UMS-merkintä

Kirje Suomen Asiakastiedolta. Aika värväytyä muukalaislegioonaan? (Flickr: Charlie Dave)
Kirje Suomen Asiakastiedolta. Aika värväytyä muukalaislegioonaan? (Flickr: Charlie Dave)

Oletko saanut maksamattomien pikavippien takia Suomen Asiakastieto Oy:ltä kirjeen rekisteröidystä maksuhäiriömerkinnästä? Vielä ei kannata heittää kirvestä kaivoon.

Mikäli olet saanut merkinnän ainoastaan suppeasta ulosoton esteestä eli niin sanotun UMS-merkinnän, voit vielä säilyttää luottotietosi.

Suomen Asiakastiedon Luottolista-lehti 21/2007 kertoo: ”Kaikkien 1.11.2007 alkaen luottotietorekisteriin tallennettavien UMS-, UMV- ja YVK-merkintöjen tallennusaika on lähtökohtaisesti kolme vuotta, kun se ennen lain voimaantuloa oli neljä vuotta. Suppean ulosoton esteestä kertova UMS-merkintä poistetaan kuitenkin heti, jos velallinen suorittaa merkintää koskevan saatavan. Luottotietolain nykytilaan tuomiin suurimpiin uudistuksiin kuuluu puolestaan se, että esimerkiksi UMV- ja YVK-merkintöjen tallennusaika lyhenee kahteen vuoteen, jos velallinen suorittaa saatavan. Jos taas samalle velalliselle tulee uusia maksuhäiriömerkintöjä, voidaan aiempienkin merkintöjen tallennusaikaa pidentää.”

Mikäli sinulla on maksamattomia pikavippejä, mutta luottotietosi ovat puhtaat, voit kokeilla hakea uutta, kaikkien maksamattomien pikavippien ja niiden korkojen suuruista lainaa, jossa on pidempi maksuaika, matalampi korko ja pienemmät kuukausierät. Katso ohjeeni lainojen yhdistämisestä.

Yksi kommentti

  1. Lainojen yhdistäminen kannattaa varmasti mutta edellyttää kohtuullisia vuosituloja ja säännöllisiä kuukausituloja. Freelancerille tuo ei ole vaihtoehto. Tai sellaiselle jolla edellisen vuoden tulot ovat jääneet pieniksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.