Suomen Energiayhtiö – huijaus?

Suomen Energiayhtiö - huijausta vai ei?
Suomen Energiayhtiö - huijausta vai ei?

Olen kirjoittanut täällä blogissa paljon sähkön hinnan kilpailuttamisesta. Markkinoille on tullut paljon uusia yhtiöitä, joiden kautta sähköä voi ostaa halvemmalla. Yksi näistä uusista yhtiöistä on Suomen Energiayhtiö Oy.Kyseisen yrityksen toiminnassa ja markkinoinnissa on kuitenkin todella paljon hämärää.

Kuningaskuluttaja kuvailee yhtiötä näin:

Suomen Energiayhtiö aloitti toimintansa Suomessa vuonna 2005. Runsaan kolmen vuoden aikana yhtiö on saanut kolme kirjallista huomatusta Kuluttajavirastosta, kaksi huomautusta Energiamarkkinavirastolta sekä yhdet uhkasakot. On varsin outoa, että viranomaisetkaan eivät tunnu saavan yhtiötä toimimaan sääntöjen mukaan, sillä yhtiön toiminnasta valitetaan koko ajan Kuluttajavirastoon.

Myyntipuheluissa luvataan 5 % halvempaa hintaa

Tällä hetkellä Suomen Energiayhtiön myyntipuheluissa luvataan 5 % halvempaa hintaa nykyiseen sähköntoimittajaan nähden. Kuningaskuluttajan mukaan tämä lupaus ei ole kuitenkaan aina pitänyt paikkaansa. Tällä hetkellä yhtiö lupaa kuuden kuukauden hintatakuun uusille asiakkaille. Hintatakuun voisi luulla tarkoittavan sitä, että tarjottu hinta on 5 % paikallista sähköyhtiötä halvempi kuuden kuukauden ajan. Näin ei kuitenkaan ole. Hintatakuu tarkoittaa sitä, että yhtiö lupaa hinnan pysyvän samana ensimmäisen kuuden kuukauden ajan.

Kuningaskuluttaja kommentoi hintalupauksia seuraavasti:

Vajaa kuukausi sitten Kuluttajavirasto antoi Suomen Energiayhtiölle kirjallisen huomautuksen koskien katteettomia hintalupauksia.

– Kyllä siinä kuluttaja harhaanjohdetaan hinnan suhteen, että jos hänelle luvataan halvempaa hintaa kuin se paikallinen yhtiö myy, niin lupaus pitäisi pitää paikkansa, kuluttajaviraston lakimies Jukka Kaakkola kertoo.

Tarjousesitteiden lähettämisen hyväksyminen johtaa sopimuksen tekemiseen

Kuten monista muistakin puhelinmyyntiä harjoittavista yrityksistä, myös Suomen Energiayhtiöstä on esitetty keskustelufoorumeilla, että sopimuksia tehdään vaikka asiakas olisi kieltäynyt puhelimessa tarjouksesta.

Kuningaskuluttajan haastattelema Kuluttajaviraston lakimies kommentoi:

– Sähkö on aika hankala ja monimutkainen tuote myytäväksi puhelimella, ja meille on tullut kuluttajilta ilmoituksia, että he eivät ole täysin ymmärtäneet sitä puhelinmyyntitilannetta, että siinä on kyse sopimuksen tekemisestä. He ovat ehkä vain olettaneet, että saavat tarjouspaperit kotiansa ja voivat sitten tutustua niihin tarkemmin, Kaakkola kertoo.

Jos puhelinmyyjä on pyytänyt lupaa esitteiden lähettämiseen kotiin ja olet sanonut kyllä, olet siis todennäköisesti sitoutunut sähkösopimuksen vaihtamiseen.

Sopimus muuttuu kalliimmaksi puolen vuoden jälkeen

Kuuden kuukauden jälkeen annettu hintatakuu lakkaa ja sähkön hintaa aletaan pikkuhiljaa hilata ylöspäin. Keskustelufoorumeilla on raportoitu sähkön hinnan nousevan kuuden kuukauden jälkeen jopa yli 10 snt/kWh.

Vihreä Valinta -sopimuksen sopimusehdoissa todetaan seuraavasti: ”6 kuukauden jälkeen sopimus muuttuu ympäristö-sopimukseksi, joka on luontoystävällinen, toistaiseksi voimassaoleva sähkösopimus jota ei tarvitse uusia. Tiedotamme yhtä (1) kuukautta ennen ajankohtaisista hinnoista.” Kuningaskuluttaja kuitenkin väittää, että hinnoista ei ole aina tiedotettu asiakkaita.

Sopimuksen irtisanominen

Jos sinulle on soitettu Suomen Energiayhtiöstä ja haluat purkaa tehdyn tilauksen, voit tehdä niin 14 päivän kuluessa. Uuden sopimuksen peruuttamisen on raportoitu onnistuneen puhelimitse.

Vanha sopimus pitää kuitenkin irtisanoa kirjallisesti. Suomen Energiayhtiön sopimusehdoissa todetaan: ”Irtisanominen tapahtuu kirjallisesti, sen voi tehdä asiakas tai hänen kirjallisella valtakirjalla valtuuttamansa asiamies. Sopimuksen voimassaolo päättyy 14 vrk kuluttua siitä kun irtisanomisilmoitus on tullut Suomen Energiayhtiö Oy.n tietoon.”

Sopimuksen voi siis irtisanoa myös uusi sähköyhtiösi. Keskustelufoorumeilla on kuitenkin raportoitu, että Suomen Energiayhtiö ei ole aina ottanut vastaan muiden sähköyhtiöiden asiakkaidensa puolesta tekemiä irtisanomisilmoituksia.

Ei siis kannata luottaa siihen, että edellinen tai uusi sähköyhtiösi hoitaa sopimuksen irtisanomisen / peruuttamisen puolestasi. Sopimuksen irtisanomisessa itse on riskinä, että olet hetken aikaa tilanteessa, jossa sinulla ei ole sähköjä ollenkaan.

Suomen Energiayhtiön yhteystiedot:

Suomen Energiayhtiö Oy, Hermannin rantatie 24, 00580 Helsinki.
Puh: 020-7789150
Fax: 020-7789160
info@energiayhtio.fi

Onko kyseessä huijaus?

Muropaketin keskustelufoorumeilla eräs puhelinmyyjäksi itsensä esittelevä henkilö kertoo seuraavasti:

Tää on suht karua tekstii lukee kun ite menin työpaikkaa vailla hankkiutumaan erääseen puhelinmyyntifirmaan töihin ja myyn sattumoisin just sey:n sähköä. Meillä on edessä paperi josta luetaan asiat ja muuta ei sitten myytävästä asiasta tiedetäkään. Nyt päätin googlettaa ko firman koska eräs tyyppi jolle soitin sanoi, että kato netistä mitä teidän firmasta lukee.. Hälytyskellot soi vähän siitäkin kun näin semmosen mallitilausvahvistuskirjeen, jonka lopussa sanotaan että ”kuuden kuukauden jälkeen sopimus muuttuu toistaiseksi voimassa olevaksi YMPÄRISTÖ-sopimukseksi” […] Toivottavasti myytävä tuote vaihtuisi kun ei oo kiva myydä tuotetta jonka tietää olevan huijausta.

Yrityksellä on kuitenkin myös tyytyväisiä asiakkaita. Suomen Energiayhtiö on tarjonnut ainakin joillekin uusille asiakkaille ensimmäisen kuukauden ilmaiseksi. Lisäksi ensimmäisen kuuden kuukauden loput viisi kuukautta sähkön hinta on ollut nykyistä sähköntarjoajaa halvempaa.

Kannattaa lisäksi muistaa, että eivät muutkaan sähköyhtiöt ole halpoja. Esimerkiksi Fortum on ollut toistuvasti sähkön hintavertailuiden kallein yhtiö. Tähän yhtiöön liittyvistä epäselvyyksistä huolimatta sähkön hintavertailu ja kilpailutus kannattaa.

Mainos:

Lisätietoa aiheesta:

Suomen Energiayhtiö Oy (Suomi24 Keskustelu)
Halpasähköyhtiö petti jälleen lupauksensa (Kuningaskuluttaja)
Suomen Energiayhtiö (Muropaketti MuroBBS keskustelu)
Suomen energayhtiö (Kaksplus keskustelu)

172 kommenttia

 1. Olen itse kesätöissä Suomen Energiayhtiö Oy:llä ja olen todellakin samaa mieltä siitä, että asiakasta huijataan aivan silmittömästi. Mutta asiakas ei ole ainoa jota kusetetaan, sillä myös työntekijöitä kohdellaan huonosti.
  Esimerkiksi työsopimus on hyvin epämääräinen ja kokemattomat nuoret ihmiset allekirjoittavat sen tietämättä kunnolla mihin nimensä laittavat. Työnantajan kanssa käydään kyllä työsopimus kohta kohdalta tarkasti läpi, mutta allekirjoittamisen jälkeen tietoon tulee erilaisia asioita, joita ei työsopimuksessa suoraan ilmoiteta, ainakaan että tavallinen ihminen sen tajuaisi. Tänään esimerkiksi kuulin, että jos työntekijä ei saa päivässä 2h puhuttuja puheluita, työnantajan ei tarvitse maksaa hänelle palkkaa siltä päivältä.
  Kysynpähän vaan, että onko tämä edes laillista??

