Ansaitse rahaa muotiblogillasi

Kävin eilen illalla blogini tilastoja läpi ja huomasin, että olin saanut melkoisen määrä liikennettä juttuuni nuorten naisten muotiblogeista. Kiitos tästä kuuluu MouMou:lle, joka mainitsi juttuni blogissaan.

Liikenteen lähteiden seasta löytyi myös eräs blogi, jonka ylläpitäjä kaipasi apua mainosten laittamiseen omaan blogiinsa. Rahan ansaitseminen sopii hyvin tämän blogin teemaan, joten lupasin auttaa kanssabloggaajaa ja kirjoittaa aiheesta pienen ohjeen.

Seuraavassa on lyhyet ohjeet mainosten laittamisesta blogiin, joka on ylläpidetty Googlen Blogger-palvelussa. Nämä ohjeet pätevät siis, jos blogisi osoite on muotoa http://tunnus.blogspot.com, esimerkiksi http://millamuodikas.blogspot.com.

Google AdSense

Helpoin tapa hankkia mainostuloja on Googlen AdSense-ohjelman avulla. Olet varmasti törmännyt Google AdSense-mainoksiin tuhansia kertoja eri www-sivuilla. Nämä mainokset toimivat siten, että joka kerran kun blogisi kävijä klikkaa sivullasi olevaa mainosta, saat omalle AdSense-tilillesi pienen rahasumman. Kun tilillesi on kertynyt tarpeeksi rahaa, Google lähettää rahat omalle pankkitilillesi.

Esimerkki AdSense-mainoksesta
Esimerkki AdSense-mainoksesta

Ennen rahan saamista sinulla tulee kuitenkin olla Google-tili, blogi Blogger-palvelussa sekä tili AdSense-ohjelmassa.

Kerron ensin miten voit hankkia Google-tilin, sitten miten voit hankkia oman Blogger-blogin ja lopuksi miten voit hakea Google AdSense-ohjelmaan ja alkaa näyttää Googlen AdSense-mainoksia blogissasi.

Google-tilin hankkiminen

(Mikäli sinulla on jo sähköpostiosoite, jonka loppuosa on @gmail.com, toimii Gmail-sähköpostiosoitteesi suoraan Google-tilinä. Tässä tapauksessa voit siirtyä suoraan kohtaan Blogger-blogin hankkiminen.)

Mene osoitteeseen http://www.gmail.com. Klikkaa sivun oikeassa alalaidassa olevaa linkkiä ”Hanki Gmail”. Täytä lomake, jonka otsikko on ”Luo tili” ja paina lopuksi ”Hyväksyn. Luo minulle tili.” Muista ottaa ylös valitsemasi käyttäjätunnus ja salasana, tarvitset niitä jatkossa.

Jos täytit lomakkeen tiedot oikein, näet sivun, jonka otsikkona on ”Onnittelut” ja jossa on linkki ”Olen valmis – näytä tilini”. Klikkaa tätä linkkiä ja pääset omaan Gmail-sähköpostilaatikkoosi.

Onnittelut, sinulla on nyt Google-tili. Seuraava vaihe on Blogger-blogin hankkiminen.

Blogger-blogin hankkiminen

(Jos sinulla on jo Blogger-blogi, voit siirtyä suoraan kohtaan AdSense-tilin hankkiminen.)

Mene osoitteeseen http://www.blogger.com. Jos näet sivun englanniksi, valitse oikean yläkulman pudotuslaatikosta kieleksi ”suomi”.

Sivun oikeassa yläkulmassa on laatikko ”Kirjaudu sisään Google-tilisi tiedoilla”. Kirjoita tähän Google-tilisi salasana ja klikkaa ”Kirjaudu sisään”.

Näet nyt sivun, jonka otsikko on ”Tilaa Blogger”. Valitse oma näyttönimesi ja klikkaa ”Jatka”. Näet nyt sivun ”Nimeä blogi”. Valitse blogillesi otsikko ja URL-osoite. Klikkaa ”Jatka”. Näet nyt sivun ”Valitse malli”. Valitse blogillesi sopiva ulkoasu ja klikkaa ”Jatka”.

Jos kaikki meni oikein, näet nyt sivun, jossa lukee ”Blogi on luotu”. Klikkaa ”Aloita bloggaaminen”. Voit nyt kirjoittaa blogiisi ensimmäisen viestin.

Onnittelut, sinulla on nyt oma blogi. Seuraava vaihe on Google AdSense-ohjelmaan hakeminen.

Google AdSense-ohjelmaan hakeminen

Mene osoitteeseen http://www.google.com/adsense. Jos näet sivun englanniksi, valitse sivun oikean yläkulman pudotuslaatikosta kieleksi ”suomi”.

Klikkaa isoa harmaata laatikkoa, jossa lukee ”Luo tili nyt”. Eteesi avautuu lomake, johon sinun tulee täyttää omat tietosi. Täytä lomakkeelle blogisi ja omat tietosi ja tutustu AdSense-ohjelman sääntöihin. Kun olet valmis, klikkaa ”Lähetä tiedot”.

