Halpa laajakaista

Tarjous: Saunalahti tarjoaa mobiililaajakaistaliittymän 50 % alennuksella *.

  • Hinnat alkaen 6,45 €/kk.
  • Alennuksen kesto 2-12 kk.
  • Tarjous edellyttää 24 kk sopimusta.

Mikä on laajakaista?

Laajakaistaliittymänä pidetään Suomessa tyypillisesti 512 kbit/s nopeudella toimivia Internet-yhteyksiä. Laajakaista sanana tulee siitä, että liittymät ovat perinteistä modeemin avulla toimivaa soittosarjaliittymää nopeampia.

Parhaan laajakaistaliittymän löytäminen

Halvimman kiinteän laajakaistaliittymän löytäminen

Perinteisesti laajakaistaliittymät on toteutettu joko ADSL- tai kaapelimodeemitekniikoilla. ADSL-liittymät hyödyntävät lankapuhelinverkkoa ja kaapelimodeemiliittymät kaapelitelevisioverkkoa.

Olen tehnyt kiinteiden laajakaistaliittymien hintavertailua varten oman laajakaistaliittymien hintavertailu -sivuston. Tällä hetkellä sivulta löytyy 43 suomalaisen operaattorin laajakaistaliittymien hintatiedot. Päivitän sivuston hintatiedot kerran-kaksi vuodessa.

Paras kiinteä laajakaistaliittymä

Laajakaistaliittymissä on kuitenkin muitakin eroja kuin hinta. Toisilla operaattoreilla on yhteys jatkuvasti poikki ja asiakaspalvelu tukossa.

Asiakastyytyväisyystutkimusten mukaan Suomen paras laajakaistaoperaattori on Welho. Welho toimittaa kiinteitä laajakaistoja pääkaupunkiseudulla. Welhon laajakaistayhteydet eivät ole kuitenkaan halvin vaihtoehtosi.

Langaton laajakaista – halvin vaihtoehto

Mikäli asut 3G-verkon kuuluvuusalueella, harkitse langatonta laajakaistaliittymää myös kotikäyttöön. Langattomia laajakaistaliittymiä kutsutaan usein myös nimellä mokkula, nettitikku tai mobiili laajakaistaliittymä.

Langaton laajakaista on usein kiinteää laajakaistaliittymää halvempi vaihtoehto. Fakta kuitenkin on, että langaton laajakaistaliittymä on usein käytössä kiinteää laajakaistaliittymää hitaampi vaikka liittymien nimellisnopeus olisikin sama.

Onko kiinteistöliittymä vaihtoehto?

Jos asut kerros- tai rivitalossa, selvitä isännöitsijältä tai vuokranantajalta onko asuinhuoneistossasi mahdollisuus kiinteistökohtaiseen laajakaistaan. Nämä toimivat siten, että taloyhtiö tai kiinteistö tekee sopimuksen jonkin operaattorin kanssa.

Kiinteistöliittymien etuna on, että kuukausihinnat voivat jäädä todella alhaisiksi, jopa alle 10 €/kk. Haittapuolena on, että liittymä on jaettu kaikkien käyttäjien kesken. Mikäli moni asukas käyttää liittymää yhtä aikaa, voi yhteysnopeus jäädä huomattavasti luvattua alhaisemmaksi.

Kiinteistöliittymien lopullinen hinta selviää usein vasta tarjouskilpailun kautta. Joillakin operaattoreilla on kuitenkin kiinteistöliittymille myös listahinnat.