S-Pankki tarjoaa ilmaista Visa-ominaisuutta

Huomasin pari päivää sitten mainoksen, jonka mukaan S-Pankki tarjoaa ilmaista Visa-ominaisuutta S-Etukorttiin.

Kävin äsken S-Pankin sivuilla ja siellä lukee seuraavasti:

Osuuskaupan asiakasomistajana saat käyttöösi maksuttomat peruspankkipalvelut

 • 0 €, Visa-ominaisuus S-Etukorttiisi
 • 0 €, verkkopankkitunnukset
 • 0 €, käyttötili, jolle kerrytät 2,5 %:n koron päiväsaldolle (10/2008)
 • 0 €, S-Tuottotili, jonka korko on jopa 4 % ilman nostorajoituksia (10/2008)

Visa-kortin ilmaisuus tarkoittaa tässä tapauksessa siis ilmeisesti sitä, että kortissa ei ole kuukausimaksu. Mikäli aikoo käyttää kortin luotto-ominaisuutta, on vuosikorko ja marginaalikin tärkeitä. S-Pankin nykyisessä hinnastossa on kortin korko 3 kk euribor + 6 % marginaali. Todellinen vuosikorko 2500 euron luotolle on 10,968 % (7/2008).

Tästä tuli mieleeni, että pyrin päivittämään aiemman luottokorttien vertailuni ajan tasalle.

Onko jollakin tämän blogin lukijalla ajantasaista tietoa paremmista luottokorttitarjouksista? Näyttääkö 6 % marginaali edulliselta?

10 kommenttia

 1. S-pankin Visa tuntuisi tällä hetkellä olevan hyvinkin kilpailukykyinen luottokortti. Tämä etenkin sen jälkeen, kun Osuuspankki ja Nordea hiljan ilmoittivat huonontavansa korttiehtojaan (koroton maksuaika lyhenee).

  Toinen edullinen vaihtoehto on Stockmannin Mastercard, joka on myöskin maksuton (kunhan maksaa kaikki ostoksensa heti seuraavassa laskussa).

  Vertailua tietysti vaikeuttavat eri pankkiryhmittymien bonuskäytännöt, jotka on tietoisesti rakennettu vaikeasti vertailtaviksi.

  Päivitetty luottokorttivertailu, josta ilmenisivät myös vuosikorot, olisi oikein tervetullut.

 2. Jos haluaa ilmaisen Mastercardin, niin Futis-Mastercard on hyva vaihtoehto. Lisana pieni Bonus (Handelsbanken rahoituksen tarjoama) kun ostaa yhteensa 2500 eurolla saa 5 euron Handelsbankeini rahastotalletuksen.) No ei tuolla rikastumaan paase mutta rikka rokassa.

 3. Sain juuri S-pankilta laskun.

  Laskunpvm.: 14.11.2009
  Eräpäivä: 30.11.2009

  Laskussa lukee: ”Korko laskun päiväyksen ja laskun eräpäivän väliseltä ajalta ei sisälly laskun loppusaldoon.”

  Ja ehdoissa mainitaan: ”Kortilla tehdyt ostot ja käteisnostot ovat korottomia niiden jälkeistä laskutuspäivää seuraavaan eräpäivään saakka, jonka jälkeen velallinen on velvollinen maksamaan luotolle sovitun koron.”

  Eli jos maksan kerralla laskun loppusumman pois niin ei tule korkoa laskunpvm. ja eräpäivän väliltä, mutta mikäli maksan erissä niin maksan korkoa myös laskunpvm. ja eräpäivän väliltä.

  Miten tuota pitäisi tulkita?

 4. Tuo tarkoittanee sitä, että jos sinulla on luotto-ominaisuutta käytössä eli et ole maksanut kokonaan luottoasi pois, on tässä uudessa laskussa merkitty tuosta luotosta korko vain laskun päiväykseen asti. Loppukorko laskutetaan sitten seuraavalla laskulla.

  Jos maksat pelkän minimilyhennyksen, alkaa luottokorko juosta loppuosiosta. Yleensä luottokorttilasku kannattaa maksaa kokonaisuudessan pois kerralla.

 5. Hyvältähän tuo kuulostaa, että vaihda ilmaiseen S-pankin Visaan.

  Nettiä lukeneena ja itsekkin sen kokeneena, eivät kovin helpolla myönnä VISa-credittiä = eivät ilmeisesti halua uusia asiakkaita.

  Haettiin Credit korttia ja luottorajaa puolet siitä mitä kuukaudessa tienaa mutta eivät myönnä. Ihme hommaa. Toki määräaikaiset työsuhteet mutta nykyään aika yleistä. Ei maksuhäiriöitä eikä velkaa.

  S-pankin kannattaisi muuttaa hieman toimintatapojaan ja myöntää myös opiskelijoille visa-credit vaikka 1000 euron luottorajalla niin kuin muuta pankit tekevät, jos mielivät heistä asiakkaita myös tulevaisuudessa. Nyt tulee yleisesti olo, että antaa olla koko S-pankin pitäköön paskansa.

 6. Korttia hakenut: S-ryhmän asiakasomistajana toisaalta ilahduttaa, että he eivät myönnä helpolla luottoja.

 7. Viikko sitten laitoin s-pankin visakortin hakemuksen sisään. Tänään saapui tunnusluku. 2k nettotuloilla 3k luottoraja.

 8. Hei! Haluaisitko kertoa vaikkapa jonkin matemaattisen kaavan avulla mitä eroa on kuukauden alimman saldon mukaisella korolla ja päiväsaldon mukaisesti lasketulla korolla? eli miten siis korko päivien mukaan määräytyy?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.