Paras sijoitus -kirja

Toimittaja Marko Erolan uutta kirjaa Paras sijoitus, Itsepuolustusopas sijoittajille on kovasti hehkutettu lehdissä.

Kirjan pääajatuksena on lehtiartikkeleiden mukaan kulujen tarkkailu ja passiivinen sijoittaminen. En muuten tiedä kirjasta, mutta on ihan mukavaa, että nämä kaksi ajatusta saavat Suomessakin vähän jalansijaa.

Osakerahastoja on kahta tyyppiä, passiivisia ja aktiivisia. Passiiviset rahastot pyrkivät seuraamaan indeksiä, aktiiviset voittamaan sen. Aktiivisesta salkunhoidosta vastineeksi rahastonhoitajat pyytävät itselleen korkeampaa palkkiota.

Kaikkien tieteellisten tutkimusten mukaan passiiviset rahastot pärjäävät kuitenkin keskimäärin aktiivisia paremmin ja niillä on huomattavasti pienemmät palkkiot.

Tästä huolimatta suomalaiset yksityishenkilöt sijoittavat aktiivisiin rahastoihin ja antavat jopa 3 % rahoistaan palkkioina tilipankeilleen. Vastineeksi mistä? Siitä, että pankit hävittävät heidän rahansa.

Jos sinun pitää lukea Marko Erolan kirja ymmärtääksesi tämän asian, lue se. Jos ei, osta enemmin rahoillasi OMXH25 ETF:iä, ”neljää kuuta” tai ”hämähäkkejä”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.