Ramit Sethi on kova äijä

Ramit Sethi - kova äijä
Ramit Sethi - kova äijä

Tämän blogin aiheena on esitellä eräs kaveri, jonka kirjaan ja verkkosivuihin törmäsin Kohti taloudellista riippumattomuutta -blogin linkkien kautta. Kysymyksessä on amerikkalainen nuori herra nimeltään Ramit Sethi.

Ramit Sethi on valmistunut Stanfordin yliopistosta, jossa hän on opiskellut teknologiaa ja aihealuetta nimeltään persuasion psychology. (Persuasion psychology on mielestäni aihealueena aivan äärimmäisen kiinnostava. Kerroin pari päivää sitten kirjasta nimeltään Influence – The psychology of persuasion, joka on tämän aihealueen tärkeimpiä kansantajuisia teoksia.)

Kerron tästä hepusta kuitenkin siksi, että hän pitää erinomaista henkilökohtaisen talouden hallintaan keskittyvää blogia osoitteessa http://www.iwillteachyoutoberich.com.

Hän on lisäksi kirjoittanut New York Timesin bestselleriksi nousseen kirjan nimeltään I will teach you to be rich. Olen lukenut joitakin pätkiä tästä kirjasta Amazonin esikatselutoiminnon kautta ja teksti oli todella vaikuttavaa. Teksti oli paikoitellen suorastaan inspiroivaa. Kohti taloudellista riippumattomuutta -blogin pitäjä tosin varoitteli minua, että osa Ramitin neuvoista pätee vain Yhdysvalloissa. Hän esimerkiksi suosittelee suoraan nimeltä tiettyjen (amerikkalaisten) rahastojen ostamista.

Tästä huolimatta aion itse ostaa tämän kirjan. Uskon, että kirjan lukeminen auttaa minua näkemään säästämistä jälleen kerran hieman uudesta näkökulmasta. Ramit oli onnistunut kirjassaan selittämään joitakin paljon pyörittelemiäni asioita sellaisella selkeydellä, josta itse vain haaveilen. Kirja ei ole hinnallakaan pilattu. Amazonissa kirja maksoi uutena hieman alle 10 dollaria.

Kirja lähtee itselläni tilaukseen heti huomenna ja alla vielä linkki Amazoniin muita kiinnostuneita varten.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.