Uudet pikavipit

Olen kerännyt tälle sivustolle kaikki Suomen pikavipit eli pikalainat. Tämä sivu on Suomen kattavin lista uusista vippipaikoista. Jos tiedät jonkun uuden vippipaikan, joka puuttuu tältä listalta, kerro uudesta vippipaikasta.

Sivun lopusta löydät lisätietoa siitä, miten määrittelen, mikä on uusi vippipaikka ja mikä ei.

{literal}


{/literal}

Uudet pikavipit

Tällä hetkellä uudet vippipaikat ovat:

 1. Blue Finance * on aloittanut toimintansa 11.12.2011. Sivuston taustalta löytyvällä yrityksellä Blue Finance Oy:llä on myös pikavippipaikka Lainakeidas *. Lainakeidas.fi on aloittanut toimintansa samaan aikaan kuin Bluefinance.fi.
 2. Orkia.fi * on aloittanut toimintansa 28.11.2011, Glee * sekä Siljalaina * 29.11.2011 ja Ottoraha * 21.12.2011. Sivustojen taustalla on käsittääksemme virolaisen AB Orkian Suomen sivuliike.
 3. Fundior on aloittanut toimintansa 20.10.2011. Sivuston taustalta löytyvä yritys on Fundior Finanssipalvelut Oy.
 4. Reissuvippi * on aloittanut toimintansa 17.6.2011. Reissuvipin taustalta löytyvällä yrityksellä Lainasto Oy:llä on myös pikavippipaikat Lainasto.fi * ja 24pikavippi.fi.
 5. Vippikeskus * on aloittanut toimintansa 3.3.2011. Vippikeskuksen taustalla toimivalla yrityksellä Top Finance Oy:llä on myös pikavippipaikat Vippihelp *, Vippikulma *, Vippipalvelu *, Nopsavippi ja Takuuvippi.
 6. Laina.fi * on aloittanut toimintansa 23.2.2011. Laina.fi:n takaa löytyvällä yrityksellä OK Money Finance Oy:llä on myös pikavippipaikat Okmoney.fi * ja Nettivippi.
 7. Tekstivippi * on aloittanut toimintansa 29.11.2010. Tekstivipin takaa löytyvällä yrityksellä Ferratum Finland Oy:llä on myös pikavippipaikat Ferratum.fi * ja Vipmoney *.
 8. Monetti * on aloittanut toimintansa 21.10.2010. Monetin takaa löytyvä yritys on Folkia AS.
 9. Luottopiste * on aloittanut toimintansa 7.10.2010. Luottopisteen takaa löytyvä yritys on Credit Point Finland Oy.
 10. Creditstar on aloittanut toimintansa 8.9.2010. Creditstarin takaa löytyvä yritys on Creditstar Finland Oy. Kysymyksessä on ilmeisesti virolaistaustainen yritys, joka on aloittanut toimintansa Suomessa 11.5.2010.
 11. Aasa * on aloittanut toimintansa 1.9.2010. Aasa-nimellä toimii yritys Aasa Oy.
 12. Salamavippi on aloittanut toimintansa 9.8.2010. Salamavipin takaa löytyvä yritys on ACT Rahoitus Oy. Salamavippi käyttää samaa lyhytnumeroa kuin monet vanhat vippiyritykset.
 13. Viestilaina * on aloittanut toimintansa 31.5.2010. Viestilainan takaa löytyvä yritys on Suomen Viestilaina Oy.
 14. Vippi-laina on aloittanut toimintansa 26.2.2010. Vippi-lainan takaa löytyvällä yrityksellä Get Capital Oy:llä on myös pikavippipaikka Getcapital.fi *
Jos haluat tietää lisää pikavippipaikkoja, katso myös listani kaikista pikavippipaikoista.
 

{literal}


{/literal}

Onko vippipaikka uusi vai ei?

Olet tällä sivulla todennäköisesti siksi, että et ole saanut pikavippiä kokeilemistasi vippipaikoista. Tämä johtuu yleensä joko siitä, että olet kyseisen yrityksen sulkulistalla maksamattomien vippien vuoksi tai siitä, että olet menettänyt luottotietosi.

Jos sinulla ei ole luottotietomerkintöjä, voit mahdollisesti saada uutta pikavippiä toisesta vippifirmasta, jolla on käytössään eri sulkulista. Mikäli luottotietosi ovat jo menneet, katso juttuni pikavippi ilman luottotietoja.

