Parhaat ilotulitteet


Halpa ja hyvä raketti?
Halpa ja hyvä raketti?

Uusivuosi on parin päivän kuluttua ja ensimmäiset ilotulitusrakettien mainokset tulivat postilaatikosta jo ennen joulua. Pikainen katsaus mainoslehtisiin osoitti, että hintaskaala raketeissa on melkoisen laaja.

Minun piti alunperin tehdä vertailu ilotulitteita myyvien kauppojen hinnoista, mutta pieni lisäselvitys osoitti, että saman maahantuojat raketit ovat samassa kaupungissa yleensä samanhintaisia.

Tässä kuitenkin joitakin vinkkejä parhaiden (ja halpojen) ilotulitteiden löytämiseen.

Kysy ammattilaisilta

Ongelmana erityisesti raketeissa on, että ennen raketin lähettämistä on hankala tietää, miltä raketti näyttää. Tässä kohti avuksi tulevat ilotuliteharrastajat, joilla on omia foorumeita, kuten Ilotulite.net. Kyseisen foorumin ylläpitäjä Otto on tehnyt kattavan listan hinta-laatusuhteeltaan parhaimmista ilotulitteista.

Parhaimpien patojen lista näyttää tällä hetkellä seuraavalta:

Rytkettä ja Rätinää Tähtiraketti, 12-20e
Rodeosirkus Tähtiraketti, 8-15e
Trio Tulitemestarit, 7e
Jukeboxi Citymarket 14,95e
Tähtipata/Pärinäpoika/Blue Ballet Ilotulitus Oy, 8-10e
Kranaatti-isku Ilotulitus Oy, 10-12e
Poppamies Ilotulitus Oy, 10e
Iso Patakassi Rakettitukku 29,5e, kolme pataa
Palmupata/Kanuunakeskitys Pyrostar Oy, 5-12e
Wasabi Cake Rakettikeiu, 10e, kolme pataa
Maestro, Lidl 13e

Listan perusteella voitaneen päätellä, että tosiharrastajien mielestä parhaimpia paikkoja hakea raketteja ovat Lidl, Prisma, Ilotulitus Oy:n raketteja myyvät paikat sekä Rakettitukku. Ilotulitus Oy:n raketteja myydään ainakin Hämeenlinnassa K-Raudassa.

Tinkaa hinnasta

Monissa rakettikaupoissa on mahdollista tinkiä hinnasta. Mitä lähempänä uusivuosi on, sitä helpommaksi tinkaaminen muuttuu.

Metsästä viime hetken tarjouksi

Monet eri tyyppiset raketit ja paukut kielletään tämän uudenvuoden jälkeen. Myymättä jääneet paukut menevät todennäköisesti hävitettäviksi. Odotettavissa onkin, että uudenvuoden aattoiltana monissa rakettimyymälöissä annetaan raketteja ja paukkuja uloskantohintaan. Pari vuotta sitten Hämeenlinnan Vapaa Valinta myi raketteja jo aattopäivänä – 70 % alennuksella.

6 vastausta artikkeliin “Parhaat ilotulitteet”

  1. Moikka

    Tuo lista oli hintojen osalta osittain vanhentunut, ja kaikkia listalla olevia tuotteita ei myydä enää tänä vuonna. Päivitin listan.

    Kiitos 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *