Venevakuutus

Venevakuutuksella voi turvata veneensä niin vesillä liikkuessa kuin talviteloilla sattuneilta vahingoilta. Tyypillinen venevakuutus korvaa muun muassa törmäyksistä, myrskyistä, tulipaloista, varkauksista ja vahingonteoista sattuneet vahingot sekä telakointi- ja kuljetusvahingot.

Eri yhtiöiden tarjoamissa venevakuutuksissa on kuitenkin merkittäviä eroja, mikä tekee vertailusta hankalaa. Huomiota kannattaa kiinnittää venevakuutuksen tiedoissa erityisesti siihen, mitä vakuutus ei korvaa.

Kaikki venevakuutukset

Olemme listanneet alle venevakuutuksia tarjoavat vakuutusyhtiöt.

Joidenkin yhtiöiden verkkosivuilla vakuutuksen hinnan voi laskea, minkä jälkeen vakuutuksen voi ostaa suoraan verkkokaupasta. Muille yhtiöille voi vain jättää tarjouspyynnön.

Yhtiö Vakuutuksen myöntäjä Ostaminen verkkokaupasta
Aktia Folksam Vahinkovakuutus Oy Ei
Alandia Redarnas Ömsesidiga Försäkringsbolag Ei
Fennia Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennia Ei
Folksam Folksam Vahinkovakuutus Oy Ei
If * If Vahinkovakuutusyhtiö Oy Kyllä *
LähiTapiola LähiTapiola Keskinäinen Vakuutusyhtiö Ei
Nordea If Vahinkovakuutusyhtiö Oy Ei
Pohjola Pohjola Vakuutus Oy Kyllä
Pohjantähti Pohjantähti Keskinäinen Vakuutusyhtiö Ei
POP Vakuutus Suomen Vahinkovakuutus Oy Kyllä
Turva Keskinäinen Vakuutusyhtiö Turva Ei
Yacht-Pool Chartis Europe S.A. ja Vienna Insurance Group Ei

Vinkkejä venevakuutuksen valintaan

1. Venevakuutuksen hintaan vaikuttaa vakuutusyhtiön valinnan lisäksi monet veneen ominaisuudet. Erikokoisille ja -tyyppisille veneille sama vakuutus ei välttämättä sovi tai se on täysin erihintainen.

Vakuutuksen hintaan vaikuttaa ainakin veneen:

  • Merkki
  • Malli
  • Pituus metreinä
  • Valmistusvuosi
  • Rungon rakennusmateriaali
  • Moottorien määrä, teho ja valmistusvuosi

2. Alandia ja Yacht-Pool ovat yksinomaan venevakuutuksiin erikoistuneita yhtiöitä, joten heiltä pelkän venevakuutuksen saa hyvällä todennäköisyydellä muita yhtiöitä halvemmalla.

3. Isommat vakuutusyhtiöt tarjovat tyypillisesti useita vakuutuksia kerralla. Näiden vakuutuspakettien hinnassa venevakuutuksen osuus voi olla hyvin pieni ja sitä kautta tulla edullisemmaksi kuin Alandian tai Yacht-Poolin vakuutus.

4. Isompien vakuutusyhtiöiden kohdalla kannattaa ottaa huomioon mahdolliset kanta-asiakasalennukset. Voit saada venevakuutuksesta tuntuvankin alennuksen, jos sinulla on samalta yhtiöltä jo jokin toinen vakuutus kuten esimerkiksi kotivakuutus.

Jätä kommentti
Huomasitko virheen, kaipaatko lisätietoa? Jätä kommentti alta.

* Jotkut tämän sivun linkeistä ovat affiliate-linkkejä. Affiliate-linkkiä klikatessasi siirryt haluamallesi sivulle affiliate-verkoston kautta, joka maksaa minulle rahaa klikkauksista. Läpinäkyvyyden vuoksi olen merkinnyt affiliate-linkit niiden perään kirjoittamallani tähdellä (*).