Mätkyjä vai palautusta?


Täällä jossain niiden kuittien piti olla... (Flickr: dizznbonn)
Täällä jossain niiden kuittien piti olla... (Flickr: dizznbonn)

Haluaisin kokeilla tänään jotain hieman erilaista tässä blogissa ja kysyä teiltä lukijoilta kysymyksen.

Verottaja on lähettänyt parin viime viikon aikana esitäytetyt veroilmoitukset. Minusta olisi mielenkiintoista kuulla, että miten teille lukijoille on verotuksessa käynyt.

Saitko mätkyjä vai veronpalautusta?

Itselleni määrättiin maksettavaksi 1644,64 euroa jäännösveroa. Aion kuitenkin hakea vähennystä kodin ja työpaikan välisistä matkakuluista. Näiden lisäksi yritän saada tänä vuonna vähennettyä tulonhankkimiskuluja.

Jos sinulla on hyviä vinkkejä verotukseen liittyen tai sinulla on kertoa kokemuksia esimerkiksi verovähennysten hakemisesta, jaa ihmeessä tietosi.

4 kommenttia

  1. Ei hyviä vinkkejä koska en vielä tiedä! Mies joskus perusti toiminimen joka ei ole toiminut päivääkään (älä kysy…) mutta joka viivyttää meidän molempien verotuspäätöstä syksyyn joka ikinen vuosi. Siis peruslaskelmat ovat valmiit mutta loppusummaa ei ole voitu laskea puolison ”yritystoiminnan” takia Suututtaa moinen kun kerran olemme erillisesti verotettavia!

    No, pikaisen laskelman mukaan tulossa on allekirjoittaneella palautuksia ihan reippaalla kädellä, kerrankin. Olin sitä jo vähän odotellutkin.Tuohon siis voi käyttää veroviraston laskuria, syöttää summat siihen ja katsoa onko lopputulos miinus-vai plusmerkkinen.

    Jos lukijoissa on freelance-kirjoittajia niin olisi mielenkiintoista kuulla mistä kaikesta olette hakeneet ja saaneet vähennystä.

  2. Palautuksia n.1000€, kyllä se opiskelijan elämä on mukavata 😀

  3. Mätkyjä reilut 2300 euroa. Esitäytetyn veroilmoituksen korjaus käynnissä paraikaa ja tavoitteena muuttaa mätkyt palautuksiksi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.