Luottotietojen tarkistaminen

Tänään eräässä Muropaketti keskustelufoorumin pikavippiaiheisessa keskustelussa tuli puheeksi omien luottotietojen tarkistaminen. Eräs keskustelija halusi tietää, että miten hän voisi tarkastaa, ovatko luottotiedot menneet maksamattoman pikavipin vuoksi.

Luottotietojen tarkastamiseen on netissä palvelu, http://www.omatieto.fi. Palvelun käyttö maksaa kuitenkin 6,73 €/raportti.

Suomessa luottotietojen tarkistaminen on lain nojalla ilmaista. Ilmainen tapa tarkastaa on kuvattu Suomen asiakastiedon sivuilla:

Lakisääteistä veloituksetonta tarkastusoikeutta käyttämällä saat selville, mitä tietoja sinusta on luottotietorekisterissä ja näet mahdolliset poistuneet merkinnät. Jos rekisterissäsi on häiriöitä, saat lisäksi tiedon niistä tahoista, jotka ovat luottotietojasi kysyneet.

Lakisääteistä tarkastusoikeuttasi voit käyttää postittamalla tai faksaamalla vapaamuotoisen kirjallisen pyynnön Asiakastietoon. Voit myös lähettää täytetyn ja tulostetun lomakkeen. Liitteenä on oltava henkilötunnus, kotiosoite, omakätinen allekirjoitus ja nimenselvennys sekä selkeä kopio henkilöllisyystodistuksesta, jossa on allekirjoitus tai kopio Asiakastiedon ilmoituskirjeestä.

Tarkastusoikeuttasi voit käyttää myös käymällä Asiakastiedon kuluttajaneuvonnassa, 5. kerros, arkisin kello 9.00 – 15.30. Katso sijainti kartalta. Tietoja tarkistavan on todistettava henkilöllisyytensä kuvallisella henkilöllisyystodistuksella, ajokortilla tai passilla.
Mikäli käytät lakisääteistä tarkastusoikeuttasi useammin kuin kerran 12 kk:n aikana, tietojen tarkastus maksaa 10 € / tarkastuskerta.

Omia luottotietoja ei voi tarkastaa puhelimitse eikä sähköpostitse, sillä Asiakastiedon tulee olla varma kysyjän henkilöllisyydestä.

Joten, jos sinua kiinnostaa omat luottotietosi eikä sinulla ole kiire, selviät halvimmalla faksaamalla tarkistuspyynnön Suomen asiakastiedolle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.