esimiehen suurpiirteiseen sanaan siitä mitä hän alaisilleen kertoo.

 37. SAXXA kirjoitti:

  On karua lukea tällaiSta tekstiä netistä, koska olen opiskeleva sähköasentaja ja päässyt kesätöihin Suomen Energiayhtiön alihankkijatoimistoon puhelinmyyjäksi. Pidän työstäni, mutta harmittaa asiakkaat jotka ovat olleet monta vuotta asiakkaana ja haukkuvat minut puhelimessa kun yritän heidän sähkölaskuaan pienentää. Tiedän että on aina joku kusettajamyyjä jossakin, mutta pitäisi Suomen ihmisten ymmärtää sekin että työtähän me vain teemme.

  Tv. sähkömiesnainen.

 38. ukko90 kirjoitti:

  No joka firmasta loytyy netistä niin isommista kuin suurimmistakin huono palautetta ja ei kannata. Mutta miettikääpä asiaa siltä kantilta missä ovat tyytyväiset asiakkaat?

  No jossain muissa hommissa kuin katkerina netissä.

  Suurimmista sähkoyhtioistakin suomessa kuten fortum on tällä hetkellä tosi tukalat oltavat mutta heillä on myos erikseen henkilot toissä jotka poistavat keskustelupalstoilta yhtiosta huonoja palauteita tai haukkuja antavia ihmisten tekstejä, myos nokian on ollut suomessa ja maailmalla huonossa valossa (ottakaapa puhelimenne taskusta ja kuinka moni yllättyy että omistaa nokian ja hyvin siitä kavereille soittaa,selaa nettii tai lähettää tekstarin eikä tule moitittua). Kaikilla firmoilla on tyytyväisiä ja tyytymättomiä asiakkaita, aina. Mutta jos mietitään että näissäkin suomen energia yhtiotä koskevissa netti palstoilla on jotakuinkin samat henkilot jotka kirjoittelevat maksimissaan 30 eri henkiloo ja jos mietitään että suomen energiayhtiolla on n. 80 000 asiakasta mikä määrä se tästä on?? herranjumala eihän se ole kuin 0,037% :D sama kuin puhutaan nokiaa, audia, samsungia tai muuta vastaavaa haukkuvaa. Miettikää että aina se huono sana tulee ensin esiin, mutta ei monesti tyytyväinen asiakas kommentoi. Vanha sanonta menee, hiljentyminen on tyytyväisyyden merkki :) siinä jokaiselle purtavaa iltapalaksi ;)

 39. Suomen Energia kirjoitti:

  5.07.2013. sama peli jatkuu. luvattu puhelimitse ”kirjallinen tarjous joka kotiin tullessaan osoittautui sähkönsiirtosopimukseksi” kielsin moiset ajatukset ja oli soitettava Suomen Energiaan. oli perusteltava syy miksi liittymää ei vaihdeta. huonompaa palvelua en ole vielä Suomessa koskaan saanut. ei kannata sotkeutua tähän sähköyhtiöön koskaan.

 40. Uskomatonta kirjoitti:

  Minulla on ulkolainen vaimo, jolle soitettiin tästä hämäräfirmasta ja hän teki tietämättään sopimuksen heidän kanssaan, tosin mitään kirjallista ”vahvistuste emme saaneet. Asunto on minun nimissäni ja kyllä minä katsoisin oikeaksi, että SE’srä soitettaisiin asunnon omistajalle. Tämä on täysin moraaliton ja puolirikollinen tapa tehdä kauppaa. Kohdallani kyse ei ole rahasta sinänsä mutta enemmänkin kuluttajan suojasta tällaisia hämäräfirmoja vastaan.
  Saatuani ensimmäisen laskun otin heihin yhteyttä ja sopimuksen irtisanominen epäonnistui.
  Minun suositukseni on, että alkaa missään nimessä ryhtykö tämän firman asiakkaiksi, koska (lukekaa palautteita!) tässä on paljon mätää takana.

 41. Hei,

  Sähkösopimuksen voi tehdä kuka tahansa 18-vuotta täyttänyt osoitteessa väestörekisterin mukaan asuva henkilö. Sopimuksen nykyisellä haltijalla tai asunnon omistajalla ei ole uuden sähkösopimuksen kannalta merkitystä. Ilmoitamme sopimusvahvistuksessamme seuraavaa:

  ”Mikäli saamme verkkoyhtiöltänne tiedon että nykyinen sähkösopimuksenne on toisen henkilön nimissä (esim. puoliso tms, irtisanoutuu hänen nimellään oleva voimassa oleva sähkönmyyntisopimus. Huomioittehan että sähkönsiirtosopimus jatkuu muuttumattomana edellisen sopimushaltijan (esim. puoliso tms) nimissä.”

  Suomen Energiayhtiö Oy on tällä hetkellä Suomen neljänneksi suurin sähkönmyyjä heti Fortumin, Vattenfallin ja Helsingin Energian jälkeen. Sähköntoimittajakseen meidät on valinnut jo yli 100000 suomalaista kuluttajaa sekä noin 5000 yritystä.

  Markkinoinnissamme suoritamme laadunvalvontaa ja jokainen reklamaatio käsitellään erikseen.