 2. Vaikuttaa alalla olevan muitakin epämääräisiä sähköä myyviä puhelinmyyntiyrityksiä kuin Suomen energiayhtiö. Poikani aloitti työt asiakasneuvottelijana Final Contact Oy:ssä. Neuvoin pyytämään työsopimusta, joka kuulemma kirjoitetaan vasta kun myyntipäällikkö saapuu paikalle. Kului viikko, eikä mitään tapahtunut. Työajat ilmoitettiin myös hyvin epämääräisesti tyyliin ”voitte tulla aamu- tai iltavuoroon”. Pojan mennessä seuraavalla viikolla iltavuoroon ilmoitettiin, että ”ei tarvitse tulla enää”, koska myyntipäällikön mukaan myyntiä oli ollut liian vähän. Esimies oli tietenkin sairaslomalla ja paikalla oli ”vastaava”. Työssä käymänsä viikon aikana tehtyjä tunteja oli 30h ja sopimuksia poika sai tehtyä viikon aikana noin 12-14. Mitään selvää tietoa hän ei ollut saanut, kuinka monta sopimusta hänen pitäisi vähintään saada aikaiseksi päivän aikana.

  Minusta täysin moraalitonta menoa ja mitä tällainen työkulttuuri opettaa nuorille? Minusta näistä tällaisista pilipali-työantajista pitäisi ilmoittaa työsuojelupiirille.

 3. Minusta on turvallista antaa uuden sähköyhtiön irtisanoa vanha sopimus. Se ei ole koskaan aiheuttanut minulle ongelmia ja sitä on tapahtunut varmaan satojatuhansia kertoja – olisimme kuulleet, jos se olisi merkittävä ongelma.

  KSS Energian prime-sähkö näyttäisi olevan paras tarjous. Se voitti Hesarin testin ja minulla se on myös toiminut, kuten pitääkin. Olen KSS:n tuore asiakas, eikä minulla ole muita siteitä.

  Minulle Suomen Energiayhtiö esitti tarjouksessa paljon korkeamman hinnan kuin puhelimessa ja sitten vielä iski päälle perusmaksun, jollaista en ollut hyväksynyt puhelimessa. Ilmoitin sähköpostitse sopimuksen siksi pätemättömäksi ja he hyväksyivät ilmoitukseni.

  Paljon myöhemmin he lähettivät laskun ja väittivät, että olisin kuukautta myöhemmin puhelimessa hyväksynyt tarjouksen, joka oli vieläkin enemmän huonompi kuin silloin jo voimassa ollut KSS Energian sopimukseni. En usko, että tuollaista puhelua on ikinä ollutkaan, eikä sitä äsken löytänyt SE:n tyttökään tiedostoistaan, kun vaadin saada kuulla heidän puhelunauhoituksensa siitä, tyttö totesi vain, että ensimmäinen sopimus on peruttu ja mitään toista sopimusta ei ole, mutta kun sanoin kuitenkin saaneeni laskun, lopulta sanoi tarkastavansa asian ja soittavansa minulle.

  Ehkä asiakaspalvelijat ovat sitten kunnollisia mutta itse yritys näyttää joko väärentäneen toisen ”sopimuksen” kokonaan tai laittaneen siihen aivan toiset hinnat kuin mitä puhelimessa oli sovittu. Ensimmäisen sopimuksen kohdalla se teki jälkimmäisen. Oikein tein muistiinpanot kaikesta, en voi erehtyä, kuuntelin tarkkaan luvut ja ehdot sekä varmistin vielä, että myyjän lopuksi niitä toistellessa ne menivät vaatimallani tavalla. Elleivät he tuhoa todisteita, tämä on aivan selvä tapaus.

 4. Hieman kehuja Suomen Energiayhtiölle:
  Ainoa puheluni meni läpi nopeasti, olisiko ollut 5 min.
  Sain hyvää palvelua.
  Soittivat lupauksensa mukaan takaisin, tosin vasta seuraavana päivänä, ja ilmoittivat, että asia on selvä ja voin heittää laskun roskiin.

  Mielestäni todennäköisin selitys:
  1. Puhelinmyyjät käyttävät alhaisia myyntitapoja. Heidän palkkiojärjestelmänsä varmaan kannustaa heitä tähän. Olen lähes varma, että firman johto ei voi olla niin kyvytön, että tämä tapahtuisi heidän tietämättään. Tämä on siis melko varmasti tarkoituksellista eikä kyvyttömyyttä. On siis oikein tuomita firma julkisesti.

  Firman pitäisi kouluttaa myyjät toimimaan siten, että asiakas saa, mitä tilaa, ja tehdä palkkiojärjestelmä sellaiseksi, että huijaus tule myyjälle liian kannattavaksi, ja lisäksi antaa aina potkut epäeettisille myyjille. Luulen, että firman tai ainakin tämän puhelinmyynnin bisnesmalli perustuu kuitenkin nimenomaan tällaiseen epäeettiseen toimintaan, ja siksi firma tarkoituksella toimii näin eikä todellakaan muuta toimintaansa, jottei joutuisi konkurssiin.

  2. Firman asiakaspalvelu toimii hyvin ainakin tällaisissa kiistattomissa väärinkäytöksissä, ainakin minulle. Luulen, että vähemmän tarkka enemmistö asiakkaista kuitenkin erehtyy hyväksymään sopimuksia, ja SE ei ehkä anna helposti periksi tapauksissa, joissa törkeä huijaus onnistuu lain rajamailla.

  3. Suosittelen, ettei kukaan ostaisi firmalta sähköä, ellei ole aivan varma, että tietää, mitä tekee. Silloinkin firma kai nostaa maksuja pian korkeiksi. Itse en aio ostaa, vaikka tiedänkin, mitä teen.

 5. On se jo huomattu että kukaan ei jaksa hyviä kommentteja kirjoittaa että ainoastaan katkerat ihmiset jotka haluaa pahanmielensä pois niitä sitten muille jakelee.

  Itsekin tässä harmittelen kun sähkölaskuni eivät ole yhtä korkeat kun vaihdoin tuohon yhtiöön.

 6. Höpö höpö. Olen oikein tyytyväinen KSS Energiaan, joka on paljon halvempi kuin SEY, ja KSS voitti 2 kolmesta kategoriasta Hesarin vertailussa. SEY voi tietysti olla halvempi kuin jokin muu, mutta kuulemani ja kokemani perusteella en olisi siitäkään varma, ja Hesarin testissä se muistaakseni ei sijoittunut lainkaan.

  Tuttuni eivät ole missään sidoksissa KSS:ään enkä minäkään paitsi tavallisessa asiakassuhteessa. Sen sijaan epäilen, että Eskon lähipiirillä sidoksia on tai sitten hänellä vain on ollut hyvä onni eikä hän ole huomannut, että monesta muusta yhtiöstä (mm. KSS) saisi sähköä paljon halvemmalla.

  Jos, Esko, olet eri mieltä, niin kertoisitko tuoreimman kokonaiskuukausimaksusi perusmaksu mukaanlukien, kilowattimäärän sekä mahdolliset muut maksut – ja sen, mikä kuukausi oli kyseessä. Luulen, että KSS:n laskuri antaa niillä luvuilla selvästi halvemman hinnan, samoin eräät muut.

 7. Minulle ja soitettiin ja luvattiin sähköntoimitus 4 % nykyistä halvemmalla. Lisäksi luvattiin tilausvahvistuksen jälkeen 2 vkon irtisanomisaika. Tein puhelimessa alustavan tilauksen, mutta tutustuttuani netissä em. yhtiön maineeseen, päätin 2 päivän miettimisajan jälkeen purkaa sopimuksen. Laiton sähköpostiviestin ja ilmoitin, että perun tilauksen, jonka jälkeen tuli uusi sp-viesti, jossa kysyttiin lisätietoja. Lähetin lisätiedot ja pyysin kuittauksen, että tilaus oli peruttu. Näin myös tapahtui. Pari viikkoa tämän jälkeen tuli kirje yrityksen tj:ltä, jossa ilmoitettiin että kuun alusta sähkövaihtuu heidän leipiinsä. Kirjeessä myös mainittiin, että 2 vkon harkinta-aika on jo kulunut, joten tilaus on sitova. Lisäksi sähkön hinta ei ollut 4 % halvempi, vaan laskuoppini mukaan n. 30 % kalliimpi.

  Niinpä niin…

  Itse ainakin olen tehnyt päätöksen, että tulevaisuudessa tehdessäni sopimuksia tutustun netissä yhtiöstä nouseviin juttuihin, että ei kävisi hassusti. Kannattaa olla siis tarkka ja tarkkaavainen.
  Lainaa

 8. Siis puhelinmyyjien tarjotessa jotain:
  – älä hyväksy puhelimessa, sano, että hyväksyt vasta saatuasi mustaa valkoisella kotiin
  – mielellään kysy jo puhelimessa kaikkia kustannuksia (nyt salasivat perusmaksun ja muuttuvakin oli korkeampi kuin lupasivat puhelimessa) mutta ainakin tarkista ne papereista
  – googlaa yhtiö netistä, ellet tunne sitä.

 9. Suomen energiayhtiö on palvelut meitä hyvin, olemme olleet todella tyytyväisiä ja säästettiin heti kuluissa 15prosenttia ja mikä parasta luontoa vielä siihen päälle koska heidän sähkö on luontoystävllistä. Vuoden jo asiakkaana eikä mitään ongelmia!

 10. sain erittäin mielenkiintoisen puhelun ja olin jo tekemässä jotain jota he sanoivat ”sopimukseksi” vaadin että lähettävät minulle kirjeen josta selviää kaikki. asia mutkistui välittömästi mielestäni mystisesti. lisäksi ilmoitin että: numerooni on muuten markkinointi kielto. siihen hän ei kommentoinut mitään. puhelu loppui melko nopeasti sen jälkeen. erittäin arveluttavaa markkinointia, ja ilmeisesti tarkoituksella kesken työpäivän.

 11. Minä olen ollut jo 2 vuotta Suomen Energiayhtiön asiakas ja minulla ei ole mitään moittimista.
  Kun vertaan ystävieni sähkölaskuihin niin kyllä minulla on halvemmat sähkölaskut.
  Ja asiakaspalvelijat ovat olleet minua kohtaan todella hyviä.

