Auton käyttömaksun muutos (ja ilmaisia lehtiä)

Osallistuin eilen Tuulilasin Merkkien merkki -tutkimukseen ja yhdessä kysymyksessä oli minulle uutta tietoa autoverotuksen muuttumisesta:

Jos nyt olisit ostamassa autoa, niin kuinka paljon arvioisit valintaasi vaikuttavan auton käyttömaksun edessä oleva muutos?

Sen on ilmoitettu muuttuvan v. 2010 siten, että auton hiilidioksidipäästöjen määrän kasvaessa tai auton painon (massan) kasvaessa vuotuinen ajoneuvovero myös tulee suuremmaksi, ja vastaavasti vähäpäästöiset (keveät autot) pääsevät pienemmällä vuotuisella käyttömaksulla.

Haeskelin netistä tietoa tämän muutoksen suuruudesta ja hiilidioksidipäästöistä riippuen ajoneuvovero tulee olemaan 20 – 600 euroa. Autoliiton sivuilla annetaan nyrkkisäännöksi, että ”CO2-päästöjen perusteella verotettavan auton vuotuinen vero nousee silloin, jos bensiinikäyttöinen auto kuluttaa yli 7,7 l/100 km ja dieselkäyttöinen yli 6,9 l/100 km”.

Ps. Tuulilasin* Merkkien merkki -tutkimukseen osallistumalla voit saada kotiisi ilmaiseksi 8  Apu-lehteä*, 3 Tuulilasi-lehteä*, 3 Jade-lehteä tai 8 Urheilulehteä*. Tutkimukseen voi osallistua tämän sivun oikeasta alalaidasta löytyvästä linkistä. Varoituksena, että tutkimus on lähes 50 sivua pitkä ja sen lopussa tulee antaa oman auton rekisterinumero.

3 kommenttia

  1. Kiitos vinkistä! Ilmaiset lehdet kiinnostavat aina 🙂

  2. Eipäs löydy tuota ”Tuulilasin Merkkien merkki” tutkimus linkkiä??
    missähän se lienee on? voitko vastata?

  3. Tämä juttu on viime vuoden maaliskuulta, joten tutkimus ei ole enää voimassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.