Make2.me / eToro huijaus?

Huomasin äsken blogini Google Adsense -mainosten joukossa seuraavan mainoksen:

Muunna € 5 -> €100
Helppo tapa tehdä rahaa verkossa Internetissä. Suomi 2009
www.Make2.me

Tämä haisi niin pahasti huijaukselta, että asiaa oli pakko tutkia.

Mainos johti sivustolle http://www.make2.me, joka taas avaa kehykseen eToro.com mainossivun*.

eToro.com näyttää olevan englanninkielinen sivusto, joka mainostaa tarjoavansa yksityisille henkilöille helpon ja hauskan tavan tehdä valuuttakauppaa. No, WinCapitan jälkeen varmaan jokainen suomalainen on aika epäileväinen valuuttakauppaa mainostavien sivujen suhteen, joten yritin tutkia onko tässä yrityksessä jotain hämärää.

Aluksi etsin kyseisestä firmasta lisätietoja Googlella, mutta päädyin ainoastaan virallisen näköisille ja kuuloisille sivuille, joissa vakuutettiin, että kyseessä ei olisi huijaus. Ongelmana näissä sivuissa oli, että ne näyttivät joko jonkun virallisen tahon sivuilta (tyyliin Forex Regulator) tai riippumattomilta arvostelusivuilta (Independent Forex Reviews). Ketään tuskin yllättää, että mikään näistä sivuista ollut sitä miltä näytti, vaan ne oli tehty vain markkinoimaan kyseisen eToro-alustan* kumppanuusohjelmalinkkejä.

Ongelmana tällaisten huijausten tutkimisessa onkin, että huijarit ovat neroja manipuloimaan Googlen hakutuloksia. Pian sivuja selatessa ei enää tiedä mitä uskoisi.

Yritinkin etsiä jonkun riippumattoman ja oikean ”virallisen tahon”, joka osaisi kertoa onko kyseisessä yrityksessä jotain epäilyttävää. Wikipedian ja About.com:n kautta päädyin National Futures Associationin sivuille. Kyseinen organisaatio sääntelee johdannaiskauppaa Yhdysvalloissa. Kysymyksessä ei kuitenkaan ole valtion organisaatio, vaan johdannaiskauppiaiden itsensä perustama yhdistys. Tästäkään tiedosta en mene takuuseen, sillä NFA:n Wikipedia-sivuilla sanotaan luottamusta vähentävästi: ”This article does not cite any references or sources. Please help improve this article by adding citations to reliable sources. Unverifiable material may be challenged and removed.” No, ainakin About.com väittää, että kysymyksessä on todellinen yhdistys.

NFA:n sivuilta löytyi BasicNet-rekisteri, josta selviää eri yrityksistä tehdyt valitukset. Etorousa.com takana oleva yritys on tämän rekisterin mukaan israelilainen Tradonomi LLC, josta tämän rekisterin mukaan ei ole tehty valituksia.

Onko kysymyksessä sitten huijaus vai ihan oikeasti helpoksi tehty tapa käydä valuuttakauppaa? Paha sanoa. Huijaus tai ei, yksityishenkilöille valuuttakaupan käyminen on käytännössä vain yksi tapa pelata uhkapelejä ja uhkapelit eivät kuulu ainakaan omaan vaurastumisstrategiaani.

6 kommenttia

 1. samaa olen miettinyt itsekkin, varsinkin tuo rahan nostaminen herätti epäilyjä?

  Ensimmäisen nostopyynnön toteuttamiseksi tarvitaan:

  * selkeä kopio passista / valokuvallinen henkilöllisyystodistus / ajokortti
  * selkeä kopio viimeisestä sähkölaskusta
  * Jos olet tallettanut varoja luottokortin kautta — ole hyvä ja lähetä meille sen lisäksi selkeä molemminpuolinen kopio luottokortista, jota käytit kaupankäyntitilisi luottokorttitallennuksessa (näin tehdessäsi takaat, että olet luottokortin omistaja)

  mitä mieltä olet asiasta, että luottokortista kopio molemminpuolin?