  Kaikki vaan ei näköjään ole saanut samaa kohtelua.

  Soitettiin minullekkin jostain puhelinmarkkinointi yrityksestä ja kysyttiin että haluanko vaihtaa sähköyritystäni,mutta selvisi että ne oli myymässä nimenomaan Suomen Energiayhtiön sähköä,joten sanoin että olen ollut sen asiakas jo vuosia eli vähän vaikea enää siihen vaihtaa niin myyjä toivotteli hyvät jatkot ja siinä ei ollut mitään arveluttavaa jne.

 12. Suomen Energiayhtiö on ainakin muutamien tuttavieni kokemusten mukaan hyvin arveluttava energiayhtiö. Alku on vaikuttanut hyvältä, mutta puolen vuoden hintatakuun jälkeen hinnat ovat poikkeuksetta nousseet. Tämän jälkeen kun energiayhtiötä on yritetty vaihtaa, on se ollut lähes mahdotonta, sillä yhtiö ei ole millään hyväksynyt irtisanoutumista. Sekin kannattaa ottaa huomioon, että vuoden aikana voi vain kerran vaihtaa sähköyhtiötä, ilman ylimääräisiä maksuja, jotka sähkönsiirtoyhtiö veloittaa. Tämä siis rohkaisee Suomen energiayhtiötä nostamaan hintojaan reilusti heti puolen vuoden hintatakuun jälkeen.

  Itse olin viime kesänä eräässä puhelinmyyntifirmassa myymässä juuri kyseistä sähkösopimusta, sillä itsekin luulin sen olevan hyvä sopimus, enkä ollut aikaisemmin kuullut mitään huonoa kyseisestä energiayhtiöstä. Pettyneille asiakkaille haluan sanoa sen, että minua ja koko toimistoni väkeä oli petetty aivan yhtä paljon kuin asiakkaitakin. Alkuun kaikki myyjät tosiaankin luulivat, että tarjous on niin hyvä miltä se vaikuttaa. Pikku hiljaa kuitenkin paljastui uusia asioita sähkösopimuksesta, jotka tekivät siitä paljon huonomman tarjouksen kuin aluksi kuvittelimme. Aluksi meille suoraan väitettiin, että sopimuksessa ei ole lainkaan perusmaksua, ja sitä käytettiin myyntiperusteena. Esimiehemme siis laittoi meidät valehtelemaan asiakkaalle. Asiasta oli ilmeisesti tullut valituksia, sillä parin viikon kuluttua saimmekin tietää, että sopimukseen kuuluikin perusmaksu. Tuntui kamalalta tietää valehdelleensa asiakkaille. Yhtenä tärkeänä myyntiperusteena käytettiin myös kuuden kuukauden hintatakuuta, ja tästäkin meille vakuutettiin, että hinta pysyy kuusi kuukautta 5% halvempana kuin aikaisemman sähköyhtiön hinnat. Myöhemmin sitten selvisi, ettei näin olekaan. Meille myös väitettiin, että asiakkaalla on kaksi viikkoa aikaa purkaa sopimus, siitä päivästä lähtien kun kirje on saapunut kotiin. Tuttuni sopimuksessa kuitenkin luki, että kaksi viikkoa alkaa kirjeen päiväyksestä. Ja kyseinen kirje oli jo päivätty noin viikkoa aikaisemmin, kuin se saapui perille. Eli tässäkin asiassa valehdeltiin, niin myyjälle kuin asiakkaallekin. Lähes kaikki samassa toimistossa työskennelleet lopettivat samanaikaisesti ja yhtä petettyinä. Vaikka kyseisessä firmassa lähes kaikki palkkaukseen, työtunteihin ja markkinointikieltojen noudattamiseen liittyvä oli valhetta, kaikkein ikävintä oli tietää valehdelleensa ihmisille, vaikkei sitä tahallaan tehnytkään. Ei siis pidä olettaa, että kaikki tämän energiayhtiön sähkösopimusta kauppaavat valehtelevat tarkoituksenaan saada mahdollisimman paljon myyntiä. Valehtelu myös vaikuttaa siihen, että asiakas peruuttaa sopimuksen, jolloin myyjäkään ei saa rahojaan, siksi uskon, että useimmat myyjät eivät valehtele tahallaan.

  Ainoa hyvä puoli Suomen energiayhtiön sähkösopimuksessa on, että se (ainakin näin väitetään) on uusiutuvaa säköä, eli se tuotetaan vesivoimalla. Jos haluaa kuitenkin vain halvempaa sähköä luottamuksen arvoiselta firmalta, ei kannata ryhtyä Suomen energiayhtiön asiakkaaksi.

  Muutenkaan ei kannata mitään tärkeitä sopimuksia tehdä puhelimitse. Tässäkin sopimuksessa asiakkaan täytyi kertoa nimensä, osoittensa ja henkilötunnuksensa puhelimessa, mikä on hyvin arveluttavaa. Nämä tiedot vieläpä kirjoitettiin ylös myyjän omaan vihkoon, eikä näitä vihkoja mielestäni säilytetty kuten tietosuojamateriaalia kuuluisi säilyttää. Kuka tahansa olisi saanut tiedot helposti käsiinsä. Tietysti toivon, että tähän ongelmaan on jo puututtu.

  En muutenkaan suosittele ketään ostamaan mitään puhelimessa myytäviä tuotteita, sillä tämä ala käyttää hyväkseen nuoria ja kokemattomia työntekijöitä. Kun kieltäytyy ostamasta mitään puhelinmyyntituotteita, ei myöskään tue puhelinmarkkinointialaa.

 13. Me vaihdettin ihan muista syistä Suomen Energiayhtiöön syksyllä 2009. Kun hintatakuu loppui joulukuussa, on uusia hintoja tipahdellut kuukausittain ilmoitusluontoisesti postiluukusta.

  Jo nyt joulukuun ja maaliskuun hintaero vuositasolla palvelumaksuineen on n.+73€! Aika kova hinnannousu. Enkä edes muista mikä meidän hintatakuumme alunperin oli, kun sinisilmäisenä uskoin että edullista on. Uskoisin että laskuni olisi huomaamatta kasvanut kuitenkin vähintään tuon 73€ vuodessa ellei jopa enemmänkin siitä kun sopimuksen tein.

  Ihan hintavertailuna: maaliskuusta 2010 alkaen Suomen Energiayhtiön vuosimaksut 3000kWh kulutuksen mukaan vuodeksi 294,60€ ja Helsingin Energialla 203€… Ja tässä ei ole vielä Suomen Energiayhtön tulevia korotuksia mukana. Toki Helsingin energiakin voi korottaa hintojaan, mutta aika paljon on kirittävää.

 14. Minulle soitettiin viime viikolla ko. yhtiöstä ja lupailtiin ensimmäisen kk:n sähköjä ilmaiseksi sekä 5% nykyistä halvempaa hintaa. Lisäksi luvattiin hintatakuuna, että jos saan jostain halvemman tarjouksen 6kk aikana, niin SEY tiputtaa oman hintansa vastaavalle tasolle. Ajattelin, että mikäpä ettei, voihan sitä tarjouksen pyytää. Tämän jälkeen puhelinmyyjä ilmoitti että puhelun loppu nauhoitetaan kuluttajansuojan takaamiseksi. Mitään siitä, mitä minulle oli tarjottu ei siis mennyt nauhalle. Ajattelin edelleen, että eipä siinä mitään, mutta hieman homma rupesi epäilyttämään. Seuraavaksi myyjä tarkisti nimeni, osoitteni jne. sekä kysyi syntymäaikaa ja henkilötunnusta. Syntymäajan annoin, mutta kysyessäni mihin he henkilötunnusta tarvitsevat tarjouksen lähettämiseksi, myyjä vastasi että se on ainoa keino tunnistaa ihminen puhelimessa ja siten vahvistaa mitä olemme sopineet. Kieltäydyin edelleen ja sanoin, että voivat laittaa tarjouksen kotiosoitteeseeni tai sähköpostiini, ja mitään sopimusta en ole tehnyt ennen kuin olen allekirjoittanut sellaisen. Hetken henkilötunnustani tingattuaan, ja kerrottuani että sähkösopimuksemme ei ole nimissäni, myyjä luovutti mutta sanoi kuitenkin soittavansa uudelleen.

  Selvästi tarkoitus siis oli saada minut puhelimessa vahvistamaan joku sopimus ja saada lupa irtisanoa nykyinen sähkösopimus. Aikamoista vedätystä, koska mistään sopimuksen tekemisestä ei puhelun aikana puhuttu.

  Muistakaa myös että sähkön hintaa kilpailuttaessanne joudutte kuitenkin maksamaan sen siirrosta erikseen, eli todellisuudessa kilpailutatte sähkölaskustanne melko pientä osuutta. Lisäksi vesivoimalla tuotettua sähköä saa muiltakin.

 15. henkilötunnusta tarvitaan siihen että vanha sopimus voidaan purkaa ja ettei kukaan muu henkilö esiinny sinun nimellä ja että sinua pystytätään jatkossa laskuttamaan jos sopimus toteutuu ja vielä että paikallinen yhtiö sinut tunnistaa. ja tosiaan sulla on vielä sen nauhoituksen jãlkee 14 päivän peruutus oikeus joka alkaa VASTA kun posteljooni on kirjeen sinun kotiisi tuonut. (eli sama jos ostat vaatteen niin sinulla on siinä 14 pv palautus oikeus) jos näin ei tapahdu voit hyvillä mielin nostaa syytteen. Fakta Suomen energiayhtiöstä on se että minimi aika mikä siitä kannattaa ottaa irti on eka ilmanen kuukausi ja maximi se puoli vuotta jonka jälkeen hintatakuu loppuu… jonka jälkeen hinta nousee aika varmasti. Ja tosiaan siirtohintaa ei saa suomen lain mukaan kilpailuttaa eli se pysyy aina samana. eli aika monen mielestä kilpailutus on turhaa mutta tämä koskee lähinnä yksiöissä asuvia ihmisiä joiden sähkön kulutus on pientä.

