Irtisanomiseen varautuminen

Irtisanomiseen varautuminen on minulle hyvin läheinen aihe. Työpaikallani aloitettiin viime kuussa yhteistoimintaneuvottelut.

Get Rich Slowly on listannut kymmenen asiaa, jotka pitää tehdä ennen kuin sinut irtisanotaan. Alla kolme mielestäni parasta.

Päivitä taitojasi
Päivittäiset rutiinit vievät helposti mennessään. Laiminlyömme omien ammatillisten taitojemme kehittämisen. Nousukauden aikana tästä ei ole meille haittaa. Taloudellisen tilanteen huonontuessa ammatillisen osaamisen pitää olla relevanttia ja ajantasaista. Aloita heti. Jos tarvitset lisäkoulutusta, hanki sitä. Sovella oppimaasi käytännön työssä.

Vähennä taloutesi menoja
Monet ihmiset ansaitsevat työssään enemmän, mitä markkinat ovat valmiita heidän suorittamistaan työtehtävistä valmiita maksamaan. Palkat sopeutuvat markkinatilanteeseen. Varaudu siihen, että joudut työttömänä vastaanottamaan työpaikan, jossa palkkasi on nykyistä alhaisempi. Mitoita taloutesi niin, että se kestää 3-6 kuukauden työttömyyden viiden vuoden välein.

Huolehdi kunnostasi
Syrjintä on yleensä joko laissa kiellettyä tai epäeettistä. Syrjintää kuitenkin tapahtuu. Työnhakutilanteessa kahdesta muutoin samanvertaisesta hakijasta palkataan viehättävämpi ja hyväkuntoisempi. Työnantajat haluavat henkilön, joka selviytyy hyvin annetuista työtehtävistä. Hyvä kunto luo mielikuvaa energisyydestä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.