Kuusi tapaa tunaroida raha-asiat

Teet sen väärin
Teet sen väärin

Vesa Puttonen ja Tero Kivisaari ovat listanneet kirjassaan Mitä missä miljoona kuusi tapaa tunaroida raha-asiat.

  1. Käytä rahasi lottoamiseen. Moni ihminen kuvittelee, että ainoa mahdollisuus päästä miljonääriksi on lottovoitto. Lottoaminen satsaaminen ei keskimäärin auta miljoonaan pyrittäessä. Jokainen kuukausi säästöpäätöksen lykkäämisessä siirtää eteenpäin myös sitä päivää, jolloin pääset nauttimaan säästöistä.
  2. Älä turhaan puhu läheisillesi raha-asioista. Suomalaiset ovat mestareita tekemään raha-asioista jotenkin salailtavaa hys-hys-asiaa. Ihmetellään vain, miksi toisilla on ja toisilla ei, ikään kuin järkevä taloudenpito olisi henkimaailman hommaa.
  3. Älä vaivaudu hankkimaan itsellesi tietoa rahamaailmasta. Rahamaailmassa perustietojen hankkimisesta on ensimmäisessä vaiheessa se hyöty, että tällöin pystyy välttymään itsensä kannalta täysin epärationaalisilta päätöksiltä. Sijoitusguru Warren Buffettin kaikista toimista huokuu jatkuva tiedon jano ja uuden oppimisen halu.
  4. Satsaa autoon. Autossa on se huono puoli, että se lienee yksi huonoimmista sijoituskohteista, johon rahansa voi laittaa. Jos autoon on jouduttu ottamaan lainaa, varallisuus hupenee miltei silmissä. Mikäli sijoittaisit autoon kuukaudessa menevät rahat osakkeisiin, olisit miljonääri 25 vuodessa.
  5. Luota nimenomaan mukaviin ihmisiin. Unohda yhtiökumppanuude tai yhteiset sijoitusprojektit mukavien, mutta epäluotettavien henkilöiden kanssa.
  6. Kituuta ja kärsi. Vaikka laittaisitkin joka kuukausi palkastasi osan syrjään säästökohteisiisi, niin käytä osa elämiseenkin. Jos nostat säästöosuuttasi turhan ahneesti, voit olla pian tilanteessa, jossa elämäsi ei ole elämisen arvoista.

2 kommenttia

  1. kuudes kituuta ja kärsi on vähän ristiriitaisia tunteita herättävä . Eipäsilti ei ole mitään säästöjä onnistunut tekemäänkään. paitsi sillälailla että on jemmattu hätävarakassaa josta tiukanpaikan tullen otetaan. ei isoja mutta kuitenki.

  2. Puttonen totaalipelle joka puhuu kyllä paikoitellen asiaa,mutta eivät kuitenkaan valideja normikaduntallajan arkeen.

    Mikäs siinä joristessa hyväpalkkaisessa suojatyöpaikassa,josta seuraavaksi helpompi homma on sohvatehtaan koemakaaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.