Sivun alalaitaan aukeaa uusia kysymyksiä. Vastaa kysymykseen ”Mikä kuvaa sinua parhaiten?” ”Minulla on sähköpostiosoite ja salasana (Google-tili)…”.

Vastaa kysymykseen ”Haluaisitko käyttää nykyistä Google-tiliäsi AdSense-palvelussa?” ”Haluaisin käyttää nykyistä Google-tiliäni AdSense-palvelussa.

Kirjoita siniseen laatikkoon Google-tilisi käyttäjätunnus ja salasana ja paina ”Jatka”. Jos kaikki meni ok, hakemuksesi lähetettiin Googlelle ja näet sivun, jossa lukee ”Kiitos mielenkiinnostasi Google AdSense-ohjelmaa kohtaan…”.

Onnittelut, olet nyt hakenut Google AdSense-ohjelmaan.

AdSense-mainosten lisääminen Blogger-blogiin

Mene Blogger-blogisi hallintapaneeliin. Sivun alalaidassa on linkki, jossa lukee ”Ansaitse rahaa blogillasi. Julkaise mainoksia Google AdSensen avulla.” Klikkaa sitä.

Näet sivun, jonka otsikko on ”Ansaitse rahaa AdSensen avulla”. Tässä voit valita miten mainoksia näytetään blogissasi. Oletusvalinnat ovat tässä vaiheessa hyviä, joten klikkaa ”Seur.”

Valitse ”Käytä nykyistä AdSense-tiliäni…” ja klikkaa ”Seur.”

Jos kaikki meni oikein, näet sivun, jossa lukee ”AdSense on käytössä blogissasi!”. Klikkaa ”Tarkastele blogia” ja näet, että blogiisi on ilmestynyt ensimmäiset mainokset.

Lopputulos: Muotiblogi mainoksilla
Lopputulos: Muotiblogi mainoksilla

Rahan ilmestymisen odottaminen

Jos sinut hyväksytään Google AdSense-ohjelmaan, alat pikkuhiljaa saada joitakin senttejä sivusi kävijöiden mainosklikkauksista. Tarpeeksi rahaa saatuasi Google lähettää sinulle joko shekin kotiin tai siirtää rahat suoraan pankkitilillesi. Voit muuttaa näitä asetuksia Google AdSense hallintapaneelissasi osoitteessa http://www.google.com/adsense.

Joitakin huomioita:

 • Älä ikinä klikkaa omia mainoksiasi. Omien mainosten klikkaaminen johtaa siihen, että sinut poistetaan Google AdSense-ohjelmasta.
 • Muista, että rahat eivät ole sinun ennen kuin olet saanut ne omalle pankkitilillesi. Google voi milloin tahansa vähentää AdSense-tilisi rahasummaa niin halutessaan tai poistaa AdSense-tilisi.
 • Jos olet alaikäinen, pyydä jonkun täysi-ikäisen (huoltajasi) apua Google AdSense-tilin luomiseen. Google maksaa AdSense-tilityksiä ainoastaan yli 18-vuotiaille henkilöille.

7 kommenttia

 1. Yksi kysymys.
  Jos on jo google tili,ja sanotaan että sitä voi käyttää tuossa AdSense jutussa. Vaikka minulla on jo AdSense tili ja silti en pääse sillä google-tililläni sille AdSenseen,mistä se oikein sitten johtuu ? Täytyykö luoda toinen tili AdSense ohjelmaa varten?

 2. Vaikka sinulla olisi jo Google-tili, pitää sinun silti luoda AdSense-tili. Klikkaa AdSensen etusivulla ”Luo tili nyt”. Lomakkeen täytettyäsi voit valita, että nykyistä Google-tiliä käytetään myös AdSense-tilinä.

  Tee siis juuri niin kuin ohjeissa sanotaan kohdasta: ”Klikkaa isoa harmaata laatikkoa, jossa lukee “Luo tili nyt”..” alkaen.

 3. Sitten vain pitää kyetä tekemään (muoti)blogi, jossa on niin kova kävijämäärä, että joku AdSense hyödyttää.

  Ja se, se on huomattavasti vaikeampaa kuin ad-tilin luominen…

 4. Hei,
  Osaatko neuvoa minua ongelmassani.

  Olen yrittänyt luoda Adsense -tiliä, mainostaakseni alaikäisen tyttäreni blogissa, mutta tämä ei ole onnistunut. En tiedä missä menee metsään, mutta asia ei etene. Olen omasta mielestäni tehnyt niinkuin pitääkin, mutta kun ei onnistu…

  Saisinko siis yksinkertaiset ja selkeät ohjeet, jotta homma saataisiin onnistumaan, kiitos.

 5. Hei! Olisi kysymys siitä, että jos olen alaikäinen ja pyydän huoltajani tekemään Adsense tilin hänen nimellään ja syntymäpäiväivällään, mutta tili johon Adsense toimittaa rahat niin on minun tilini. Onko se ok?

 6. Paluuviite: - My Blog

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.