 16. Uskomatonta. Olin itsekin viime vuonna kaksi päivää tuolla kokeilemassa hommia. Tajusin kusettavan ihmisiä, joten päätin lopettaa saman tien. Myös palkka oli naurettava, eikä takuupalkasta ollut tietoakaan.

  ”Suomen ympäristöystävällisintä sähköä” -> ei pidä paikkansa. Suomesta löytyy mm. tuulivoimalla tuotettua sähköä, joka on paljon ympäristöystävällisempää kuin kalakantoja tuhoava vesisähkö.

 17. heh heh mut kyl se tuulivoimakin tappaa lintuja usan isois tuuli puistois. et jos ruvetaa miettii kunnol ni auringon energia vois olla aikas egoo vai onko muilla viel parempii vaihto ehtoja? mut se sey on gyl iha pepusta!!!

 18. Oli ihan pakko googlata ja tulla tänne SEYstä kuulemieni huhujen takia ja siksi, että sain tänään myyntipuhelun SEYltä. Kiinnostus todella pomppasi tänään kattoon, koska puhelimessani on ollut kaksi vuotta totaalinen puhelinmarkkinoinnin kielto, joka on toiminut 100% tehokkaasti, jonka tänään mursi ensimmäisenä SEY. Positiivisena asiana SEYn myyjästä mainittakoon, että hän ymmärsi päättää puhelun kohteliaasti ja lyhyeen, kun otin heti esiin markkinointikiellon.

 19. Money for nothing: Puhelinmarkkinoinnin kielto on asiakkuusmarkkinointiliiton tarjoama maksullinen palvelu. Ottaessasi tämän palvelun, kyseisen liiton jäsenyritykset sitoutuvat olemaan ottamatta sinuun yhteyttä.

  Suomessa on satoja puhelinmarkkinointiyrityksiä, joista vain murto-osa kuuluu kyseiseen liittoon.

  Aiheesta löytyy lisätietoja esimerkiksi Saiturin blogista: http://saituri.org/2009/02/23/8-tapaa-tappaa-puhelinmyyjat-roskaposti-ja-hairikot/

 20. Itselläni on juuri loppumassa tämä 6 kk hintatakuu SEY:n kanssa ja hinta tulee nousemaan lähes kaksinkertaiseksi sekä perusmaksun että kWh-hinnan osalta. Että tällaista…

 21. Laitetaan tähän nyt vielä numeroita tueksi. Eli aloitushinta SEY:llä: perusmaksu 2,00€/kk, sähkönhinta 5,61snt/kWh. Hinta 6kk jälkeen: perusmaksu 3,80€/kk, sähkönhinta 8,30snt/kWh. Hinnat ovat alvillisia. Sopimukseni loppuu 1.5.2010 ja irtisanomiskirje on jo luonnollisesti lähetetty.

 22. SEY on tehostanut myyntiä tarjoamalla yhden kuukauden sähköt ilmaiseksi. Tämä tarkoittaa SEY:n kohdalla sitä, että jätetään ensimmäinen arviolasku lähettämättä, mutta tasauslaskun yhteydessä laskutellaan iloisesti jokaikisestä kulutetusta kWh:sta. Tämä, jos mikä, on kuluttajan harhaanjohtamista ja erittäin tietoista huijausta. Miksi viranomaiset eivät reagoi?

 23. Myös minä sain ”hyvän tarjouksen” SEY:ltä. Onneksi sain sen peruttua, kun huomasin palaneen käryä.
  Ensimmäinen kuukausi olisi ollut näennäisesti ilmainen, mutta olisin joutunut maksamaan ensimmäisen vuoden perusmaksun – joka oli käyttämämme sähkön yhden kuukauden hinta. Säästö olisi ollut plusmiinus nolla ensimmäisen puolen vuoden aikana. Sen jälkeen olisi siis hinta pompsahtanut….

 24. Itselle soittivat 27.4 SEY:ltä ja tarjosivat samaa pakettia kuin teillekin. Onneksi muistin palautteet ja luin netistä paljon asiaan liittyen ja sanoin suoraan tyttöselle mitä mieltä heistä olen :). Siihen se puhelu sitten päättyi

 25. Kun irtisanottu sopimuksenne, pyytäkää siitä kuittaus SEY:ltä.

  Sain itse perintäkirjeen Svea perinnältä, joka koski aikaa, jolloin en ollut enää SEY:n asiakas. Tämä oli helppo todistaa perintätoimistolle, kun oli mustaa valkoisella.

  Täysi kusetusyritys oli kyseessä. Laskun summa pieni, moni ei jaksa alkaa muutaman euron takia räkkyämään.

 26. Täyttä kusetusta. Lafka on sitäpaitsi ruotsalainen. Myyntijohtaja on perustanut uuden yhtä perseestä olevan lafkan Market energian vai olikohan se Energy, anyway. Tehnyt sopimuksia mulle ja naapureille, vaikka sanottu puhelimessa suoraan EI!!!

 27. On kyllä aikamoista kusetusta Suomen Energiayhtiön toiminta. Luvataan se 5% halvempi hinta 6kk, joka pitää paikkansa sähkön hinnan osalta, mutta heidän useita kilpailijoita korkeampi perusmaksu jo syö tuon edun.

  Parasta on se 6kk jälkeen voimaan tuleva ympäristösähkö, jolloin kWh hinta pomppaa ~5,40 sentistä 8,30 senttiin per kWh. Kohtuu 50% korotus hintaan, mistä ei sopumusta myytäessä yllättäen mitenkään mainittu. Tämmöstä kusetusta ei kyll tietääkseni tapahdu missään muulla toimialalla näin avoimesti.

 28. Selvä huijaus: Sain sähkönkorotus ilmoituksen, joka oli päivätty yli 2 viikkoa vanhaksi, jolloin irtisanomisaika oli jo ummessa. Firma syytti minua tai postia, eikä suostunut hyvittämään.

 29. huh, onneks luin nää jutut täältä, kun eilen soittivat ja sanoin että palatkaa huomenna asiaan jos en voi saada kirjallista tarjousta jonka perusteella vaihdan jos vaihdan.. ei tee paljon mieli puhelimeen vastata jos soittavat.
  vinkiksi firmoille: lähettäkää tarjouskirjeitä! varmasti monen on paljon helpompi lukea paperilta ja arvioida rauhassa haluaako jotain vaihtaa. no ei oo ekologista, mut joo empä tiedä mikä avuksi. puhelimitse ei halua eikä uskalla ostaa oikeen mitään.

  1. ”Selvä huijaus: Sain sähkönkorotus ilmoituksen, joka oli päivätty yli 2 viikkoa vanhaksi, jolloin irtisanomisaika oli jo ummessa. Firma syytti minua tai postia, eikä suostunut hyvittämään.”

   Älä suostu maksamaan. Mitä useampi maksaa, sitä kauemmin tämä meno jatkuu. Ota yhteyttä välittömästi kuluttaja-asiamieheen, tai vaihtoehtoisesti suoraan Poliisiin (aiheeton laskutus on petoksen yritys).

 30. Paluuviite: [***Musta Lista***]
 31. Ite olen ollut töissä nyt noin viikon ja sitten tuli tapaus eteen jolla oli sähkölasku 9.99snt/kWh ja siinä kohtaa sitten aloin vähän tutkimaan asioita ja huomaan nyt olevani pahasti kusetettu. Asiakkaita huijataan pahasti, mutta ei se ole mitään verrattuna meihin työntekijöihin. Ymmärrän hyvin miksi ihmiset ovat näin kiukkuisia meitä kohtaan, muttei se meidän työn tekijöiden vika todellakaan ole. En suosittele kenellekkään kyseistä toimittajaa. Opin tämän sivun lukemisen jälkeen paljon asioita sopimuksista joita teen noin 4/pvä, olevan lain rajamailla olevia ja ajattelin lopettaa työt tämän viestin kirjoittamisen jälkeen etten moraaliani vasten jatka kusetusta. Meille tarjotaan 2€/kauppa ja ei sellasella kauheasti voi tienata. Olemme myyjinä tarjonneet tilaisuuutta hyväksikäyttä SEY:tä ja ottaa ensimmäisen kuukausi ja lopettaa sen jälkeen. Ja työn tekijänä en ole varma onko kyseinen sähkö edes ekologista kuten meille väitetään. Johtajamme on snobi joka elää herroiksi, ja me saamme hiluja. Johtaja painostaa myymään enemmän, ja eiinä kyllä kauheesti houkuta myymään tämän sivuston lukemisen jälkeen. Pomo voi eroittaa mikä hetki tahansa 4 kk sopimuksen kirjoittamisen jälkeen ilman varoitusta, sillä koeaika on 4KK !!! Mutta ei kannata syyttää missään vaiheessa työntekijöitä jotka eivät ole todellisissa töissä olleet. Toivottavasti ymmärrätte.

  Hinnat perustuvat kokonaan paikallis yhtiön hintoihin jotka ovat 6kk 5% halvempia ja eka kuukausi on veloitukseton. Käytännössä sopimus tehdään puhelimessa ja allekirjoitus korvataan sosiaaliturvatunnuksella. tiedot kysytään hieman turhan tarkkaan omasta mielestäni. Äänikuitti on ainut osa joka nauhoitetaan, ja vain pomo kuule ne, joten en tiedä laadusta mitään.

 32. @Nykyinen työn tekijä. Suomessa koeaika voi olla maksimissaan 4kk. (6kk jos koulutusta mukana, tutki tarkemmat ehdot) Se on myös molemminpuolista, eli pystyt itse myös katsomaan minkälainen yritys on ja lähteä kävelemään joka tässä tapauksessa kuulostaa hyvin suotavalta.

