Reseptien tuoma säästö allergialääkkeissä

Tein aiemmin pienen hintavertailun allergialääkkeiden hinnoissa säästämisestä lääkevaihdon avulla. Kaikissa tapauksissa lääkkeille ei kuitenkaan ole rinnakkaisvalmistetta olemassa, vaan pitää tyytyä hakemaan lääke reseptillä ja saamaan Kela-korvaus lääkkeistä.

Jälkimmäistä vaihtoehtoa tuli testattua tänään omakohtaisesti. Allergialääkkeeni Kestine oli loppumassa ja kävin uusimassa reseptin. Kestinehän on näitä allergialääkkeitä, joille ei ole rinnakkaisvalmistetta olemassa. Viimevuotinen reseptini oli hukkunut, joten kävin paikallisen terveysaseman vastaanotolla pyytämässä uutta reseptiä. Reseptini valmistui tänään.

Lääke oli siis Kestine ja reseptillä pakkauskokoni oli 100kpl pillereitä. Pakkauksen hinta ilman Kela-korvausta oli 40,61 €. Kelakorttia vilauttamalla hinta tippui lukemaan 23,55 €.

Vertailun vuoksi 10kpl samaista lääkettä samaisessa apteekissa ilman kelakorvausta olisi maksanut 7,34 € / 1o kpl.

Eli siis:
0,73 € / kpl ilman reseptiä
0,41 € / kpl reseptillä
0,24 € / kpl reseptillä ja Kela-korvauksella

Säästö prosenteissa oli hulppeat 67%. Reseptin uusiminen ei muuten maksanut mitään.

2 kommenttia

  1. Kävin tänään 1.12.2008 ostamassa Kestine paketin (100tabl) ja sain maksaa tuon 40,61€. Ei kuulemma Kela korvaa enää tuotakaan.

  2. Kävin tänään 1.12.2008 ostamassa Kestine paketin (100tabl) ja sain maksaa tuon 40,61€. Ei kuulemma Kela korvaa enää tuotakaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.