Kokonaissäästöt kiirastorstain kauppareissulla

Tämä on viimeinen osa juttusarjaani, jossa olen omaa kiirastorstain kauppareissuani esimerkkinä käyttäen kertonut joistakin säästämisvinkeistä ruokakaupassa. Tässä viimeisessä osassa katsomme, että paljonko lopulta säästin näitä kikkoja hyödyntäen.

Tämän juttusarjan aiemmat osat:
Johdanto: Esimerkki ruokaostoksissa säästämisestä
Vinkki 1. Ruoan ostaminen irtomyynnistä käytännössä
Vinkki 2. Merkkiuskollisuuden unohtaminen ruokakaupassa
Vinkki 3. Yksikköhintojen vertailu käytännössä

Säästömahdollisuudet

Säästömahdollisuudet kokonaisuudessaan
Säästömahdollisuudet kokonaisuudessaan

Yllä olevassa taulukossa on listattuna kaikki ne tuotteet, joiden hinnassa olisin kaupassa voinut säästää. Saarioisen karjalanpiirakat ja Huhtahyvän saunapalvi olivat kaupassa eri suuruisessa pakkauksessa, joten olen muokannut niiden hinnat vastaamaan Forssan karjalanpiirakoiden ja Suussasulavan saunapalvin hintoja, vastaavasti. Taulukon viimeisessä sarakkeessa on kokonaissäästömahdollisuuteni euroina ottaen huomioon tuotteiden määrät.

Mikäli olisin hyödyntänyt kaikki säästämismahdollisuuteni tällä kauppareissulla, olisin voinut säästää noin 18 euroa. Niiden tuotteiden osalta, joissa säästömahdollisuuksia löysin, tämä vastaa yli 40 prosentin alennusta kuitin loppusummaan.

Todelliset säästöt

Todellinen säästöni ei kuitenkaan ollut aivan näin suuri. Ensinnäkin, minun olisi ollut mahdollista ostaa Rainbow margariinia Floran sijasta, mutta en näin kuitenkaan tehnyt. Olemme kokeilleet Rainbow:n margariinia ja mielestämme se ei ollut yhtä hyvää kuin Flora. Ostin siis Floraa ja valitsin halvan hinnan sijasta mielestämme maukkaamman ja laadukkaamman Floran.

Toinen kohta, jossa säästöä ei tapahtunut oli leivän päälle tarkoitettu kinkku. Neljäsataa grammaa Huhtahyvän saunapalvia maksaa vain 1,99 €, mutta valitsin silti ostoskoriini kilohinnaltaan lähes kolminkertaisen Suussasulavan saunapalvin. Suurimpana syynä tähän on, että Huhtahyvän saunapalvi on todella ärsyttävässä pakkauksessa, josta valuu nestettä pitkin jääkaappia. Tein siis tietoisen valinnan ja maksoin lähes euron enemmän kätevämmästä, kertakäyttöisestä pakkauksesta. Ostamme kinkkua keskimäärin kerran viikossa, joten vuodessa tämä valinta maksaa minulle lähemmäs 50 euroa.

Muutin lisäksi alkuperäistä ostoslistaani kaupassa siten, että jätin irtoporkkanat ostamatta (niitä ei ollut) ja kuuden viilin sijasta ostin viilejä vain neljä. Muistin nimittäin kaupassa, että jääkaapissa oli vielä viiliä jäljellä.

Lisäksi tein kaupassa kaksi heräteostosta eli avokadon sekä viinirypäleet.

Loppujen lopuksi kauppalaskuni loppusumma oli 37,01 euroa, joka sisältää 0,40 euron pullopantin. Kaikkia säästökikkoja käyttäen kokonaissäästöni olisi ollut 17,97 euroa, nyt säästin vain 15,62 euroa. Lopullinen säästöprosenttini näillä kikoilla oli 29,8 %.

Tilastokeskuksen viitebudjetin mukaan lapsiperhe kuluttaa kuukaudessa vähintään 400 euroa pelkästään ruokaan. Kaikkia tämän juttusarjan vinkkejä hyödyntämällä lapsiperheen olisi näin ollen mahdollista säästää vuodessa noin 1440 euroa.

Katso myös: Säästä satoja euroja ruokakaupassa, Psykologiset kikat ruokaostoksissa säästämiseen ja Prisman hinnat yli 9 % kalliimmat kuin Lidlissä.

7 kommenttia

 1. ”valitsin silti ostoskoriini kilohinnaltaan lähes kolminkertaisen Suussasulavan saunapalvin. Suurimpana syynä tähän on, että Huhtahyvän saunapalvi on todella ärsyttävässä pakkauksessa, josta valuu nestettä pitkin jääkaappia.”