Sulkulista

Pikavippiyrityksien ei kannata myöntää uusia pikavippejä henkilöille, jotka eivät ole maksaneet vanhoja vippejään takaisin. Tämän vuoksi he ylläpitävät niin sanottua sulkulistaa henkilöistä, joille uusia vippejä ei kannata enää myöntää. Sulkulistalle joutuminen ei tarkoita vielä sitä, että olisit menettänyt luottotietosi. Luottotietojen menettäminen tapahtuu yleensä vasta oikeuden päätöksellä. Pikavippiyritykset voivat myydä ja vaihtaa sulkulistoja keskenään sekä jakaa niitä samaan konserniin kuuluvien yritysten kesken.

Yksi yritys, useita sivustoja

Vaikka vippisivuston osoite olisi eri, voi sivuston takana oleva yritys olla sama. Joillakin suomalaisilla vippiyrityksillä on jopa 20 eri nimellä toimivaa vippisivustoa. Julkisuudessa on esitetty epäilyjä siitä, että yritykset, jotka ylläpitävät suurta määrää eri vippisivustoja yrittäisivät ainoastaan rahastaa tekstarimaksuilla eivätkä myöntäisi pikavippejä juuri kenellekään.

Yksi konserni, useita yrityksiä

Suomen lain mukaan yritykset saavat jakaa maksuhäiriömerkintöjä keskenään samaan konserniin kuuluvien yritysten kesken. Monet suomalaiset pikavippiyritykset kuuluvatkin keskenään samaan konserniin.

Samat taustahenkilöt, useita yrityksiä

Joissakin tapauksissa on huomattavissa, että vaikka sivustojen taustalla olevat yritykset olisivat eri, on niillä silti yhteinen postilokero-osoite, asiakaspalvelunumero ja / tai samat taustahenkilöt.

Joissakin tapauksissa on kysymys siitä, että pikavippiyritys on tarjonnut teknistä pikavippialustaansa muiden yritysten käyttöön niin sanottuna white label -tuotteena. White label tarkoittaa sitä, että rahat myöntää joku toinen yritys kuin se, joka näyttäisi olevan sivuston takana.

Tiivistettynä:

 • Pikavippiyrityksillä on yleensä useita eri sivustoja, joiden kautta pikavippiä voi hakea. Koska sivustojen takaa löytyy sama yritys, on uusien tekstiviestimaksujen maksaminen tälle yhdelle ja samalle firmalle kohtuullisen typerää.
 • Vaikka sivuston takaa löytyvä yritys olisi eri, voivat yritykset kuulua samaan konserniin. Samaan konserniin kuuluvat yritykset voivat jakaa maksuhäiriötietoja keskenään.
 • Vaikka yritykset kuuluisivat eri konserniin, voivat he silti jakaa yhteisen postilokero-osoitteen. Jos postilokero on sama, on varsin perusteltua olettaa, että näiden eri yritysten takaa löytyvät samat henkilöt.
 • Jotkut yritykset tarjoavat pikavippialustoja ns. white label -tuotteina. Tämä tarkoittaa sitä, että rahat myöntää joku toinen yritys kuin se, joka näyttäisi olevan sivuston takana.

Mikä on minun näkökulmastani uusi vippipaikka?

Uusia pikavippipaikkoja etsiessä tulee selvittää, että:

 1. Milloin sivusto on avattu?
 2. Mikä yritys sivuston takaa löytyy?
 3. Minkä yritysten kanssa tällä yrityksellä on yhteinen sulkulista?

Näistä kohdista ensimmäisen selvittäminen onnistuu helposti Viestintäviraston verkkotunnustietokannan avulla. Toisen kohdan selvittäminen vaatii usein salapoliisityötä. Kolmanteen kysymykseen vastauksen saaminen on käytännössä lähes mahdotonta.

Tällä sivustolla olevat uudet pikavippipaikat on listattu yleisesti verkkotunnuksen iän perusteella. Jos verkkotunnuksen omistavalla yrityksellä on useita muita vippipaikkoja, olen pyrkinyt ilmoittamaan asiasta.

{literal}


{/literal}

Uuden vippipaikan valitseminen

Jos et ole saanut yhdestä paikasta vippiä:

 • Hae vippiä sivustolta, joka kuuluu eri yritykseen ja jos mahdollista vielä eri konserniin.
 • Älä hae vippiä sivustoilta, joilta ei käy ilmi, mikä on luottoa myöntävä yritys. Tällaisia sivustoja löytyy verkosta kymmeniä.
 • Harkitse kaksi kertaa haluatko hakea lainaa yritykseltä, jossa pikavipin hakeminen on maksullista.
 • Älä hae lainaa tekstarilla vaan verkkohakemuksella. Tekstareihin menee pieni omaisuus.

Jos mahdollista, pyri maksamaan takaisin edelliset vippisi ja keskeyttämään vippien ottamisen. Harkitse esimerkiksi lainojen yhdistämistä.