Pikavippien ja pikaluottojen vertailu

Päivitys: Olen nyttemmin tehnyt erillisen sivuston, jonka avulla voi etsiä edullisinta pikavippiä. Katso http://www.pikavippivertailu.net

Hakusanat ”pikavippien vertailu” tuottaa Googlesta paljon osumia. Ongelmana tuntuu olevan, että pikavippien vertailu on hyvin hankalaa.

Vertaile todellista vuosikorkoa

Perinteinen luottojen vertailutyökalu on ollut todellinen vuosikorko. Lainsäädäntö ei kuitenkaan Suomessa velvoita kertomaan enintään 3 kuukauden tai alle 168,19 euron luotoista todellista vuosikorkoa. Suurin osa pikavipeista alittaa nämä kriteerit. Todelliseen vuosikorkoon pikavippien vertailutyökaluna liittyy myös toinen ongelma. Todellisen vuosikoron laskentakaava olettaa, että laina on vähintään vuoden mittainen tai että se uusitaan jatkuvasti korkoineen koko vuoden ajan samalla nimelliskorolla. Pikavipeissä ja pikaluotoissa lainaa ei kuitenkaan käytännössä uusita. Taloudenhallinnan neuvottelukunta on tullut tässä kohden apuun. He ovat antaneet suosituksen ”Vuosikorko pienissä luotoissa”. Työ- ja elinkeinoministeriön sivuilta löytyy myös tietoa maksuviivästysten seuraamuksista.

Kokeile ennen pikavippiä hakea lainaa muilla keinoilla

Joten, jos olet ottamassa pikavippiä, varmista ensin, että ymmärrät maksuviivästysten seuraamukset. Mahdollisuuksien mukaan kannattaa ensin yrittää hakea lainaa muilla keinoilla.

Oletko pikavippikierteessä? Yhdistä pikavippisi ja saat halvemman koron!*

Pikavippien vertailusivu

Kaikkien näiden varoitusten jälkeen omasta mielestäni Taloussanomien sivuilla on tällä hetkellä paras suomalaisten pikavippien vertailutyökalu. Klikkaa avautuvan sivun taulukon yläkulmasta välilehteä ”Pikavippivertailu”. Tätä kirjoitettaessa halvimman pikavipin todellinen vuosikorko on yli 240%.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.