  Leikkeleissä kannattaa vertailla myös lihapitoisuuksia – erityisen edullisessa Huhtahyvän saunapalvissa se on muita paljon pienempi.

 2. Minä teen tietoisen valinnan ostamalla kotimaista ruokaa ja mahdollisimman paljon muita kotimaisia tuotteita. Haluan, että työpaikat säilyvät myös meillä.

 3. Itse ostan kilohinnaltaan kympin pinnassa olevaia ohuen ohuita kinkkuja, koska ne eivät ole limaisia kuten paksut, ja kestävät paksumpia reilustti pidempään.

  Mielestäni halpuus joka johtaa vain suurempaan syömiseen on itse petosta.

 4. ”Suurimpana syynä tähän on, että Huhtahyvän saunapalvi on todella ärsyttävässä pakkauksessa, josta valuu nestettä pitkin jääkaappia.”

  Mitä hittoa? TÄH? En olis uskonut käytännön ihmiseltä ja tämän blogin ylläpitäjältä. jotenkin todella pimeä ja outo lausahdus ja valinta. Nyt kuule markus..

  Kaavat ne nesteet viemäriin siitä paketista! TADAA! ei ole enää nestettä! nyt oikeasti, mikä hitto jätkää vaivaa?! Säästät 2 euroa yhdellä kädenliikkeellä! EI JEESUS!

  Mitä ihmeellisimpiä penninvenytyksiä kyllä keksit, mutta sitten tollanen tulee vastaan.
  ”En mennyt lähikauppaan kävelemällä vaan tilasin yksityishelikopterin, koska ulkona oli loskainen keli. Ja sitten seuraavaan säästövinkkiin; voit säästää vuodessa 0,004€ käyttämällä halvempaa makaronimerkkiä.”

  Penniä venytetään joka paikassa, mutta homma kustaan universaalista tasoa olevalla typeryydellä.

  Nyt kyllä oikeasti haluisin kuulla vastauksen tähän, jookos.

 5. MT: Kyseessä oli rehellinen itseanalyysi. Minäkin olen mukavuudenhaluinen ja pidän leikkelepakkauksista, jotka on helppo avata ja sulkea. Ääneen sanottunahan tuo kuulostaa todella typerältä. Miksi ihmeessä maksan 50 euroa enemmän vuodessa siitä, että saan ruokani mukavammassa pakkauksessa? Minä ja varmasti monet muutkin teemme kuitenkin tällaisia näennäisen järjettömiä valintoja ruokakaupassa joka päivä.

  Mietipä sitä, että kaksi kappaletta 0,33 litran oluttölkkejä maksaa yleensä vähemmän kuin yksi 0,586 litran oluttölkki. Tai sitä, että irroittamalla 6-packin kaljaa pahveistaan säästää kassalla yleensä 1,50 – 2,00 euroa. Tästä huolimatta ihmiset ostavat noita 0,568 litran tölkkejä ja maksavat joka viikonlopppu jopa 2 euroa 6-packien pahveista. (https://www.tarkkamarkka.com/ostokset-ja-kuluttaminen/olutta-puoleen-hintaan.html)

  Tai vielä oudompi juttu. Luin jostakin, että asuntolainan korkomarginaalin kilpailuttamalla voi säästää yleensä noin 20 000 euroa lainan hinnassa. Vaikka kilpailuttamiseen menisi aikaa 20 tuntia, tulisi tuntipalkaksi 1000 euroa. Miksi asuntolaina jätetään kilpailuttamatta? Koska se on epämukavaa.

 6. ei, ei hitto, en kyllä mukavuudenhalua tajua selitykseks. Kaada ne nesteet pois ja pistä pussiin tai rasiaan makkarat. en tajua. käsittämätöntä.

  Siun blogi on ihan saakelin hyvä mutta mie en vaan tajua. ihan yhtä mukavaa se on ottaa siitä rasiasta tai pussista ne kinkut. joutuuhan paskallakin käymään ja pyyhkimään perseensä ja pesemään kätensä.

 7. Olen MT:n kanssa samaa mieltä: jos kinkkupakkaus vuotaa, ota kinkut siitä pois ja laita ne tiiviiseen kannelliseen muovirasiaan, eipä vuoda enää. Sitten maalarinteippipalaan päälle parasta ennen päivämäärä, niin tietää mihin mennessä pitäisi muistaa pistellä kinkut parempiin suihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.