Pikavipit

Pikavipit tai pikaluotot ovat lyhytaikaisia lainoja. Kerron tällä sivulla yleistä tietoa pikavipeistä ja niiden hakemisesta.

Katso myös:

{literal}


{/literal}

 

Top 5 pikavipit

Tunnetuimmat ja suurimmat pikavippejä myöntävät yritykset Suomessa ovat:

  1. Ferratum *
  2. OK Money *
  3. PikaVippi *
  4. Vippi *
  5. Vippi24 *

Varo näitä

Internetissä on paljon pikavippivertailun nimellä olevia sivuja, jotka tosiasiassa mainostavat vain jonkin pikavippiyrityksen tuotteita.

Jotkut yritykset mainostavat, että heiltä olisi mahdollista saada {cms_selflink page=”pikavippi-ilman-luottotietoja” text=”pikavippi ilman luottotietoja”}. Käytännössä mikään yritys ei myönnä pikavippiä henkilölle, joka on {cms_selflink page=”luottotiedot” text=”menettänyt luottotietonsa”}. Tällaisessa tilanteessa on syytä epäillä, että yritys pyrkii ainoastaan rahastamaan hakijoita pikavipin hakemista aiheutuvilla tekstiviestikuluilla.

Pikavippiyritysten ei ole pakko ilmoittaa pikavippien todellista vuosikorkoa. Vältä yrityksiä, jotka eivät ilmoita {cms_selflink page=”todellinen-vuosikorko” text=”todellista vuosikorkoa”}.

Ennen pikavipin hakemista

Mieti ennen pikavipin hakemista, voisitko saada lainaa jollakin muulla keinolla. Hyvä vaihtoehto on esimerkiksi kulutusluotto. Kulutusluottojen todelliset vuosikorot ovat 9-30 %. Pikavippien todelliset vuosikorot voivat olla tuhansia prosentteja. Esimerkiksi Etua.fi tarjoaa edullisesti vakuudetonta kulutusluottoa *.

Pikavippien vertailu

Pikavippien vertaileminen onnistuu parhaiten tutkimalla todellista vuosikorkoa. Olen huomannut, että ainakin Suomen Pienlainayhdistys Ry:n jäsenyritykset ilmoittavat yleensä sivuillaan todellisen vuosikoron. Mikäli pikavipin todellista vuosikorkoa ei ole selkeästi ilmoitettu, on aihetta antaa päässä hälytyskellojen hieman soida.

 

Pikavippikierre

Pikavippikierteeseen on helppo jäädä. Lainojen maksamatta jättäminen voi johtaa pahimmillaan ulosottoon, joten asialle kannattaa tehdä jotakin.

Mikäli olet pikavippikierteessä, hae vakuudetonta kulutusluottoa * tai vastaavaa halpaa kulutusluottoa ja maksa sillä pikavippisi pois. Voit myös kokeilla lainojen yhdistämistä, jolloin {cms_selflink page=”yhdistae-lainasi” text=”yhdistät useat pienet lainasi yhdeksi isoksi lainaksi”}, jonka kulut ovat pieniä lainoja halvemmat.

Muuta monta lainaa yhdeksi ja säästä! *

Lainojen yhdistämisessä on kuitenkin omat vaaransa. Mikäli haluat selvitä pikavippikierteestä ilman uusien lainojen ottamista, voit kokeilla käytännössä tehokkaaksi todettua velkalumipallomenetelmää.

Mikäli sinulle herää kysymyksiä säästämisestä tai muitakin aiheeseen liittyviä ongelmia, kirjoita viesti Tarkan markan foorumeille.

Lue lisää