Koiravakuutus

Koiravakuutuksella voi vakuuttaa koiran sairastumisten ja tapaturmien varalta. Jos koiravakuutukseen kuuluu vastuuvakuutus, korvaa se myös koiran ulkopuolisille aiheuttamat vahingot.

Koiravakuutuksista on usein tarjolla eri versioita, jotka kattavat esimerkiksi vain eläinlääkärikulut, vain koiran kuoleman tai molemmat. Vakuutus voi myös korvata koiran katoamisen tai varastamisen.

Jos vakuutus korvaa koiran kuoleman, kattaa se myös tilanteen, jossa koira on välttämättä lopetettava sairauden tai tapaturman vuoksi.

Kaikki koiravakuutukset

Olemme listanneet alle koiravakuutuksia myöntävät vakuutusyhtiöt.

Joidenkin yhtiöiden verkkosivuilla vakuutuksen hinnan voi laskea, minkä jälkeen vakuutuksen voi ostaa suoraan verkkokaupasta. Muille yhtiöille voi vain jättää tarjouspyynnön.

Yhtiö Vakuutuksen myöntäjä Ostaminen verkkokaupasta
Aktia Folksam Vahinkovakuutus Oy Ei
Fennia Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennia Ei
Folksam Folksam Vahinkovakuutus Oy Ei
If * Keskinäinen Vakuutusyhtiö Kaleva Kyllä *
LähiTapiola LähiTapiola Keskinäinen Vakuutusyhtiö Kyllä
Pohjola Pohjola Vakuutus Oy Kyllä
Turva Keskinäinen Vakuutusyhtiö Turva Ei

Koiravakuutusvertailut ja -oppaat

Vakuutus- ja rahoitusneuvonta FINE on julkaissut vuonna 2009 koiravakuutuksiin liittyen vertailun ja kaksi opasta.

Vinkkejä Koiravakuutuksen valintaan

Tarkasta ikärajat

Eri vakuutusyhtöiden koiravakuutuksissa on eroja sen suhteen, minkä ikäiselle koiralle vakuutus myönnetään. Esimerkiksi LähiTapiolan koiravakuutus myönnetään enintään 7 vuoden ikäiselle koiralle, Ifin vakuutus puolestaan enintään 5 vuoden ikäiselle.

Katso onko kyseessä itsenäinen vakuutus

Osa vakuutusyhtiöistä myöntää erillisen seuraeläinvakuutuksen, osa myöntää vakuutuksen eläimelle vain esimerkiksi kotivakuutuksen osana. Ainakaan Fennian tai Folksamin koiravakuutusta ei voi saada, jos heiltä ei ole myös kotivakuutusta.

Ota huomioon mahdolliset alennukset

Koiravakuutuksesta voi saada alennusta, jos vakuuttaa kerralla useamman koiran. Esimerkiksi LähiTapiola antaa 10 % alennusta, jos vakuuttaa yhteensä neljä koiraa.

Koiravakuutuksesta voi myös saada alennusta, jos on jäsen jossakin seuraavista liitoista:

  • Suomen Koirankasvattajat ry
  • Suomen Kennelliitto
  • Suomen Palveluskoiraliitto
  • Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK

Jätä kommentti
Huomasitko virheen, kaipaatko lisätietoa? Jätä kommentti alta.

* Jotkut tämän sivun linkeistä ovat affiliate-linkkejä. Affiliate-linkkiä klikatessasi siirryt haluamallesi sivulle affiliate-verkoston kautta, joka maksaa minulle rahaa klikkauksista. Läpinäkyvyyden vuoksi olen merkinnyt affiliate-linkit niiden perään kirjoittamallani tähdellä (*).