Eroa kirkosta ja säästä rahaa

Huomasin tänään uutisissa juttua kirkosta eroamisesta. Satuin tämän myötä sivustolle Eroa kirkosta.

Sivuilta löytyy näppärä laskuri, jonka avulla voi laskea, paljonko rahaa vuodessa säästyisi ilman kirkkoon kuulumista.

Itse sain vastaukseksi, että säästäisin vuodessa 500 €, joka tuottaisi 40 vuoden aikana 4 % talletustilillä rahaa 47 705 €. Tuota talletustilin rahaa katsoessa kannattaa kuitenkin huomata, että 40 vuodessa myös inflaatio on ehtinyt laukata melkoista vauhtia.

Joten, jos rahat ovat tiukilla, tässä on yksi tapa lisää säästää rahaa.

Linkki: Eroa kirkosta

Ps. Vastapainona kyseiselle sivustolle on Tampereen seurakuntien Eroa kirkosta -sivusto.

6 kommenttia

 1. Kirkko tekee paljon hyvää työtä mm. vähävaraisten hyväksi ja ansaitsee roponsa jo pelkästään pyyteettömästä työstään yhteiskuntarauhan ylläpitämiseksi.

  (Toivottavasti seuraavaksi ei ole vuorossa ”varasta kaupasta”-vinkkiä, vaikka sitäkin voisi toki perustella pienituloisten saavuttamalla selvällä säästöllä…)

 2. Kirkosta eroaminen ei ole mitenkään verrattavissa varastamiseen! Suomessa on onneksi uskonnonvapaus, ja se tarkoittaa, että ei tarvitse kuulua kirkkoon jos ei vaikkapa usko sen oppeihin. Ja kyllä muutkin yhteisöt kuin kirkko tekee hyväntekeväisyyttä.

 3. Kirkko todellakin pitäisi erottaa valtiosta.

  Ja vaikka olisi eronnut kirkosta, joutuu silti mahdollisesti maksamaan yhteisöveroa, josta osa menee kirkolle.

 4. Kirkko on Suomessa erotettu valtiosta jo aikapäivät sitten, joten sen perään haikaileva taitaa olla vähän ajastaan jäljessä 🙂

  Ja mitä tulee kirkon saamaan yhteisöverosiivuun siitä meuhkaaminen on vähän epä-älyllistä sillä samasta valtionveropotistahan jaetaan avustuksia myös muille vastaaville järjestöille.

  Vrt. Vapaa-ajattelijoiden saama valtionavustus on per/jäsen suurempi kuin kirkon saama osuus yhteisöverosta, eli tuossa suhteessa epäkohta näyttäisi olevan toiseen suuntaan 😉

 5. Ja jos on ihan pakko erota, niin älä ihmeessä käytä ateistien pikkupuljun eroa kirkosta.fi -sivustoa. Joka toimi salaamattomana vuosia. Valtion lomake.fi:ssä käyttäjät sentään tunnistetaan, ja jos jotain häikkää sattuu, niin valtio lienee hieman luotettavampi taho kuin pieni vapaa-ajattelijaporukka.
  Lisäksi valtion palvelu ei myöskään syrji mitään uskonnollista yhteisöä, vaan sen kautta voi erota mistä tahansa uskonnollisesta yhdyskunnasta, eikä pelkästään ev. lut. kirkosta tai ortodoksisesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.