Allergialääkkeet halvalla

Siedätyshoitoa (Flickr: bobmarley753)
Siedätyshoitoa (Flickr: bobmarley753)

Allergiakausi on taas alkamassa Etelä-Suomessa. Voit säästää helposti rahaa allergialääkkeiden hinnassa parilla kikalla.

Osta allergialääkkeet reseptillä

Mikäli sinulla on lääkkeeseen resepti, voit ostaa suurempia ja halvempia pakkauskokoja. Lisäksi voit saada lääkkeistäsi Kela-korvauksen. Ostaessani viime vuonna omaa allergialääkettäni Kestineä reseptillä ja Kela-korvauksella, säästin hinnassa 67 %.

Mikäli reseptisi on mennyt vanhaksi, voit uusia sen yleensä ilmaiseksi parissa päivässä terveyskeskuksessa. Reseptin uusiminen ei vaadi uuden lääkäriajan varaamista.

Valitse halvempi rinnakkaislääke

Rinnakkaislääkkeet ovat lääkkeitä, joiden vaikuttava aine, lääkemuoto ja vahvuus ovat samoja kuin alkuperäislääkkeellä. Jos käytät normaalisti esimerkiksi Zyrteciä, voit säästää 57 % ostamalla rinnakkaislääke Cetirizin Sandozia. Tämän säästön saat jo ilman reseptiä. Reseptin ja lääkevaihdon avulla säästät vielä enemmän.

Rinnakkaislääkkeiden käyttöä ei kannata aristella. Toisin kuin luullaan, ovat rinnakkaislääkkeet yleensä samojen isojen lääkeyritysten valmistamia kuin alkuperäisetkin lääkkeet. Esimerkiksi Cetirizin Sandozia valmistaa Sandoz, joka on sveitsiläisen lääkejätti Novartiksen saksalainen tytäryhtiö.

Lääkehoitoa tukevat toimenpiteet

Lääkehoidon tukena kannattaa pyrkiä estämään siitepölyn pääsy sisälle asuntoon. Allergia- ja astmaliiton sivuilta löytyy vinkkejä siitepölyn välttämiseksi.

Harkitse siedätyshoitoa

Mikäli allergiasi on paha, kannattaa harkita siedätyshoitoa. Siedätyshoidolla on mahdollista päästä allergiasta kokonaan eroon. Siedätyshoito ei ole täysin riskitöntä. Siedätys voi aiheuttaa joillekin henkilöille vakavan allergisen reaktion. Siedätyshoitopistokset annetaan kuitenkin valvotuissa olosuhteissa sairaalassa, joten apu on tarpeen tullen lähellä.

Kokeilin itse siedätyshoitoa viime vuonna, mutta valitettavasti oma hoitoni päätyi saamaani anafylaktiseen shokkiin. Tämän kesän aikana tiedän, että ehtikö saamastani hoidosta olla apua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.