 33. muistelen lukeneeni jostain että sähköyhtiötä voi vaihtaa maksutta vain kerran vuodessa, joten sen kannalta ei ole hyvä ottaa edes kuukaudeksi tätä.. saatan olla väärässä..

 34. Sähkön voi kilpailuttaa niin monta kertaa kun näkee tarpeelliseksi. kyllä se tulee maksamaan jos vaihdat kaksi kertaa vuodessa koska paikallinen yhtiö tarkistaa vaihdossa mittari luvun MUTTA tämän maksun voit välttää lukemalla itse mittarin luvun ja ilmoittamalla sen paikalliselle yhtiölle. eli ei oo kova homma 😉 ja vielä on pakko kysyä nimi merkki ”nykyinen työntekijä” saatteko oikeasti vain 2 euroa/sopimus!? silloin kun itse myin seytä sain 10 euroa/sopimus. teidän snobi pomo ottaa pikkusen välistä… itsekkään en aikoinaan tiennyt että sey on kusetusta… meille jopa jaettiin lappu jossa luki seuraavaa ”On aivan sama, mitä muut puhuvat esim. keskustelupalstoilla – Me EMME ole huijarifirma, vaan teemme rehellistä kauppaa vapautuneilla sähkömarkkinoilla, tarjoten säästöä käyttösähkön hinnassa” että näin. joten kannattaa ottaa loparit.

 35. Löysin netistä ilmoituksen, jossa haettiin myyntineuvottelijoita. Sain paikan ja selvisi, että kyse oli puhelinmyynnissä ja tuotteena Suomen Energiayhtiön sähkönkilpailutus.
  Tarjous kuulosti niin hyvältä, että olin aikeissa itsekin vaihtaa sähköyhtiötä, mutta onneksi en kerennyt.

  Olin ollut aivan tietämätön näistä huijausjutuista, joten olin myynyt tuotetta aivan sinisilmäisesti ja puhunut harkinta-ajoista, peruutusmahdollisuuksista, takuuvarmoista alennuksista ym.

  Yksi päivä asiakas sitten kysyi, että olenko kuullut miten Suomen Energiayhtiö on huijannut asiakkaita. En tiedä olisiko pitänyt puhua totta ja sanoa ei vai huijata SEY:n maineen vuoksi ja vastata kyllä ja puolustaa SEY:tä. Siihen asti olin pitänyt yhtiötä erittäin hyvänä.
  Asiat alkoivat seljetä netistä löytyvien keskustelujen ja artikkelien myötä, kiitos myös tämän artikkelin.

  Aloin pelätä, että koska asiakkaita huijataan niin paljon, niin mistä tiedän ettei minua työntekijääkin huijata. Mistä voin olla varma onko palkkani juuri sen suuruinen kuin he sanovat ymym.
  Verojakin kierrettiin sillä, että nopeimmille myyjille annettiin milloin mitäkin tuotepalkintoa palkaksi.

  Omatuntoni ei antanut minun enää sotkeutua näin laittoman rajamailla olevaan asiaan, joten lopetin työt heti seuraavana päivänä.

  Olen erittäin pahoillani kaikille, jotka sain suostuteltua tekemään sopimuksen, en tiennyt millainen yhtiö oli oikeasti kyseessä.

  Ja tottahan se on, että kun ei mitään peruspalkkaa ole puhelinmyyjillä niin palkka koostuu pelkästä myynnistä, niin tottakai siinä sitten helposti alentuu huijaukseen ja vippaskonsteihin millä saada asiakkaita tekemään ”kuittiäänite”. Milloin mitäkin sanottiin, että esitteiden postitusta varten ja milloin että kyseessä on vain kuitti eikä lopullinen sopimus. Todellisuudessa puhelinmyynnissä käytetään paljon sanoja joiden merkitystä asiakas ei välttämättä ymmärrä tai ymmärtää väärin, tai ollaan vain mainitsematta jostakin asioista. Eihän se huijausta ole, jos toinen ymmärtää väärin, vaikka sanoo selkeästi, että ”kuittiäänite” joka tarkoittaa oikeasti suullista sopimusta eikä mitään ’kuittia’.

  En voi sietää tätä huijausta.

 36. heh ”kuittiäänite” me puhuttii asiakkaalle ihan oikealla asian nimellä elikkä suullinen puhelin valtuutus jolla asiakas valtuuttaa seyn tekemään vaihdon asiakkaan puolesta johon sisältyy kaukomyyntilain 14 päivän peruutus oikeus alkaen siitä ku asiakas on saanut sopimus paperit kotiinsa.

 37. tuli ilmanen kuukausi ja toinen kuukaus niinkuin lupasivat
  eli halvemmalla

  mutta kolmas tuli hinta oli pomsahtanu ja vihreä valinta luki laskussa

  laitoin samantien edelliseen yhtiöön sähköpostia
  joka oli samalla sähkönsiirtäjä
  nopeasti vaihtu takasin ei menny kuin 2 viikkoa

 38. No huh huh, kylläpäs en ihmettele enään yhtään juuri saamaani laskua ko. yhtiöstä tämän sivun luettuani. Ovat näköjään keksineet seuraavaa ettei huijaus kävisi kovin nopeasti ilmi:tuli nimittäin lasku 28kk ajalta eli käytännössä lähes koko ajalta kun sey on sähköä meille toimittanut.

  Laskussa väitetään että ”käyttöpaikkanne laskutus on pysähtynyt järjestelmäviasta johtuen” ja että nyt tasataan koko kausi eikä se oikeastaan ole edes lasku vaan siinä lukee että ”tiedote suoraveloituksesta”. Mitään suoraveloitussopimusta en ole tehnyt. Lisäksi mainitaan että pyydämme teitä varmistamaan että käytettävissä oleva summa on tililläsi päivää ennen laskun eräpäivää (489€) ja eräpäivä vajaan kahden viikon päästä. Vittu että sitä on ollu sinisilmänen ei tässä oravanpyörässä oo edes tullut ajatelleeksi etteihän sieltä laskuja ole tullut kun on kuitenkin tullut paikalliselta yhtiöltä laskut sähkön siirrosta. Tosi halvan olostahan se on ollu, mut oishan sitä pitäny tajua kummastella. Harvon sitä ymmärtää laskujen perään lähtä kuitenkaan lähtä huuteleen.

  Samaa lupasivat sillon alkuun että 5% halvemmalla kuin paikallinen. Tuo lasku on nyt ainut tiedon lähde missä näkyy kuinka ovat sähkönhintaa nostelleet tässä parin vuoden aikana. 6kk jälkeen näyttää nousseen 5,7 -> 8,16snt/kWh ja korkeimmillaan on käynyt 9,17snt/kWh. Huomenna kuluttajaviraston kautta asiaa ratkomaan. Peterin jipoista on tehtävä loppu!

 39. no huhhhuh!! aivan sairasta touhua!
  voimia asian selvittelemiseen!
  ihme miten noi voi viel toimia millään tavalla..
  voisitkohan kysästä sieltä kuluttajavirastosta samalla että miten se on mahollista..?

 40. Kyseinen yritys perustaa liiketoimintansa lain sallimaan maksimikusetukseen.

  Luvattiin halpaa sähköä, ilmaista kuukautta ja kun määräaikainen ”vihreä sopimus” umpeutuu 6 kk jälkeen, astuu voimaan ”ympäristösähkö” joka onkin liki 40% kalliimpaa ja reilusti yli yleisen markkinahinnan.

  Toki sopimuksen saa katki, mutta sähkön myyjän vaihtaminen useammin kuin kerran vuodessa aiheuttaa lisäkustannuksia asiakkaalle.

  Kohtuutonta korotusta Suomen Energiayhtiö Oy:stä tiedustellessani sain suullisesti vastauksen, jossa asiakaspalvelija harmitteli toistuvia yhteydenottoja, joissa asiakas kokee tulleensa huijatuksi.

  Sähköpostilla tehtyyn reklamaatioon vastattiin seuraavanlaisesti:

  ”6 kuukauden Vihreä Valinnan hintatakuun jälkeen sopimus muuttuu Ympäristösähkösopimukseksi.

  Ympäristösähkösopimus on toistaiseksi voimassa oleva, liikkuvahintainen sopimus jonka hinta perustuu vallitseviin hintamarkkinoihin.

  Mahdollisista hinnan muutoksista ilmoitetaan aina kuukautta ennen kun uusi hinta astuu voimaan, jotta asiakkailla on mahdollisuus kilpailuttaa hintansa.

  Sähkön hinta olisi yhtä hyvin voinut laskea 6 kuukauden hintatakuun jälkeen. Sitä emme voi tietää etukäteen, tämä riippuu sen hetkisistä hintamarkkinoista.”

  HAH! Nuo viimeiset lauseet osoittavat, että kyseessä on silkka huijaus! Jos hinta yllättäen nousee 40%, niin ei ole mitenkään mahdollista, että se olisi sopimusta tehtäessä ollut niin halpaa, että se olisi voinut muuttua vihreää sähköä halvemmaksi.

  Ympäristösähkön hintaa sopimuksen tekohetkellä ei kukaan muistanut kylläkään kertoa, vaan asiakas jätettiin uskoon, että se on jotakuinkin samalla tasolla, kuin vihreä.

  Arvaa harmittaako!

 41. Moi Toinen huijattu,

  Hei,

  Harmittavaa kuulla että olette tyytymätön palveluumme.

  Kampanja tuotteemme Vihreä Valinta, 6 kuukauden hintatakuulla on 5 % edullisempaa kuin paikallisen sähköyhtiön vastaava toistaiseksi voimassa oleva sopimus. Sähkön kilowattihinta vaihtelee tällöin riippuen siitä mikä sähkön hinta paikallisella yhtiöllä on.

