Osuuspankin verkkopankki ja valmiiksi tehdyt valinnat


Kirjauduin tänään sisään Osuuspankin verkkopankkiin ja minua tervehti kuvan mukainen valikko, jonka otsikkona on ”Haluatko hoitaa päivittäisasiointisi entistäkin helpommin?”.

Sivulla lukee seuraava teksti:

”Me haluamme tarjota sinulle lisää nykyaikaisuutta ja tehokkuutta. Valitse haluamasi palvelut ja paina Jatka”. Sivulla on valmiiksi ruksitettuna ”E-laskupalvelu” ja ”Oma talous -palvelu”.

Mieleeni juolahtivat seuraavat kysymykset::

  1. Mitä tarkoittaa E-laskupalvelu? Oma talous -palvelua olen aiemmin käyttänyt, mutta ainakin aiemmin se on ollut maksullinen palvelu.
  2. Mitä palveluiden käyttäminen maksaa?
  3. Mitä ”Jatka”-napin painaminen tarkoittaa. Jos painan tuota nappia, sitoudunko johonkin?

Olen aiemmin kehunut Osuuspankin verkkopankkia, mutta itse koen tällaisen markkinoinnin hieman painostavaksi. Erityisesti minua häiritsevät nuo valmiiksi paikoilleen laitetut ruksit.

Uteliaana henkilönä päätin painaa ”Jatka” -nappia ja katsoa, mitä seuraavaksi tapahtuu. Palvelu pyysi minulta avainlukua.


Annoin avainlukuni ja painoin ”Jatka”. Seuraavasta kuvasta kävi ilmi, että Oma talous -palvelu on edelleenkin maksullinen. Tässä vaiheessa pystyin jo katsomaan, mihin olen sitoutumassa. Sivulla ei kuitenkaan ole ollenkaan ”Peruuta” -vaihtoehtoa.

Oma talous -palvelun hinta olisi omassa Osuuspankissani ollut 1,20€ / kk. E-laskupalvelu on ainakin tässä vaiheessa maksuton.

En halunnut tässä vaiheessa kumpaakaan palvelua, joten klikkasin verkkopankissa tilitapahtumien linkkiä. Oletan, että pystyin tällä tavalla keskeyttämään palveluiden tilausprosessin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.