  Ystävällisin Terveisin,
  Maria Mustonen
  Branch Manager
  Suomen Energiayhtiö Oy

 42. Nikkee kirjoitti:

  Tiedoksi vaan että esimerkiksi netissä kilpailuttamalla ei löydy kaikkia Fortumin sähkösopimuksia, joten Fortumia ei voi pitää kalleimpana yhtiönä, itseasiassa fortumilla tällä hetkellä suomen alhaisimmat kilowatti hinnat

 43. pentti ylönen kirjoitti:

  älkää erehtykö suomen energian kupruihin.otin juristin mukaan. jo alkoi tapahtua.olkaa tosi varovaisia,koijari fabriikki.miksi saa toimia suomessa,kysykää suomen-svenskeiltä.mistä kruunut tulevat.

 44. Plimplaad kirjoitti:

  Suomen Energiayhtiö Oy toimii omien sanojensa mukaan laillisesti, mutta yhtiön moraali ja tapa, jolla mm. vanhuksia huijataan, on vähintäänkin kyseenalaista. Yhtiön toimintaan kuuluu muun muassa huijata ja sitouttaa iäkäs asiakas puhelimitse vähintään 6 kuukaudeksi. Sopimuksen astuttua voimaan sitä ei enää pureta, olkoon miten tahansa. Tämä, jos mikä on vähintäänkin arveluttavaa massaa, jossa on totuttu siihen, että asiakas on aina oikeassa.
  Yhtiö käyttää järjestelmällisesti suomalaista kuluttajasuojaa hyväkseen. Kuluttaja-asiamieheen voi ottaa kyllä yhteyttä ja saada sieltä sympatiaa, mutta todellisuus on niin, että Suomen energiayhtiö viittaa kintaalla näille huomautuksille. Kuluttajariitalautakunnan käsittelyajat ovat taas niin pitkiä, etteivät ne ehdi purra tähän 6 kuukauden pakotettuun sopimukseen.
  Toimintaa johtaa ruotsalainen Peter Wärme, jonka toimintatavat ovat herättäneet ihmetystä myös naapurimaassamme.
  Kuluttajasuojaviranomaiset ovat olleet täysin työllistettyjä myös Ruotsissa ja kun yhtiön maine on ajettu lokaan, vaihdetaan sille uusi nimi ja näin toiminta jatkuu. Toistaiseksi yhtiön nimi Ruotsissa on Min El.
  Kannattaa harkita kahdesti yhteistyöhön ryhtymistä.

 45. Anu Laitinen kirjoitti:

  Suomen Energiayhtiö myös kieltäytyy tekemästä sopimusta 80-vuotta täyttäneille.

 46. Anu Laitinen kirjoitti:

  Asiakaspalvelu vaikutti aloittelijamaiselta, virheitä tiedon kulussa. Epävarma. Kaiken kaikkiaan ei luotettava vaikutelma. Puhumattkaaan, että tuo ikärasismi voi vielä kolahtaa firmalle nilkkaan,jos sitä lähtee eteenpäin puimaan.

 47. Niilo kirjoitti:

  kusetusta kusestusta kusetusta ja kusetusta. älä ota niiltä mitään. laskut noussu, ovat peittäneet sähkölaskun sisään jonku ympäristövakuutuksen salaa. pysykää kaukana vaan tällasista paskalafkoista

 48. Mikko kirjoitti:

  Meillä oli tosiaan 6kk edullista sähköä. Sopimus oli minun nimelläni ja soittivat sitten puolen vuoden jälkeen kuitenkin puolisolleni, joka ilmoitti heti ettei ala minun nimissäni tekemään mitään jatkosopimuksia! Tekivät jumalauta silti uuden sopimuksen ja kirja tuli parin päivän päästä postista!!! Aivan käsittämätöntä huijausta. Sanoin sähköpostilla uuden määräaikaisensopimuksen irti ja nyt tuli viesti, että sopimus on muutettu toistaiseksi voimassa olevaksi… jokin ympäristösähkö se oli. Vaihdoin firmaa ja toivon, että he saavat homman toimimaan.

 49. onnistunut kirjoitti:

  Onnistunut on nimimerkkini sen johdosta,etta onnistuin perumaan sopimukseni naiden huijareiden kanssa. Ulkolainen vaimoni sanoi ”yes” tietamattaan mista on kyse, mitaan sopimusta ei tullut kirjallisena vaikka luvattiin ja
  yht’akkia olimme heidan asiakkaitaan. Lakimies-koulutuksesta johtuen uhkasin oikeustoimilla ja nain onnistuin ”sopimuksen” purkamiseen.
  En suosittele kun Suomessa on viela moraalisesti toimivia sahkoyhtioita ja toivottavasti myos tulee olemaan!

 50. Eve kirjoitti:

  Todella törkeästi käytetään muistisairaita hyväksi. Suorastaan huijataan puhelimessa ja painostetaan soittelemalla vanhuksille. Eikö ole enää mitään moraalia Suomessa?

Jätä kommentti

Varmista aina tällä sivustolla esiteltyjen tuotteiden ja palveluiden yksityiskohdat. Voit jättää palautetta rikkinäisistä linkeistä kommenteissa.

* Jotkut tämän sivun linkeistä ovat affiliate-linkkejä. Affiliate-linkkiä klikatessasi siirryt haluamallesi sivulle affiliate-verkoston kautta, joka maksaa minulle rahaa klikkauksista. Läpinäkyvyyden vuoksi olen merkinnyt affiliate-linkit niiden perään kirjoittamallani tähdellä (*).