  6 kuukauden Vihreä Valinnan hintatakuun jälkeen sopimus muuttuu Ympäristösähkösopimukseksi jonka hinta perustuu tuon hetkisiin sähköhintamarkkinoihin. Sähkön hinta on tuolloin sama kaikilla asiakkaillamme jotka saavat Ympäristösähkösopimuksen.

  Esimerkiksi vuoden 2009 keväällä monien asiakkaiden Vihreä Valinnan sopimuksen päättymisen jälkeen heille tuli ympäristösähkösopimus joka oli tulloin halvempi kuin Vihreä Valinta.

  Sähkömarkkinahintoja emme voi tietää etukäteen.

  Hinnanmuutoskirjeen yhteydessä ilmoitamme asiakkaalle hänen tulevan hinnan kuukautta ennen kuin uusi hinta astuu voimaan sekä kuinka paljon hinta nousee tai laskee prosenteissa jotta hän saa hyvän käsityksen siitä kuinka paljon hinnanmuutos vaikuttaa hänen sähkölaskuunsa. Tarjoamme tuolloin myös asiakkaalle muita vaihtoehtoja, esimerkiksi vuoden määräaikaisen sopimuksen jossa hinta pysyy muuttumattomana vuoden ajan. Ilmoitamme myös irtisanomisajan hinnanmuutoskirjeessä.

  Pahoittelemme että tunnette saaneenne harhaanjohtavaa tietoa ja että tieto myynnin yhteydessä ei ollut riittävä. Pyrimme olemaan mahdollisimman selkeitä sopimusehdoissamme, tiedotteissamme sekä asiakaspalvelussamme.

  Mahdollisissa kysymyksissä voitte aina olla yhteydessä asiakaspalveluumme, meidät tavoittaa puhelinnumerosta 0207 – 789 150 tai sähköpostitse osoitteesta info@energiayhtio.fi.

 42. Sain puhelun viime viikolla tästä firmasta. Olen katkaissut sopimukseni heidän kanssaan jo vuosi sitten juuri useita kymmeniä euroja/vuosi kalliimman sähkön takia verrattuna esim Helsingin energiaan.

  Myyjä esittäytyi, jonka jälkeen heti vastasin että ”Ei ei, olen ollut kyllä tekemisissä tämän firman kanssa.” Myyjä ratkasi tilanteen tyylikkäästi lyömällä luurin korvaani sanomatta sanaakaan.

  Ikävä tietysti jos perusjannua harmittaa kun firmalla on huono maine, mitä myymällä oma liksa pitäisi kuitenkin saada kuukausittain kasaan. Valitettavasti tuo puhelu ei ainakaan parantanut kuvaani Suomen energiayhtiöstä. Enkä tuollaista käytöstä siedä keneltäkään muultakaan puhelinmyyjältä.

 43. Hei, Huijausta todellakin, joka kirjoitti huhtikuu 22, 2010 6:52 pm.

  Ilmainen kuukausi sisältyy asiakkaan tarjoukseen mikäli arvioitu vuosikäyttö on alle 10 000 kWh / vuosi. Tämä lukee myös sopimusehdoissa.

  Korjaus viestiinne. Ilmainen kuukausi ei tarkoita sitä että ensimmäinen arviolasku jätetään lähettämättä. Ensimmäinen lasku jonka lähetämme sisältää aina ensimmäisen kuukauden arviolaskutettavat kilowatit joiden hinta on 0 senttiä per kilowatti, eli yhteensä 0 €. Tasauslaskun yhteydessä ensimmäinen kuukausi on myös eritelty erikseen: toteutunut sähkönkäyttö ilmaisen kuukauden ajalta jonka summa on 0 €.

 44. Ja kun vaihtaa Suomen Energiayhtiöstä toiseen sähköyhtiöön, niin liikaa maksamia rahojaan ei saa millään takaisin. Nyt jo odotettu puoli vuotta, ja monta kertaa on joutunut Ruotsiinkin soittamaan. Huijausta koko firma. Ja sikakalliin hinnat!!

 45. Jokaisella asiakkaalla on oikeus loppulaskuun jossa näkyy toteutunut sähkönkäyttö asiakkuuden ajalta. Mikäli asiakas on käyttänyt vähemmän sähköä kuin mitä on aikaisemmin laskutettu arviolta tulee hän saamaan takaisinpalautuksen loppulaskulla.

  Mikäli ette ole vielä saaneet loppulaskuanne voitte pyytää asiakaspalvelua selvittämään tilanne vaikka sähköpostin välityksellä osoitteeseen info@energiayhtiö.fi.

  Liittäkää viestiin asiakasnumeronne jotta löydämme sopimuksenne tiedot.

 46. Mitä varten Elina täällä paasaa lähettämään sähköpostia kun ette tuohon osoitteeseen lähetettyyn postiin vastaa kuitenkaan mitään?

 47. Sain juuri (joulukuu 2010) energialaskun Suomen Energiayhtiöltä, koska olin vaihtanut sähköyhtiöni halvempaan (Suomen Energiayhtiön Vattenfalliin). Saamani laskun mukaan jokainen Suomen Energiayhtiön kWh maksaa tällä hetkellä melkein 10 senttiä. Vattenfall tulee lähes puolittamaan energialaskuni (lukuunottamatta siirtomaksuja). Kun tein sopimuksen Suomen Energiayhtiön kanssa, he lupasivat, että heidän hintansa tulevat aina olemaan halvemmat kuin paikallisen sähköyhtiön. Lupaus ei toteutunut. Paikallisen sähköyhtiön hinnat ovat tällä hetkellä huomattavasti Suomen Energiayhtiön hintoja halvemmat. En suosittele Suomen Energiayhtiötä kenellekään, enkä ikinä enää tule heidän asiakkaaksensa.

  1. Jarille,

   Pahoittelemme mikäli myyjä on sanonut sopimuksemme aina olevan halvempi. Kuten sopimus ehdoissamme lukee seuraamme sähkömarkkinahintoja 6 kuukauden jälkeen.
   Pyrimme tarjoamaan asiakkaille myös erityyppisiä sopimuksia kuten määräaikaisia sopimuksia.

 48. Voi itku, juuri äsken tein ko. suullisen sopimuksen ko. ’kuittiäänitteellä’. Olisi pitänyt uskoa itseäni, ja tutkia asiaa ensin netistä. No, toivon mukaaan peruminen onnistuu papereiden saapumisen jälkeen.

 49. Mirjalle: Kyllä kai kaikissa kaupoissa on irtisanomisaika, joka varmaan pätenee myös määräaikaisiin sopimuksiin. Niinpä luulisin sinun voivan vielä perua sopimuksesi Suomen Energiayhtiön kanssa. Etsivä aina löytää tietoa, ja neuvojia löytyy (esim. kuluttajaneuvonta), jos Suomen Energiayhtiö ei anna tietoja tai siihen ei voida luottaa.

 50. Tämä liittyy täsmälleen aiheeseen.

  Olen Suomen Energiayhtiön asiakas.

  Tulen pian lopettamaan sähkön ostamisen kokonaan, siis MILTÄÄN SÄHKÖYHTIÖLTÄ. Sähköä voi ja teenkin itse, erilaista tekniikkaa siihen on ollut olemassa kai luokkaa 300 vuotta.

  Vielä on täsmälleen tarkastamatta, mutta näyttää siltä, että tämän miniläppärin lataaminen (ei siis koko ajan seinässä) on tullut maksamaan siirtomaksuineen noin 40 euroa kahdessa kuukaudessa. Muuta valtakunnan sähkön kulutusta en ole aikaansaanut. Mikäli näin on, tekee läppärin latailu siten 240 euroa vuodessa, jolloin (ja muutenkin) alan ”veivaamaan” ilomielin.

 51. Itsekin olin kyseisen yrityksen asiakas, kun kaverin lapsi oli siellä töissä. Oli ilmainen kuukausi ja halvemmat hinnat, irtisanominenkin sujui, kun Helsingin Energia hoiti asian. Mutta minullapa olikin kaksi sopimusta ja loppulaskujen kanssa olikin ihmettelemistä. Sopimus päättyi 11.4, toinen loppulasku oli päivätty 23.6 ja toinen vasta 28.12. Eikö yrityksen oikeasti kuuluisi hoitaa asiat hieman nopeammin. Kaipa täytyy minunkin valittaa kuluttajavirastoon…

 52. Muualta kuulemani perusteella
  Market Energia
  on jonkun SEY:stä eronneen perustama ja toimii samaan malliin.

  Älkää siis suostuko kummankaan ehtoihin puhelimessa, älkää antako henkilötunnustanne, vaan vaatikaa tarjouspaperit kotiin. Minulla oli papereissa paljon kalliimpaa sähköä kuin puhelimessa luvattiin.

  Jos teette sopimuksen, olkaa tarkkana hinnankorotusten ja irtisanomisaikojen suhteen. Valittakaa kuluttajaviranomaisille kaikista tahallisista tempuista.

  Mitä harvemmin ihmiset menevät huijareiden lankaan, sitä nopeammin tuollainen päättyy ja yritysten kannattaa toimia rehellisesti, niin että asiakas saa sitä, mitä tilaa.

  Nyt Vaasan sähkö oli halvin minun kilpailutuksessani. KSS Energia oli kallis, mutta en ole varma, onko se kallis vain näin kalliin sähkön kuukausina ja keskimäärin halvimpia. Määräaikaisten sopimusten (1 – 2 v.) kilpailuttaminen voi siksi olla järkevintä, niin voi luottaa siihen, että hinta vastaa tilausta – kunhan ei tilaa puhelimessa.

