Ostolakko

Kirpputorilla (Flickr: Qtea)
Kirpputorilla (Flickr: Qtea)

Bongasin tänään blogilistalta Ostolakossa -nimisen blogin. Blogin idea vaikutti todella kiinnostavalta. Blogin kirjoittaja Golden Girl on kuvannut blogiaan tammikuun lopussa ilmestyneessä ensimmäisessä kirjoituksessaan seuraavasti:

Saan mieletöntä tyydytystä shoppailusta ja uusista tuotteista. Ostomaniani on pahimmillaan kun kyseeseen tulevat kosmetiikkatuotteet.

Ostolakkoni ideana on, että mitään kosmetiikkaa ei ihan tosi osteta.

Haaveilen siitä, että saisin kosmetiikkalaatikkoni tyhjenemään ja ideaali tilanne olisikin, ettei millekään tuotteelle löytyisi kuin esim. yksi varakappale.

Golden Girlin projekti on jatkunut tähän mennessä jo 71 päivän ajan. Blogi on varsin mielenkiintoista luettavaa yhden henkilön kamppailusta ostovimmaa.

Olen itse soveltanut hieman vastaavaa ideaa uusien tavaroiden ostamiseen. Minulla on varastossa todella paljon kaikenlaista ylimääräistä tavaraa. Myyn koko ajan ylimääräisiä tavaroitani huuto.net:ssä ja Keltaisessa Pörsissä. Joskus kuitenkin tuntuu, että tietyt tavarat vain jäävät varastoon. Ostin esimerkiksi vuonna 2003 painonnostopenkin ja painot. Kesäisin asensin penkin takapihan terassille ja talvisin laitoin sen takaisin varastoon. Viimeiset kolme kesää penkki kuitenkin keräsi pölyä ulkovarastossa.

Oma sovellukseni ostolakosta on, että ostan uusia tavaroita ainoastaan vanhojen myymisestä saaduista rahoilla. Pari kuukautta sitten halusin esimerkiksi Gore Bikewear Tool II Windstopper maastopyöräilytakin. Kuten nimestäkin voi päätellä, kysymyksessä on hieman juppailun puolelle menevä tuote. Päätinkin, että ostan takin vasta kun olen saanut myytyä vanhoja tarpeettomia varusteitani vaadittavalla 90 eurolla. Homma toimi ihan mukavasti ja sain käytetyistä tavaroistani jopa enemmän kuin mitä takki maksoi. Painonnostopenkkikin on nyt löytänyt uuden onnellisen omistajan.

Katso myös: Vinkkejä käytettyjen tavaroiden myymiseen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.