Maksu-tv

Maksu-tv eli maksutelevisio tarkoittaa palvelua, jossa kuluttaja maksaa televisiokanavan tai yksittäisen ohjelman katsomisesta.

Maksutelevisiolähetyksiä voidaan vastaanottaa kaapelin, satelliitin, antennin tai Internet-verkon välityksellä.

Satelliittiverkko

Satelliittiverkon maksukanavia tarjoaa Suomessa kaksi operaattoria:

Antenniverkko

Antenniverkon kautta maksukanavia tarjoavat:

IPTV-verkko

IPTV-operaattorit edellyttävät yleensä, että myös laajakaistaliittymä hankitaan samalta operaattorilta. Operaattoreilla on tietyt alueet, joille he toimittavat omia laajakaistaliittymiään. Tämän vuoksi IPTV-verkon maksukanavien saatavuus omaan talouteen kannattaa varmistaa suoraan operaattoreilta.

Suomessa IPTV-verkon kautta maksukanavia tarjoavat:

Kaapelitelevisioverkko
Kaapelitelevisioverkon maksukanavat tulee ostaa suoraan siltä operaattorilta, jonka kaapelitelevisioverkkoon talous kuuluu. Jos taloutesi ei vielä kuulu kaapelitelevisioverkkoon, voit tiedustella liittymiseen hintaa paikalliselta kaapelitelevisio-operaattorilta. Suomessa ei ole juurikaan alueita, joille voisi saada useamman kuin yhden operaattorin kaapelitelevisioverkon.

Kaapelitelevisioverkon maksukanavia tarjoavat:

Kaapelitelevisioverkkoa ylläpitää joillakin paikkakunnilla myös paikallinen kaapelitelevisioverkkoyhtiö tai paikallisen puhelinyhtiön omistama kaapelitelevisioverkkoyhtiö.

Tekniikka

Kaapelitelevisioverkkoihin kuuluvissa talouksissa maksutelevisio hankitaan yleensä kaapelitelevisio-operaattorilta. Tämä ei ole kuitenkaan pakollista vaan voit aivan hyvin asennuttaa taloosi lautasantennin tai harava-antennin tai ottaa maksukanavat laajakaistayhteyden kautta.

Mikäli talossa ei kuitenkaan ole valmista sisäverkkoa näitä varten, voi signaalin tuominen olohuoneeseen edellyttää sisäverkon muutostöitä tai muita kaapelointeja.

Jos asut taloyhtiössä, voit selvittää oman taloyhtiösi televisiolähetysten vastaanottamiseen käyttämän tekniikan isännöitsijältäsi.

Maksutelevisiolaitteet

Maksutelevision katsominen vaatii yleensä operaattorin maksukortin ja maksukanavakortin lukulaitteen. Maksukanavakortin lukulaite riippuu operaattorista, joten ennen laitteiden hankkimista tulee olla päätettynä, että minkä operaattorin kautta maksukanavat aiotaan ostaa.

Satelliittiverkon maksutelevisiopalveluiden vastaanottaminen vaatii lisäksi lautasantennin. Satelliittiverkon maksutelevisio-operaattoreilla on joskus tarjouksia, joissa he tarjoavat lautasantennin sekä lautasantennin asennukseen oikeuttavan etusetelin kaupan päälle maksukanavapaketin tilaajalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.