Matkavaluutan vaihtaminen kohdemaassa

Kirjoittelin kuukausi takaperin jutun halvan matkavaluutan löytämisestä. Pohdin tuolloin, että millä vaihtokurssilla kaupat ja pankit vaihtavat euroja Kroatiassa. Forexin kurssihan oli noin 1 € = 7 kunaa.

Pankkien kurssit Kroatiassa olivat luokkaa 1 € = 7,2 kunaa ja kauppojen käyttämä kurssi 1 € = 7,3 – 7,4 kunaa. Näin ollen halvin matkavaluuttan Kroatiassa olisi itseasiassa ollut paikallisesta pankista hankittu. Kroatian erikoisuus oli, että pankit eivät pyytäneet valuutanvaihdosta korvausta ja valuuttaa pystyi vaihtamaan myös todella pieniä määriä. Esimerkiksi Splitin lentokentällä oli mahdollista vaihtaa jopa Kroatian pienimpiä rahoja euroiksi. Pienin euromäärä, joka oli mahdollista saada takaisin oli 5 eurosenttiä. Todella upeaa palvelua kroatialaisilta pankeilta.

Näin matkalla myös paljon erilaisia valuutanvaihtokojuja. Näissä mainostettu vaihtokurssi oli luokkaa 1 € = 7 kunaa, mutta paikallisten kertomien tarinoiden mukaan hintaan lisätään kaikenlaisia hämäriä kuluja eikä näitä kojuja suositeltu.

Joten, jos olet menossa Kroatiaan matkalle, ota matkavaluutaksi euroja ja vaihda rahasi kuniin vasta Kroatiassa pankissa. Luotettavana pidetty pankki on esim. Splitska Banka.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.