Ruoan hinnan noususta Iltalehdessä

Iltalehdessä oli tänään hupaisa pikku juttu ruoan hinnan noususta. Iltalehden mukaan Sirkka-Liisa Anttila on sanonut Radio Voiman haastattelussa seuraavasti: ”Tiedän kyllä keiden taskuun raha on mennyt, mutta en suostu sitä kertomaan.”

Iltalehti jatkaa: ”Tieto ruoan hinnasta hyötyjistä suljetaan ministerin kassakaappiin. Asiaa selvittänyt työryhmä on saanut uuden toimeksiannon. Se miettii nyt keinoja, joilla kuluttaja saadaan hyväksymään ruoan hinnan nousu.”

Helsingin Sanomien verkkosivuilla Anttila kieltää koko työryhmän olemassaolon: ”Tällaista ryhmää ei Anttilan mukaan edes ole olemassa, eikä ministeriö ole teettänyt mitään erillistä hintarakennetutkimusta.”

Jos aihe kiinnostaa enemmän, ESS:n sivuilta löytyy Sirkka-Liisa Anttilan haastattelu kokonaisuudessaan (mp3-tiedosto) ja Muropaketin keskustelufoorumilla on käynnissä lupsakka keskustelu aiheesta.

2 kommenttia

 1. Mina voin paljastaa keiden taskuun raha on mennyt niin ei tarivtse tata juttua enaa jatkaa (ministeri ei voi sanoa tata ettei suututa noita kahta porrasta):

  Elintarviketeollisuuden ja Kaupan osakkeenomistajien taskuun.

  Esim. leivan hinnasta raaka-aineen osuus on 4 % joten 96 % siita jakavat sitten nuo kaksi siipeilijaa.

  Tuolla neljan prosentin marginaalilla ei olisi mahdollista tuottaa viljaa jollei EU ja valtio tukisi sen tuotantoa. Tasta tullaan siis sivuraiteelle ja todetaan etta tukemalla esim. viljan tuotantoa ja maataloutta tuetaankin itse asiassa teollisuutta ja kauppaa (joka ei muuten saisi tuolla marginaalilla raaka-ainetta).

  Olenkin suositellut kaikille maanviljelijoille myymaan maatilansa ja ostamaan koko rahalla elintarviketeollisuuden ja kaupan osakkeita (tosin jos kaikki viljelijat tekisivat noin koko ala menisi konkurssiin) joka tapauksessa talla tavoin maatilaan sijoitettu paaoma saisi nain paremman tuoton.

 2. Mina voin paljastaa keiden taskuun raha on mennyt niin ei tarivtse tata juttua enaa jatkaa (ministeri ei voi sanoa tata ettei suututa noita kahta porrasta):

  Elintarviketeollisuuden ja Kaupan osakkeenomistajien taskuun.

  Esim. leivan hinnasta raaka-aineen osuus on 4 % joten 96 % siita jakavat sitten nuo kaksi siipeilijaa.

  Tuolla neljan prosentin marginaalilla ei olisi mahdollista tuottaa viljaa jollei EU ja valtio tukisi sen tuotantoa. Tasta tullaan siis sivuraiteelle ja todetaan etta tukemalla esim. viljan tuotantoa ja maataloutta tuetaankin itse asiassa teollisuutta ja kauppaa (joka ei muuten saisi tuolla marginaalilla raaka-ainetta).

  Olenkin suositellut kaikille maanviljelijoille myymaan maatilansa ja ostamaan koko rahalla elintarviketeollisuuden ja kaupan osakkeita (tosin jos kaikki viljelijat tekisivat noin koko ala menisi konkurssiin) joka tapauksessa maatilaan sijoitettu paaoma saisi nain paremman tuoton.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.