Viisi helppoa rahansäästövinkkiä

Unelmista totta? (Flickr: Ben)
Unelmista totta? (Flickr: Ben)

Tässä viisi helppoa rahansäästövinkkiä, joiden avulla voit säästää rahaa vaikka heti.

  1. Osta halvempaa maitoa. Kauppoihin on tullut ruotsalaista Arlan maitoa, jonka litrahinta on 10 senttiä suomalaista maitoa halvempi. Kaksi litraa päivässä maitoa juova perhe säästää vuodessa yli 70 euroa.
  2. Siirrä ylimääräiset rahasi. Parhaan säästötilin koron tarjoaa juuri nyt Hypo-pankki. Katso myös ohjeeni pankkisäästämiseen. Talletuksiesi määrästä riippuen säästösi voi olla satoja euroja vuodessa.
  3. Kilpailuta sähköyhtiösi. Sähköyhtiön kilpailuttaminen on helppoa ja ilmaista, mutta silti harva tekee sitä. Taloussanomien tekemien tutkimusten mukaan voit säästää vuodessa jopa 500 euroa.
  4. Yhdistä lainasi. Jos olet ottanut paljon pikavippejä, ota yksi isompi laina ja maksa sillä pois kalliit pienet lainat.
  5. Jos sinulla on sekä luottokorttivelkaa että pankkitalletuksia, maksa velkasi pois talletuksillasi. Säästät vuodessa noin 0,15 * luottokorttivelkasi suuruus. Esim. 2000 euron luottokorttivelalla vuosisäästösi on tyypillisesti 300 euroa.

Lisää säästövinkkejä löydät Tarkan markan säästämisoppaasta.

2 kommenttia

  1. Paskan minun nimeni täällä ketään kiinnostaa sanoo:

    Juu, ostakaa vaan kaikki ruottalaista maitoa. Älkää missään nimessä miettikö, onko se ympäristöystävällistä kuljettaa maito Ruotsista, kun sitä valmistetaan Suomessakin. Älkääkä uskoko siihen, että tukemalla ruotsalaisia tuottajia menevät myöskin tuotot Ruotsiin, jolloin kotimaiset tuottajat menevät konkurssiin, mistä johtuen työttömyys kasvaa ja BKT pienenee. Haluaisitko sinä menettää työsi?

  2. No perkele tuottais halvempaa maitoo nii kai sitä sitte ostettais. Mua kiinnosta missä se on valmistettu kunhan se on kunnon kamaa, eikä mitään maitojauhe shittiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.