  1. Soittivat minullekkin eilen, kun olin töissä. Nainen langan päässä ylisti sopimusta ja kertoi juuri tuosta 5% alennuksesta. Lupasi myös 6 kuukauden hintatakuun ja ensimmäisen kuukauden ilmaiseksi. Jaariteltuaan puhelimessa noin 10 minuuttia toistamalla asioita jatkuvasti alkoi minuakin jo ihmetyttämään, että mikä homma tämä oikein on. Sanoin olevani töissä ja on kiire. Kysyin olisiko mahdollista saada esite kotiin, jota voisiimme sitten rauhassa katsella avovaimoni kanssa. Puhelinmyyjä toisti vain jatkuvasti, että ei mene enää kuin pari minuuttia, että saadaan minun tiedot ylös. Vakuutti tässä vaiheessa vielä, että paperien tultua kotiin voi rauhassa katsoa ja tehdä sitten tilauksen jos haluaa. Kehotin jo tässä vaiheessa hieman närkästyneenä ottamaan jo ne yhteystiedot, jotta voin jatkaa töitäni. Nainen suostui ja sanoi laittavansa äänityksen päälle, jota ihmettelin ja kysyin mihin moista tarvitaan. Sain vastauksen, että voivat käyttää sitä sitten todisteena myöhemmin jos haluan kirjallisesti tilata niin heillä on sitten jo asioita helpottamaan/nopeuttamaan äänite puhelusta. Vakuutti vielä kerran tässä vaiheessa, että puhelu ei sido mihinkään vaan vasta kotona paperien kanssa tehdään päätös, jonka jälkeen sanoi, että: (aivan sanatarkasti en muista)
   Myyjä: ”tänään on 18.3.2011”
   Minä: ”kyllä”
   Myyjä: ”ja olette nyt Suomen Energiayhtiö Oy:n asiakas”
   Minä: ”EN OLE!!! Ettehän te voi ensin luvata, että päätös tehdään kotona rauhassa kirjallisesti ja tämän jälkeen sanoa laittavanne nauhoituksen päälle, jossa kuitenkin vastaan olevani jo Suomen Energiayhtiö Oy:n asiakas. Tehän voitte sillä todistaa/väittää myöhemmin, että olen jo lupautunut tilaamaan tuotteen. Törkeää huijausta tämä. Siis ihan mielettömän törkeää.”
   Myyjä: ”Eiköhän lopeteta tämä puhelu tähän.”

   Siis ihmiset varokaa mitä sanotte puhelimessa. Kyseinen puhelu oli niin pitkä ja puuduttava, että en yhtään ihmettele jos joku on mennyt lupaamaan jotain epähuomiossa jo puhelimitse. Ihmiset ovat taipuvaisia sanomaan kyseisissä puuduttavissa tilanteissa myöntävästi vain saadakseen sen kyseisen ”tarjouksen” kotiin ja päästäkseen eroon kiusallisesta tilanteesta.

   Mielestäni törkeää huijausta koko puhelinmyynti tämän yhtiön kohdalla!!!

 53. ei kain tässä oo mitään kummallista ihan sika touhua älkää ostako

 54. Jos myyjä kertoo mikä se halvempi kilowatti hinta on ja puhelu menee nauhalle ja tilausvahvistuksessa on sama hinta ni eiks laki ole sillon meidän puolella?
  Voi sit vedellä oikeuteen tyypit ja tyhjää niiden taskut jos laskus onki jotain muuta.

  Aikansa kutakin sano pässi kun päätä leikattiin.
  Olenpahan asiakas ja siirtoyhtiöni maan toiseks kallein Fortum.
  Niillä vasta on varaa, mä utelin ’muka hesalaisena’ paljolla sais sähön myyntiä espoosta Helsingin Energian verkkoon, tarjosivat paria senttiä kalliimpaa hintaa 🙂

  Eli, jos et saa tarvitsemiasia tietoja tai osaa niitä itse hakea, maksat siitä kalliisti.

  Onnea kesään!

 55. täyttä huijausta älkää ihmeessä ottako eka luvataa 14vrk harkinta aika mutta kummiski jos suostut ja teet ns`äänikuitin` ni siinä lopuusa sanottaan että ette perusopimusta 14vrk harkinta aikana että sillee ei kannata vastata siihe kyllä muute se o vähä kusine homma

 56. On tuosta SEY:n ilmaisesta kuukaudesta jotain hyötyäkin. Sehän koskee siis vain niitä kotitalouksia, joiden arvioitu vuosikulutus on alle 10 000 kWh, meillä oli viimeisimmän Helsingin energian laskun mukaan 8500kWh. No tilasin sähköt SEY:ltä ja pistin talon kuukauden ajaksi sähkölämmitykselle (normaalisti öljy). Sellaiset rapiat 5500kWh:ta (eli n.400-450e edestä) ilmaista sähköä tuli käytettyä kun sattui olemaan talvipakkaset kovimmillaan. Ilmaisen kuukauden lopussa mittarilukema ylös ja ilmoitus Helsingin energialle (siirtoyhtiö) ja SEY:lle. Vielä varmuuden vuoksi valokuva jossa näkyy lukema ja mittarin numero jos myöhemmin tulee epäselvyyksiä. Ei yhtään huono diili mun mielestä. Yrittivät kyllä ensin hyvittää ilmaista kuukautta arivoitu vuosikulutus/12 periaatteella (n.700kWh), mutta asia saatiin korjattua. Nyt puolen vuoden ”takuuhinnan” jälkeen tuli ilmoitus että nostavat sähkön hintaa 24%, joten pitää varmaan vaihtaa yhtiötä.

  Eli ihan positiivista sanottavaa (toistaiseksi) täältä suunnasta.

 57. Mitä ihmettä. miksi muka kuuden kuukauden hintatakuu ei toteudu? Ensinnäkin se toteutuu aina, paitsi tapauksessa jossa asiakkaan käyttöpaikan kulutus ylittää 10.000 kilowattituntia vuodessa. Asiakkaalle tehdään tämä asia aina selväksi äänikuitin teon yhteydessä.

  Samoin asiakkaalle tehdään täysin selväksi myös se, että kyseessä on sitova kauppa ei tarjous esitteen lähettämisestä.

  Mikäli yksittäinen myyjä on esittänyt asian niin, että asiakas on ymmärtänyt tilanteen toisin on tuolloin kyse yksittäisen myyjän epärehellisyydestä myyntitilanteessa.

  Puhelinmarkkinoinnissa on aina pieni riski, että yksittäinen provisiopalkkaa nauttiva myyjä yrittää johtaa asiakasta harhaan.

  Dealpartner Salista oy, joka hoitaa Suomen energiayhtiön puhelinmarkkinoinnin pitää huolen siitä ettei heillä ole palkkalistoillaan epärehellisiä myyjiä. Kaikki kaupat tallentuvat myyntitoimiston asiakastietokantaan äänitteinä.

  Nämä äänitteet kuunnellaan ennen niiden lähettämistä Suomen energiayhtiölle. Epärehellisten myyjien työsopimukset puretaan välittömästi. Mitään pelkoa huijatuksi tulemisesta ei ole.
  Kuuden kuukauden hintatakuu on vain kuusi kuukautta, jonka jälkeen hinta määräytyy markkinatilanteen mukaan. Mistään huijauksesta ei siis tässäkään ole kyse. mielestäni päinvastoin.

  Suuret sähköyhtiöthän saattavat antaa pidempiä hintatakuujaksoja mutta kilowattitunnin hintakin voi usein olla suurempi. Missä siis on huijaus? Nähdäkseni ei missään. Kyse on yksittäisten ihmisten väärinkäsityksistä ja mielikuvista myyntitilanteissa!

  Nämä väärinkäsitykset päätyvät sitten kuluttajansuojalautakunnan käsittelyyn. Mielestäni
  Juha Kaakkola oli esittänyt asian epämääräisesti eikä esimerkiksi maininnut 10.000 kilowattitunnin ylärajaa hintatakuun ja ilmaisen kuukauden toteutumiselle. Tämäkin asia mainitaan Deal partner Salista oy:n äänikuitissa kaupanteon yhteydessä. Mitään huijausta siis Suomen energiayhtiön tai heidän käyttämänsä myyntitoimiston puolelta ei ole tapahtunut. Puhelinmarkkinointi on tavallaan kuin käytettyjen autojen kauppaa. Aina joku valittaa koska ei ole viitsinyt perehtyä kaupan ehtoihin tai on vain yksinkertaisesti käsittänyt ne väärin.

 58. Lupasivat minule markkina hintojen edullisinta sähköä, mutta lasku oli yli 9000€! Älkää ihmiset menkö tähän huijaus ansaan! Kamalan epä rehellistä toimintaa tällainen! Ei ole luottamista tähänä!

 59. Mikolle. Sain juuri tänään puhelun jossa minua yritettiin jekuttaa (en nyt käytä sanaa huijata, ettei tule paha mieli) Suomen energiayhtiön asiakkaaksi. Kuuntelin ja keskustelin ja tilanne eteni siihen että soittaja alkoi valmistella puhelun nauhoitusta sopimusta varten. Eli olin saanut myyjältä ne tiedot joiden nojalla päätös olisi tehtävä. Kutsun asiaa jekutukseksi, koska ne tiedot eivät olleet alkuunkaan riittävät sähköyhtiön valintaa tehdessä, mutta niin minun annettiin ymmärtää. Minun annettiin jopa ymmärtää että olen hiukan hölmö kun en näin hyvään tarjoukseen ilomielin tartu.

  Siinä vaiheessa kun kyselin uudestaan firman nimeä paneutuakseni asiaan hieman, myyjän äänestä kuuli että peli on heidän osaltaan menetetty. Hän sai vaivoin sanottua firman nimen, mutta yritti sitten vielä ohjata minut suoraan firman kotisivuille. Kenties mitään lakia ei rikottu, mutta semmoinen fiilis jäi että myyjäkin tiesi kyllä että nyt ei olla rehellisellä asialla.

