Yhdysvalloissa 27% ruoasta päätyy roskiin

Bloggasin aiemmin, että joidenkin tilastojen mukaan Suomessa ruosta päätyy roskiin jopa 80%. Tänään New York Times kirjoittaa, että Yhdysvalloissa 27% kulutuskelpoisesta ruoasta päätyy roskiin. Ruoan hintojen nousun ja maailman ruokakriisin näkökulmasta nämä ovat järkyttäviä lukuja.

New York Times viittaa artikkelissaan yhdysvaltalaiseen Jonathan Bloomiin, joka on kirjoittamassa kirjaa hukkaan menevästä ruoasta Yhdysvalloissa. Bloom tarjoaa uusimmassa blogikirjoituksessaan yksinkertaista reseptiä hukkaan heitetyn ruoan ongelmaan – pienempiä annoksia ja mahdollisuutta santsata.

Käyn itse syömässä usein Amican opiskelijaruokalassa Hämeenlinnassa. Heillä on astianpalautuspisteen yläpuolella taulukko, josta voi seurata viikoittain roskiin heitetyn biojätteen määrää. Auttaisiko santsausmahdollisuuden aktiivinen esille tuominen säästämään ruokaa suomalaisissakin ruokaloissa?

New York Times via Boingboing

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.