 2. Mihin etoron ”gurujen” kopiointi perustuu? Eli jos kopioin jotakuta gurua joka tekee 800% voittoja vuodessa. Niin eihän tässä nyt ole järkeä? Vai saako guru osuuden minun voitoistani? Enhän minäkään jakaisi salaisuuksiani muille jos pärjäisin pörssissä.

 3. Aina jos haluaa tarkistaa britti yhtiön taustoja niin perustiedot saa yritys rekisteristä! Kts. verkkosivu

  Name & Registered Office:
  ETORO (UK) LIMITED
  6 NEW STREET SQUARE
  LONDON
  EC4A 3LX
  Company No. 07973792

  Status: Active
  Date of Incorporation: 02/03/2012

  Country of Origin: United Kingdom
  Company Type: Private Limited Company
  Nature of Business (SIC):
  64999 – Financial intermediation not elsewhere classified
  Accounting Reference Date: 31/12
  Last Accounts Made Up To: 31/12/2013 (FULL)
  Next Accounts Due: 30/09/2015
  Last Return Made Up To: 27/01/2014
  Next Return Due: 24/02/2015
  Mortgage: Number of charges: ( 0 outstanding / 0 satisfied / 0 part satisfied )
  Last Members List: 27/01/2014
  Previous Names:
  No previous name information has been recorded over the last 20 years.
  UK Establishment Details
  There are no UK Establishments associated with this company.
  Oversea Company Info
  There are no Oversea Details associated with this company.

 4. Etoro on esitelty BBC dokumentissa! Dokumentti kertoo erilaisista ihmisistä, jotka ovat ruvenneet tradereiksi! Itse olen ostanut ensimmäiset 14 vuotiaana.15 vuotiaana osallistuin osakkeenomistajana Finlandia-talolla pidettyy vuotuiseen yhtiö kokoukseen. Ettei tuo trading ihan outo asia ole näin 38 vuoden kokemuksella. Katsoitko suomenkieliset esittelyt sivu? http://www.etoro.com/fi/
  Sinulla on mennyt pussit ja jauhot sekaisin! On aivan eri asia ostaa ja myydä osakkeita kuin ”pelata” upporikasta tai rutiköyhää arvopaperien johdannaisilla!
  Johdannainen (tai johdannaissopimus) on rahoitusinstrumentti, jonka taloudellinen arvo perustuu jonkin toisen arvopaperin, indeksin, valuutan, hyödykkeen tai muun oikeuden arvoon.
  Johdannaiset tarjoavat kokeneelle sijoittajalle keinon hallita riskiä.Siksi Soros ja kumppanit ovat saaneet aikaan miljardi (tuhat miljoonaa) omaisuuksia. Jo nimikin sanoo, että arvopaperille voidaan laskea jokin konkreettinen arvo esim.yhtiön osakkeiden yhteenlaskettu arvo = yhtiön arvo. Johdannais tuotteiden arvo vaihtuu jatkuvasti ko.sopimukseen (johdannaisen) arvoon vaikuttavien tekijöiden muuttuessa! Siksi esimerkiksi valuutta kaupassa kyseessä on vaihtokurssista lyöty
  veto meneekö kurssi ylös vai alas ja kuinka paljon. Ja sinä saat samat kertoimet kuin ”gurukin” ilman että hänelle tulisi mitään taloudellista tappiota, jos olet ostanut ja myynyt samoilla hinnoilla.

 5. Moi! Kunnon selkeät kuvat korteista molemmin puolin. Jos nosto on yli puoli miljoonaa niin ID on tod.näköisesti julkisen notaarin vahvistettava! (Siis että alkuperäinen on hänelle näytetty). Nämä kuviot tietenkin johtuvat kansain välisistä rahanpesun ehkäisy lainsäädännöstä.

 6. Sijoitustoiminnassa on hyvä muistaa 80/20 sääntö. 20% sijoituksista
  voi kantaa 80% riskistä. Eli kannattaa sijoittaa erilaisiin asioihin, jotka täydentävät toisiaan. Esim. kullan hinta nousi huippuunsa kun maailmanmarkkina talous meni kuralle. Eli jos olit varautunut ostamalla kultaa niin sitä myymällä sai käteistä, jolla vieläkin voisit ostaa kiinteistöjä ja yrityksiä kohtuuhintaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.