Osta ruokakaupassa bulkkitavaraa

Erityisesti mausteita ja makeisia ostaessa on mahdollista säästää huomattavasti ostamalla tuotteet bulkkilaatikoista.

Makeisia ostaessa halvimmalla karkkinsa saa monesta kaupasta löytyvästä Candy King-hyllystä. Nämä ovat siis näitä bokseja, joissa on irtokarkkeja, jotka voi itse punnita ja ostaa. Omassa S-Marketissani Candy King-karkkien yksikköhinta on 0,69 € / 100 g.

Irtokarkkien ostamiseen minulla on kaksi vihjettä. Ensinnäkin, Candy Kingin pahvipussi painaa itsessään 8 g. Halvemmalla pääset jos otat hedelmäosastolta muovipussin ja laitat karkit siihen. Hedelmäpussit painavat yleensä n. 3 g.
Toisekseen, irtokarkit eivät ole aina halvin vaihtoehto. Kävin eilen ostamassa suklaairtokarkkeja ja huomasin, että esimerkiksi suklaavohvelit saa halvemmalla ostamalla brändittömiä suklaavohveleita patukkana. S-Marketissa brändittömien suklaavohvelien yksikköhinta oli 6,00 € / kg.

Bulkkilaatikot ovat kätevä tapa myös mausteiden osalta. Omasta kaupungistani löytyy kauppa nimeltään Punnitse & Säästä, joka myy mausteita suoraan pussiin. Olen huomannut, että tuolla mausteet ovat kilohinnaltaan huomattavasti kaupan hintoja edullisempia.

Mikäli ostat mausteesi kaupasta, kannattaa suosia täyttöpusseja. Näissä kilohinta voi olla jopa puolet lasipurkkiin verrattuna.

Täyttöpussit- ja pakkaukset ovat huomattavasti edullisempia myös kaakaota ja esimerkiksi suodatinpaperia ostaessa.

4 kommenttia

  1. Eikös ne karkit muuten ole 6,90 euroa per kilo?

    Seuraavaksi kannattaa varmaan tutkia mitkä karkit ovat kevyimpiä tuossa candy kingin valikoimassa.

  2. candykingin/irtokarkik eivät ole hirveän hygieenisiä. ihmiset yskivät laareihin, poimivat käsin karkkeja ja mitä pahinta, jotkut syövät suoraan laarista karkkeja ja saattavat laittaa puoliksisyödyn karkin takaisin. kun itse ostan esim juuri candy kingin karkkeja, kaivan aina sieltä ylhäältä ”varastosta” niitä ”alimmaisia” karkkeja. näihin ei ole koskenut kukaan kun ovat siellä siilossa piilossa. 🙂 samoin periaatteessa ihan sama mitä ostan, otan takaa aina ”vähemmän häplityn” tuotteen. plussana tulee se että hyllyssä taaempana on aina tuoreempaa kuin edessä. 😉 olen vähän ahdasmielinen paskiainen, mutta ketä kiinnostaa, saanpahan tuoretta XD

  3. Samoin esim. maitohyllyllä kannattaa ottaa takaa/alta, niissä on yleensä pitempi päiväys. Samoin jugurtit ja muut pilaantuvat tuotteet aina hyllyn takaosasta.

    Nykyään jotkut kaupat laittavat illalla -50% tarroilla lyhyellä päivällä olevia tuotteita. Ostin tässä joku aika sitten läheisestä salesta 50% alella maitoa, jonka päiväys oli vain yhtä päivää aiemmin kuin täysihintaisen purkin. Ajattelin että säästän jos kerkeän juomaan yli puolet purkista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.