Pikavipit

Pikavipit tai pikaluotot ovat lyhytaikaisia lainoja. Kerron tällä sivulla yleistä tietoa pikavipeistä ja niiden hakemisesta.

Katso myös:

 

Top 5 pikavipit

Tunnetuimmat ja suurimmat pikavippejä myöntävät yritykset Suomessa ovat:

  1. Ferratum *
  2. OK Money *
  3. PikaVippi *
  4. Vippi *
  5. Vippi24 *

Varo näitä

Internetissä on paljon pikavippivertailun nimellä olevia sivuja, jotka tosiasiassa mainostavat vain jonkin pikavippiyrityksen tuotteita.

Jotkut yritykset mainostavat, että heiltä olisi mahdollista saada pikavippi ilman luottotietoja. Käytännössä mikään yritys ei myönnä pikavippiä henkilölle, joka on menettänyt luottotietonsa. Tällaisessa tilanteessa on syytä epäillä, että yritys pyrkii ainoastaan rahastamaan hakijoita pikavipin hakemista aiheutuvilla tekstiviestikuluilla.

Pikavippiyritysten ei ole pakko ilmoittaa pikavippien todellista vuosikorkoa. Vältä yrityksiä, jotka eivät ilmoita todellista vuosikorkoa.

Ennen pikavipin hakemista

Mieti ennen pikavipin hakemista, voisitko saada lainaa jollakin muulla keinolla. Hyvä vaihtoehto on esimerkiksi kulutusluotto. Kulutusluottojen todelliset vuosikorot ovat 9-30 %. Pikavippien todelliset vuosikorot voivat olla tuhansia prosentteja. Esimerkiksi Etua.fi tarjoaa edullisesti vakuudetonta kulutusluottoa *.

Pikavippien vertailu

Pikavippien vertaileminen onnistuu parhaiten tutkimalla todellista vuosikorkoa. Olen huomannut, että ainakin Suomen Pienlainayhdistys Ry:n jäsenyritykset ilmoittavat yleensä sivuillaan todellisen vuosikoron. Mikäli pikavipin todellista vuosikorkoa ei ole selkeästi ilmoitettu, on aihetta antaa päässä hälytyskellojen hieman soida.

 

Pikavippikierre

Pikavippikierteeseen on helppo jäädä. Lainojen maksamatta jättäminen voi johtaa pahimmillaan ulosottoon, joten asialle kannattaa tehdä jotakin.

Mikäli olet pikavippikierteessä, hae vakuudetonta kulutusluottoa * tai vastaavaa halpaa kulutusluottoa ja maksa sillä pikavippisi pois. Voit myös kokeilla lainojen yhdistämistä, jolloin yhdistät useat pienet lainasi yhdeksi isoksi lainaksi, jonka kulut ovat pieniä lainoja halvemmat.

Muuta monta lainaa yhdeksi ja säästä! *

Lainojen yhdistämisessä on kuitenkin omat vaaransa. Mikäli haluat selvitä pikavippikierteestä ilman uusien lainojen ottamista, voit kokeilla käytännössä tehokkaaksi todettua velkalumipallomenetelmää.

Mikäli sinulle herää kysymyksiä säästämisestä tai muitakin aiheeseen liittyviä ongelmia, kirjoita viesti Tarkan markan foorumeille.

Lue lisää

 

Etkö löytänyt sivultani mitä etsit? Jos sinulla on jokin talous- tai säästämisaiheinen ongelma, johon kaipaat ratkaisua, kerro siitä minulle. Jos löydän vastauksen, kerron siitä sinulle ja jaan vastauksen muillekin.

* Jotkut tämän sivun linkeistä ovat affiliate-linkkejä. Affiliate-linkkiä klikatessasi siirryt haluamallesi sivulle affiliate-verkoston kautta, joka maksaa minulle rahaa klikkauksista. Läpinäkyvyyden vuoksi olen merkinnyt affiliate-linkit niiden perään kirjoittamallani tähdellä (*).