Omien menojen hallinta Excelin avulla

Muropaketin Pikavippikierre-keskustelun motivoimana aloin tänään etsiä itselleni taas parin vuoden tauon jälkeen uutta tapaa seurata menojani.

Yhdysvalloissa markkinoilla on monia upeita henkilökohtaisen talouden hallintaan tarkoitettuja ohjelmistoja kuten Microsoft Money, Quicken sekä verkossa toimiva Mint.com. Mitkään näistä eivät kuitenkaan käsittääkseni ole yhteensopivia suomalaisten pankkien järjestelmien kanssa.

Omasta pankistani, Osuuspankista, voi kuitenkin ladata tilitapahtumat omalle tietokoneelle CSV-muotoisena tiedostona. Tällaisia tiedostoja voi lukea ainakin Excelillä.

Pari vuotta sitten kun seurasin menojani tarkemmin minulla oli pohjana jonkinlainen keskikulutuspohja. En tätä pohjaa kuitenkaan löytänyt, mutta Ellien keskustelufoorumin kautta löysin vinkin jo kerran unohtamistani Marttaliiton talousarviolomakepohjista. Näissä on mielestäni varsin fiksusti jaotellut menoerien nimet.

Lähden näiden pohjalta rakentamaan itselleni uutta Excel-pohjaista seurantajärjestelmää. Katsotaan miten tässä käy.

Tiedätkö sinä blogiani lukema sattumalta mistä löytäisin tuon suomalaisen kotitalouden ”keskikulutuspohjan” tai onko sinulla parempi tapa seurata menoja? Laita kommenttia tai lähetä sähköpostia osoitteeseen penninvenyttaja@gmail.com

3 kommenttia

  1. Lisättäköön tähän, että jos Nordealla valitsee tiliotteen toimitustavaksi sähköisen paperitiliotteen sijasta, niin tällöin saa tiliotteen ulos myös Excel-muotoisena.

  2. Lisättäköön tähän, että jos Nordealla valitsee tiliotteen toimitustavaksi sähköisen paperitiliotteen sijasta, niin tällöin saa tiliotteen ulos myös Excel-muotoisena.

  3. Itselläni tuli kanssa tarve omien menojen seuraamiseen, enkä löytänyt menojen seurantaan sopivaa ohjelmaa, vaikka tilitapahtumat voikin ladata verkkopankista itselleen.

    Lopulta kirjoitin itse tähän tarkoitukseen sopivan ohjelman, joka kertoo automaattisesti kuinka paljon rahaa olen tienannut, käyttänyt ruokaan eri kauppaketjuissa, kuinka paljon olen auto on maksanut kaikkine kuluineen, jne. : ) Ohjelma toimii Nordean verkkopankin kanssa, ja paria indeksiä muuttamalla sen pitäisi pelittää myös muiden pankkien kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.