Korot laskevat, kiinnitä talletuskorko

Monet pienet pankit ovat jo laskeneet korkojaan ja isojen odotetaan seuraavan perässä ensi viikolla. Yleisesti korkojen odotetaan laskevan reilustikin valtioiden tukiessa kysyntää ja estäessä lamaa alhaisemmilla koroilla.

Osuuspankki ja Nordea eivät ole vielä korkojaan laskeneet. S-Pankki laski korkoaan tänään. Oma talletukseni S-Pankissa on sidottu korkoon S-Prime – 0,5 %-yks. Korko laski siis 4 % -> 3,5 %.

Itse taidan pyytää tänään määräaikaisen talletuksen korkotarjousta Osuuspankilta. Osakkeisiin en rahojani aivan vielä laita, vaikka pörssit ovat paljon jo alas tulleetkin. Oma arvaukseni on, että tämä lama kestää saman minkä 90-luvullakin ja että ostajan markkinat ovat vasta parin vuoden päästä. Jopa 12 kk määräaikainen talletus voisi siis olla mahdollinen.

Yksi mielenkiintoinen sijoituskohde juuri nyt olisi mielestäni dollarimuotoinen valuuttatili. Sitä olen myös vakavissani harkinnut kesästä asti.

Olen myös leikitellyt ajatuksella, että keksisi tavan antaa ihmisille pikavippejä. Riskit olisivat suuret, mutta ajatuksena rahan antaminen lainaksi muille suomalaisille viehättää enemmän kuin valuuttamarkkinoilla spekulointi.

Toistaiseksi kuitenkin pitäydyn tässä turvallisessa menojen pieninä pitämisessä. Ei kovin jännittävää, mutta ”tuotot” tuppaavat olemaan suuret.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.