Kokemuksia halpojen lentojen metsästyksestä

Tämän kirjoituksen ilmestyessä (2.8.2008 klo 15:20) tänne blogiini minun pitäisi olla Lufthansan lentokoneessa matkalla kohti Müncheniä. Lopullisena matkan suuntana on Välimeren rannikko, matkan kesto kolme viikkoa ja koko matkan kustannukset noin 850 €.

Tausta

Saimme viime kesänä kolmen kaverini kanssa ajatuksen, että lähdemme tänä kesänä käymään Sloveniassa. Idea syntyi jollain yhteisellä snorklausreissulla järven rannalla veden lämpötilan ollessa kyseiseen harrastukseen viileähköt 18 astetta. Meistä kenelläkään ei kuitenkaan ollut hirveästi rahaa, joten reissulle piti päästä mahdollisimman halvalla. Meni syksy, talvi ja kevät ja viimein toukokuun lopussa aloitimme halpojen lentojen ja majoituksen metsästämisen. Tiesimme, että meidän pitäisi päästä matkaan elokuun alussa ja takaisin meidän pitäisi tulla ennen 24. elokuuta.

Lennot

Aloitimme lentojen hakemisen halvan menolennon etsimisellä. Tutkimme paria eri verkkomatkatoimistoa ja totesimme, että halvimmat lennot löytyivät melkein poikkeuksetta täällä blogissa sittemmin suosittelemani Travelstartin * kautta.

Suorat lennot Sloveniaan ja Kroatiaan olivat varsin kalliita, joten päätimme lentää ensin Wieniin ja jatkaa sieltä sitten matkaa junalla. Lentolippujen hinnaksi Helsinki – Wien välille tuli Lufthansalla 81,72 €.

Seuraavaksi halusimme päästä Kroatiasta Espanjan Valenciaan. Kokeilimme eri lähtö- ja tulokenttävaihtoehtojen kombinaatioita Kroatiassa ja Espanjassa, kunnes löysimme kohtuullisen halvat lennot Splitistä Barcelonaan. Tämän lipun hinnaksi tuli nuppia kohden 114 €.

Tämän jälkeen tarvitsimme vielä paluulennot Espanjasta Suomeen. Meillä jokaisella oli hieman erilaiset tarpeet paluuajan suhteen. Kaksi kaveriani otti lennon Valenciasta Düsseldorfin kautta Suomeen. Tämä maksoi n. 84 €. Minulla oli kuitenkin itselläni lennon kanssa hieman säätöä, enkä saanut lentoa varattua kuin heinäkuun alussa. Tästä minua rankaistiin kohonneilla lippujen hinnoilla. Päädyin lopulta Blue 1 * lentoon Kööpenhaminan kautta, joka maksoi 129,35 €. Jos olisin varannut lippuni aiemmin, olisin siis säästänyt lähes 50% lipun hinnassa.

Majoitukset

Koska budjettimme oli tiukka, ei hotellimajoitus tullut kyseeseen. Suuntasimme siis Hostelworld-palveluun ja varasimme hostellit kerralla lähes koko matkan ajalle. Varausmaksut olivat n. 10-20% itse majoituksen hinnasta.

Epäselvän lähtöpäivän vuoksi en kuitenkaan voinut (mielestäni) varata vielä majoituksia Espanjan päässä. Aloin etsiä majoitusta Espanjasta vasta heinäkuun alussa. Tällä välin Hostelworldin sivuille oli kuitenkin tullut ilmoitus, että Valencian GP:n vuoksi hostellit edellyttävät Valenciassa vähintään 5 yön varaamista kerralla. En kuitenkaan ole Valenciassa kuin kaksi yötä, joten matkalle lähtiessä minulla ei ole majoitusta ollenkaan. Hostellien varaaminen vaikka turhaankin jo toukokuun lopussa olisi maksanut minulle varausmaksuna vain 8 euroa!

Lisäksi hostellien hinnat ovat nousseet huomattavasti ja 16 € / yö sijaan halvimmatkin hostellit pyytävät majoituksesta jo yli 60 € / yö!

Tiivistelmä

Hyvin lyhyesti tämän episodin opetuksena on, että jos haluat matkustaa halvalla, varaa matkasi ajoissa!

Jatkossa aion vastaavissa tilanteissa ostaa halvan matkan peruutusturvan kanssa ja maksaa vaikka turhaan hostellien varausmaksut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.