Autoliikkeet antavat Yhdysvalloissa toisen auton kaupan päälle

CNN:llä oli tänään uutinen, joka kertoo Yhdysvalloissa alkaneen laman syvyydestä. Miamilainen autoliike Rob Lambdin’s University Dodge antaa Dodgen lava-auton ostajille toisen auton kaupan päälle pelkkien verojen ja myyntipalkkioiden hinnalla.

Yhdysvaltalaiset autoliikkeet ja autonvalmistajat ovat tällä hetkellä pahoissa vaikeuksissa. Luottokriisin vuoksi ihmiset eivät saa enää pankista lainaa uusien autojen ostamiseen. Myös kysyntä on vähentynyt ihmisten säästäessa rahojaan pahan päivän varalle.

Esimerkiksi General Motors teki 2,5 miljardia dollaria tappiota pelkästään vuoden kolmannella neljänneksellä.

Myös suomalaisen autonostajan kannattaa olla valppaana.

Tällä hetkellä markkinoilla oletetaan, että jokin kolmesta suuresta amerikkalaisesta autonvalmistajasta ajautuu konkurssiin. Lisäksi muut valmistajat ovat aikeissa lopettaa joidenkin merkkien valmistuksen. Toteutuessaan tällaisesta seuraa käytettyjen autojen arvon romahtaminen sekä niiden huollattamisen vaikeutuminen.

Tällä hetkellä pidetään todennäköisenä, että ainakin Saabin, Hummerin ja Pontiacin valmistus tullaan lopettamaan.

Tilanne voi olla riskiä kaihtamattomalle ostajalle myös mahdollisuus. Esimerkiksi Chryslerillä on menossa Suomessa hurja alennuskampanja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.