Kilpailuttaja.fi palvelun testaus

Autovakuutuksen kilpailuttaminen Kilpailuttaja.fi
Autovakuutuksen kilpailuttaminen Kilpailuttaja.fi

Testasin äsken Kilpailuttaja.fi palvelun autovakuutuskilpailutusta*. Koska en itse omista autoa, kokeilin etsiä halvinta autovakuutusta paremman puoliskoni Toyota Corollalle. Seuraavassa kokemuksia autovakuutuksen kilpailuttamisesta.

Menin Kilpailuttaja.fi palveluun ja aloitin kilpailutuksen*.

Ensimmäisellä sivulla kysyttiin ajoneuvon tietoja. Palvelun etusivulla sanotaan, että ”tarvittavat tiedot löytyvät rekisteriotteesta tai vakuutuskirjasta”. Kaivoin siis esille vanhan vakuutuskirjan. No, turhaan kaivoin. Vanhassa vakuutuskirjassa ei mainittu autosta kuin merkki, malli, sylinteritilavuus ja 1. käyttöönottovuosi. Loppujen tietojen löytämiseksi piti etsiä käsiin auton rekisteröintitodistuksen tekninen osa. No, tässä huomattiin, että minulla ei ole autoa. Opin, että kyseinen lappu on pidettävä ajossa mukana. Ennen palvelun käyttämistä käy siis hakemassa tuo tekninen osa autosi hansikaslokerosta.

Tästä sitten löytyivätkin kaikki tiedot lukuunottamatta auton vuosimallia. Kysyin asiaa tyttöystävältäni ja hän sanoi auton olevan vuosimallia 1991. Itse ajattelin, että kysymyksessä on vuosimallin 1990 Corolla. Auton LTJ-mallimerkintä kun oli 4D COROLLA XSI-EE90L-AEMDEW/2430. Tuossa rimsussa ainoa 90-lukuun viittaava numerosarja oli tuo EE90L. No, laitoin tuohon vertailuun kuitenkin vuosimalliksi 1991. Autosta nimittäin löytyi edelleen autoliikkeen lappu, jossa vuosimalliksi oli kerrottu 1991. Kaipa se on siis uskottava.

Täytin ensimmäiselle sivulle seuraavat tiedot.

Ajoneuvon merkki: Toyota
Ajoneuvon malli: Corolla
Vuosimalli: 1991
Sylinteritilavuus cm3: 1290
Teho (kW tai hv): 60 kW
Auton omamassa: 980
Käyttöönottovuosi: 1991

Toisella sivulla kysyttiin vakuutuksen ottajan, bonuksen ja rahoitussopimuksen tietoja. Tähän lisäsin tunnollisesti tyttöystäväni tiedot.

Postinumero: 13100
Paikkakunta
Ikä vuosina: 23
Sukupuoli: nainen
Kertynyt liikennevakuutuksen bonus: 20 %
Käytetään tarjottua lähtöbonusta: kyllä
Kertynyt kaskon bonus: 0 %
Rahoitussopimus: ei

Kolmannella sivulla tulivat sitten vakuutustarjoukset. Pidin muut hakuehdot oletusarvoissaan.

Kampanja-alennus: huomioidaan
Keskittämisalennus: ei huomioida
Maksueriä vuodessa: 1

Sain vastaukseksi tarjouksen kolmelta eri vakuutusyhtiöltä. Tarjoukset olivat:

Turva 410,40 €
Aktia 453,72 €
Fennia 481,43 €

Nykyisen liikennevakuutuksen veroton perusmaksu on 439,61 €. Nykyinen liikennevakuutus on Pohjolasta.

Bonuksen, keskittämisalennuksen sekä OP-bonusasiakkaan lisäalennuksen vähentämisen sekä liikenneturvallisuusmaksun ja vakuutusmaksuveron lisäämisen jälkeen nykyisen liikennevakuutuksen maksu on yhteensä 391,04 €. Nykyinen vakuutus maksetaan neljässä erässä.

Keskittämisalennuksen ja OP-bonusasiakkaan lisäalennuksen ansiosta nykyinen liikennevakuutus tulee siis halvemmaksi kuin Kilpailuttaja.fi palvelun tarjoukset. Tarvittavien tietojen löytymisen jälkeen itse kilpailutuksessa ei kuitenkaan mennyt aikaa kuin kaksi minuuttia, joten ei tuossa oikeastaan mitään häviäkään. Jos haluat kokeilla palvelua itse, kilpailuta autovakuutukseksi klikkaamalla tästä*.

2 kommenttia

 1. ko. sivuston ”kilpailutus” on itse asiassa härskiä peliä. sivuston ylläpitäjä on noiden kolmen yhtiön asiamies. eli se siitä kilpailuttamisesta

 2. Kysymyksessä on kaupallinen palvelu, jonka liiketoiminta perustuu yrityksiltä saataviin myyntiprovisioihin.

  Vastaavalla periaatteella toimivat niin Sanoma Osakeyhtiön / Mikrobitin http://www.hintaseuranta.fi-palvelu kuin Vertaa.fi:kin.

  GSM-liittymien hintavertailupalvelut ovat operaattoreiden jälleenmyyjiä, vakuutusten hintavertailupalvelut asiamiehiä ja elektroniikan vertailupalvelut saavat yleensä suoran prosenttipohjaisen komission myynnistä.

  Olen tehnyt autovakuutusten kilpailuttamisesta ohjeen, jossa annan linkit myös niihin vakuutusyhtiöihin, jotka puuttuvat Kilpailuttaja.fi-palvelusta:
  https://www.tarkkamarkka.com/vakuutukset/autovakuutuksen-kilpailuttaminen.html

  Tätä ohjetta noudattamalla löydät itsellesi varmasti halvimman autovakuutuksen. Kannattaa huomata, että Kilpailuttaja.fi-palvelua käyttämällä sinulle ei tule sen enempää kustannuksia kuin jos pyytäisit tarjouksen suoraan vakuutusyhtiöltä.

  Tarkan markan blogi on Kilpailuttaja.fi-palvelun kumppani ja saan itse pienen palkkion kaikista Kilpailuttaja.fi-palveluun ohjaamistani kävijöistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.