Prisman hinnat yli 9% kalliimmat kuin Lidlissä

Kaverini kävi tänään ostoksilla Lidlissä ja osti kerralla useamman viikon ajaksi ruokaa ja muita tarvikkeita. Tämän jälkeen hän meni samalla paikkakunnalla sijaitsevaan Prismaan ja otti ylös samojen tavaroiden hintoja Prismassa.

Ideana oli selvittää, että kannattaako Lidlissä käyminen hänelle. Kaverini tapauksessa Lidl on hieman normaalin asiointimatkan sivussa ja Lidlissä käyminen maksaa hänelle kerralla 4 € ylimääräisenä bensiininkulutuksena.

Oheiseen taulukkoon on koottu kaverini ylös ottamia hintoja Lidlistä sekä Prismasta. Vertailun tulos näyttäisi olevan, että Lidl on tosiaan ainakin näiden tuotteiden osalta Prismaa halvempi ostospaikka.


Prisman osalta kuitenkin usein todetaan, että siellä asiointi on halvempaa, koska S-kaupoista saa bonusta. Vaikka tuosta listasta ottaisi pois varsin erikoisen tuotteen eli tarrateipin, on Prisma siltikin näiden ostosten osalta yli 9% Lidliä kalliimpi. Vertailun vuoksi oman osuuskauppani Hämeenmaan korkein bonusprosentti on tällä hetkellä 5%. Tämän bonusprosentin saaminen edellyttää yli 1500 € kuukausiostoksia.

Bonuksetkin huomioiden Prisman hinnat ovat siis yli 3,5% Lidlin hintoja kalliimmat.

4 kommenttia

  1. Tarrojen ohella 12-pack Olvia tekee aika ison osan tuosta ostosreissusta ja hintaerosta. Jos tarrojen lisäksi jätetään Olvit pois niin Lidlin hinta on 21,35 ja Prisman 21,58 eli ero on enää prosentin luokkaa Lidlin eduksi. Tuo menee jo suhteellisen pienillä bonuksilla Prisman eduksi.

  2. Olisi myös kiva tietää onko Prisman tuotteissa käytetty ns. halpoja merkkituotteita (Rainbow tms.) vai kalliita merkkivalmistajia?

  3. Olisi myös kiva tietää onko Prisman tuotteissa käytetty ns. halpoja merkkituotteita (Rainbow tms.) vai kalliita merkkivalmistajia?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.