Halpa ja hyvä raketti?

Halpa ja hyvä raketti?

Uusivuosi on parin päivän kuluttua ja ensimmäiset ilotulitusrakettien mainokset tulivat postilaatikosta jo ennen joulua. Pikainen katsaus mainoslehtisiin osoitti, että hintaskaala raketeissa on melkoisen laaja.

Minun piti alunperin tehdä vertailu ilotulitteita myyvien kauppojen hinnoista, mutta pieni lisäselvitys osoitti, että saman maahantuojat raketit ovat samassa kaupungissa yleensä samanhintaisia.

Tässä kuitenkin joitakin vinkkejä parhaiden (ja halpojen) ilotulitteiden löytämiseen.

Kysy ammattilaisilta

Ongelmana erityisesti raketeissa on, että ennen raketin lähettämistä on hankala tietää, miltä raketti näyttää. Tässä kohti avuksi tulevat ilotuliteharrastajat, joilla on omia foorumeita, kuten Ilotulite.net. Kyseisen foorumin ylläpitäjä Otto on tehnyt kattavan listan hinta-laatusuhteeltaan parhaimmista ilotulitteista.

Parhaimpien patojen lista näyttää tällä hetkellä seuraavalta:

Rytkettä ja Rätinää Tähtiraketti, 12-20e
Rodeosirkus Tähtiraketti, 8-15e
Trio Tulitemestarit, 7e
Jukeboxi Citymarket 14,95e
Tähtipata/Pärinäpoika/Blue Ballet Ilotulitus Oy, 8-10e
Kranaatti-isku Ilotulitus Oy, 10-12e
Poppamies Ilotulitus Oy, 10e
Iso Patakassi Rakettitukku 29,5e, kolme pataa
Palmupata/Kanuunakeskitys Pyrostar Oy, 5-12e
Wasabi Cake Rakettikeiu, 10e, kolme pataa
Maestro, Lidl 13e

Listan perusteella voitaneen päätellä, että tosiharrastajien mielestä parhaimpia paikkoja hakea raketteja ovat Lidl, Prisma, Ilotulitus Oy:n raketteja myyvät paikat sekä Rakettitukku. Ilotulitus Oy:n raketteja myydään ainakin Hämeenlinnassa K-Raudassa.

Tinkaa hinnasta

Monissa rakettikaupoissa on mahdollista tinkiä hinnasta. Mitä lähempänä uusivuosi on, sitä helpommaksi tinkaaminen muuttuu.

Metsästä viime hetken tarjouksi

Monet eri tyyppiset raketit ja paukut kielletään tämän uudenvuoden jälkeen. Myymättä jääneet paukut menevät todennäköisesti hävitettäviksi. Odotettavissa onkin, että uudenvuoden aattoiltana monissa rakettimyymälöissä annetaan raketteja ja paukkuja uloskantohintaan. Pari vuotta sitten Hämeenlinnan Vapaa Valinta myi raketteja jo aattopäivänä – 70 % alennuksella.

6 kommenttia artikkeliin “Parhaat ilotulitteet”

 1. Otto kirjoitti:

  Moikka

  Tuo lista oli hintojen osalta osittain vanhentunut, ja kaikkia listalla olevia tuotteita ei myydä enää tänä vuonna. Päivitin listan.

  Kiitos :)

 2. Markus Ossi kirjoitti:

  Kiitoksia päivityksestä, päivitin blogijuttua uutta listaa vastaavaksi.

 3. Veera kirjoitti:

  Mutta jos olisi rahoistaan tarkka, raketit jäisivät ostamatta…. ;) Vuoden turhakkeen arvonimi on kyllä aika ansaittu.

 4. ella kirjoitti:

  nii se on ihan totta mä oon ihan samaa mieltä(:

 5. osku kirjoitti:

  mäkin oon ihan samaa mieltä

Jätä kommentti

Varmista aina tällä sivustolla esiteltyjen tuotteiden ja palveluiden yksityiskohdat. Voit jättää palautetta rikkinäisistä linkeistä kommenteissa.

* Jotkut tämän sivun linkeistä ovat affiliate-linkkejä. Affiliate-linkkiä klikatessasi siirryt haluamallesi sivulle affiliate-verkoston kautta, joka maksaa minulle rahaa klikkauksista. Läpinäkyvyyden vuoksi olen merkinnyt affiliate-linkit niiden perään kirjoittamallani tähdellä (*).