Säästäminen – Osa 2.1 Ruokamenojen vähentäminen

Aiemmassa artikkelissani mainitsin kahdesta onnenpotkusta, joiden avulla ruokamenojen vähentäminen oli minulle helpompaa.

Ensimmäinen onnenpotku ruokamenojen suhteen kävi, kun sain kirjeen AC Nielseniltä *. Kysymyksessä on markkinatutkimusyhtiö, joka pyysi minua mukaan kuluttajapaneeliin. Tässä paneelissa minun tulisi kirjata joka kerta kaupasta tullessani ostokseni ylös. Palkkioksi tästä minulle luvattiin erilaisia lahjoja.

No, liityin paneeliin ja aina kaupasta tullessani kirjasin ylös kaikki ostamani tuotteet ja niiden hinnat. Jatkoin tätä kahden kuukauden ajan. Tämän jälkeen minulla oli lista päivittäisistä ostoksistani. Listaa tutkiessani huomasin, että päätin hyvin suuren osan tekemistäni ostoksista vasta kaupassa. Tämän seurauksena tein paljon heräteostoksia. Jälkeenpäin katsottuna muun muassa ostamieni makeisten ja suolaisten snacksien määrä yllätti minut.

Tämän (jälkeenpäin ajatellen päivänselvän) havainnon jälkeen menojen vähentämisen aloittaminen oli varsin helppoa.

Toinen onnenpotkuni oli, että keksin liittyä käyttäjäksi painonhallintapalveluun Viktklubb. Tämä ruotsalaisen Aftonbladet-lehden ylläpitämä palvelu on sittemmin rantautunut myös Suomeen Keventäjät-nimellä. Kysymyksessä on ruokapäiväkirja, jonne merkitään kaikki syödyt ruoat sekä tehdyt liikuntasuoritukset. Näiden pohjalta voi nähdä, paljonko kaloreita on päivän aikana polttanut tai kerännyt varastoon.

Ruokamenojen vähentämiseen tämä liittyy siten, että palvelussa voi suunnitella etukäteen viikon ateriat. Näiden pohjalta on mahdollista tulostaa itselle ostoslista.

Kun minulla oli kauppaan mennessäni ostoslista valmiina, tulin ostaneeksi luonnostaan vähemmän. Ongelmaksi minulla kuitenkin vielä jäi, että ostin paljon herkkuja ostoslistan ulkopuolelta.

Linkki: Liity AC Nielsenin kuluttajapaneeliin *

Tämän sarjan artikkelit:
1. Perusteet
2. Menojen vähentäminen
2.1 Ruokamenojen vähentäminen
2.2 Muiden menojen vähentäminen
3. Tulojen lisääminen
4. Voiton sijoittaminen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.