  Ihan älytöntä että Mikko voi tuosta noin vaan todeta että vika on aina kuluttajan puolella eikä myyjä eikä sähköyhtiö ole tehnyt mitään epäilyttävää. Kuinka voi perehtyä riittävästi muutaman minuutin puhelun aikana sähkösopimuksen ehtoihin? Ja kuinka voin uskoa että tänään saamani puhelu olisi jotenkin poikkeuksellinen, yksittäinen mätä myyjä, kun kaikki nettikeskustelu viittaa siihen että muiden saamat puhelut ovat olleet samanlaisia. Tai härskimpiä. Valikoituja faktoja esittelemällä voi johtaa tietoisesti harhaan ja silloinko kyse ei ole huijauksesta vaan yksinkertaisen kuluttajapolon väärinymmärryksestä? Vielä tiivistettynä: Vaikka mitään lakia ei ehkä rikota, toiminta ei ole avointa eikä rehellistä.

  1. oliko semmonen hengästyneen olonen jätkä joka puhu mikki suussa
   lätinä kuulu

  2. Hei Joni,

   Asiakkaan ei tarvitse tehdä lopullista päätöstä tai perehtyä sähkösopimuksen ehtoihin myyntitilaisuuden muutaman minuutin aikana vaan hänelle lähetetään vahvistuskirje jossa lukee sopimuksen ehdot ja jonka jälkeen hänellä on 14 päivän harkinta-aika. Hän voi halutessaaan ilmoittaa meille joko puhelimitse tai sähköpostitse ettei halua vaihtaa sähkön toimittajaa.

   Kaikki myyjät eivät ole epärehellisiä. Hyvin toimineista myyntitilaisuuksista ei usein kirjoiteta.

   Suomen Energiayhtiö Oy tekee yhteistyötä muutaman telemarkkinointi-yrityksen kanssa. Työskentelemme kaukomyyntiä koskevan lain mukaisesti.
   Jos joku myyjistä tekee virheen otamme tele-markkinointiyritykseen yhteyttä ja referoimme heille ne tiedot jotka saamme asiakkaalta. Normaalisti virheitä sattuessa myyjä saa ensin yhden varoituksen ennen kuin hänet poistetaan projektista.

   Pyrimme olemaan mahdollisimman selkeitä myyntitilaisuudessa sekä sopimusehdoissa.
   Sopimusnauhoitus sekä vahvistuskirje ovat sopimuksen perusta.

   Emme halua missään nimessä harhauttaa asiakkaita. Nauhoituksessa kerrotaan asiakkaalle että nauhoitus toimii sähkösopimuksen perusteena ja että sopimus astuu voimaan mikäli hän ei peru sopimusta 14 päivän harkinta-ajan sisällä kirjeen vastaanottamisesta.

   Pyrimme parhaamme mukaan korjaamaan järjestelmäämme sekä asiakaspalvelua jottei sopimusten käsittelyssä syntyisi virheitä ja jotta asiakkaat voivat tuntea luottamusta yhtiötämme kohtaan.
   Korjaamme tietysti tapaukset joissa on toimittu väärin kun ne tulevat tietoomme.

 60. No eipä ollut. Ihan normaalisti mikkiä käyttävä (äänestä päätellen) naisihminen oli asialla.

 61. Hei

  Suomen energiayhtiö huijasi. Perivät yli suurta ennakkomaksu.

  Kun sopimus päättyy, eivät palauta rahoja

  minulla on saamatta ko. yhtiöstä rahat viime vuoden !!! viime vuoden !!!maaliskuusta alkaen, Seuraavaksi marssin poliisille

 62. Kyllä tuo 5% alennus pitää paikkaansa. Kuinka moni on ottanut huomioon et ilmoitetut hinnat on lähes joka yhtiössä verottomia. Laskussa on laskettu vero päälle ja siitä muodostuu kokonaishinta.
  Tarkastin asian laskuja vertaamalla.
  Ainakin omalla kohdalla puhelinkeskustelusta selvisi että sitoudun asiakkaaksi. Luulen että osa ihmisistä jotka täällä kirjoittelee ei ole kuunnellut mitä myyjä on sanonut. Toki epärehellisiä myyjiäkin on kaikilla missä kauppaa tehdään, jotka ajaa vain omaa etuaan.

  1. Miksi yhtiö ei palauta asiakkaille päättyneistä sopimuksista liika perittyjä rahoja ?????– outoa toimintaa

   VAROKAA TÄTÄ YHTÖTÄ

 63. Hei kuulkaas katsokaa tämä sivu energia markkinaviraston VIRALLISET PÄÄTÖKSET JA LAUSELMAT täältä näettekaikkien sähköyhtiöiden puuhaamat paskat huijaukset kuluttajia vastaan. Ei löydy Suomen Energiayhiöstä MITÄÄN vuoden 2008 jälkeen mutta katsokaapa muita yhtiöitä kuten.. Fortum ,vaasan sähkö,vattenfall,helsingin energia,köyliö-säkylän sähkö. kuoreveden sähkö, Kymeen-laakson sähkö. ETÄ EI KANNATA TIETÄMÄTTÖMÄT IHMISET HAUKKUA VAIN YHTÄ PUUTA.

 64. .. täällähän puolustetaan yhtiötä kuin aikanaan WIN CAPITAA… siinäkin kaiken piti olla kunnossa, mutta siellähän ne klubin
  vetäjät ovat syytteessä käräjäoikeudessa !!

  ei siis pidä olla sinisilmäinen

  erityisesti tässä suomen energiamarkkinayhtiössä oudoksuttaa
  ylisuurten ennakkojen periminen ja se että asiakkaalle ei palauteta varoja

  – yhtiössä ei vastataa puheluihin
  – sähköpostiin ei vastata
  – jos pääsen läpi, puhelimeen vastaa tietämätön puhelinsihteeri
  -itse asiasta vastaavaa henkilöä ei ole mahdollista tavoittaa
  – rahoja ei palauteta ja asiassa keksitään ties mitä syytä vitkasteluun

  kuka tämän yhtiön syynäisi
  mihin viranomaiseen tulisi ensisijassa ottaa yhteyttä ?

 65. Laittakaa reklamaatiot suoraan energiamarkkinavirastoon
  siellä valvovat näitä sähköyhtiöitä

 66. Tämän yhtiö mainoslauseeksi voisi hyvin muuttaa

  ….. paljon vaivaa ja enemmän jippoja…
  ja hetken päästä kallista sähköä

  olen kohdannut asiakkaana kaikki nämä tämän yhtiön kanssa

  kuka on yhtiön vastuuhenkilö ja omistaja ?

 67. mulle kanssa lupasivat puolesvuodes 5% halvempaa kuin nykyinen
  sähköntoimittaja
  ja ilmaisen kuukauden

  eka kuukausi olikin ilmanen toinen kk oli halvempi kuin nykynen

  mutta kolmas oli vihreä valinta ja huomattavasti kalliimpi
  eli niillä on kahta sähköä perus ja luonto
  perus sähkö vissiin on halvempaa kokoajan mutta kun ne vaihtaa sen vihreään valintaan
  kun on sopimuksessa hyväksytty

  ne oli siihen puhelin keskusteluun ujuttaneet
  tuon vaihdon vihreän valintaan ja verhoilivat sen
  ilmaisella kuukaudella ja tuolla 5% halvempaa sähköä
  eihän sillon maksettavan sähkön hinta ole 5% halvempi

  en tiiä kärsiikö näistä puhua täällä että saavat uusia asiakkaita
  ku olivat perustaneet tuommosen puoltavan sivustonki

 68. Hyvä ”meitsin kokemus”.

  Uusille asiakkaille tarjoamme Vihreän Valinnan joka on kuuden (6) kuukauden sähkösopimus joka tarkoittaa sitä että sähkön hinta pysyy muuttumattomana 6 kuukautta. Sähkön hinta lukee vahvistuskirjeessänne.
  Ensimmäisen kuukauden sähkönkäyttö on ilmainen mikäli vuosikulutus on alle 10 000 kWh. Sitä seuraavat viisi (5) kuukautta ovat siis Vihreän Valinnan hinnan mukaan. Vertaamme sähkön hintaamme tuolloin paikallisen yhtiön toistaiseksi voimassaolevaan hintaan ja hintamme on 5 % halvempi.
  Kolmannen kuukauden sähkön hinta siis ei poikkea toisen kuukauden sähkön hinnasta.

  Löydätte ajankohtaiset hintamme ja sopimuksemme kotisivuiltamme: http://www.energiayhtio.fi.

  Perussähkösopimus sekä Ympäristösähkösopimus ovat kummatkin toistaiseksi voimassaolevia sopimuksia joissa on liikkuva hinta ja sähkön hinta määräytyy Nord Poolilla valllitsevien hintamarkkinoiden mukaan. Ilmoitamme aina asiakkaalle kuukautta ennen kuin hänen hintansa muuttuu jotta asiakkaalla on mahdollistuus kilpailluttaa hintansa.

 69. ei tuo mulla nuin menny

  kannattaa tarkistaa ne puhelinmyyjät että puhuuko ne samaa
  mitä te lupaatte

  jo 3kk oli kalliimpi vihreä valinta
  eikä tullu mitään ilmotuksia hinnan muutoksista

 70. Hei,

  Sopimusnauhoitus sekä vahvistuskirjeenne on sähkösopimuksen perusta. Mikäli teille on tullut eri hinta kuin mikä on luvattu vahvistuskirjeessä kuuluu teille korjaus.
  Voitte halutessanne lähettää selvityspyynnön tapauksesta sähköpostiimme jossa on asiakasnumeronne niin selvitämme mitä on tapahtunut.

 71. siinä luvattiin puolivuotta 5% halvempaa sähköä ja eka kk ilmases
  ja jossain vaiheessa muuttuu luontosähkös

  ei kertonu että vihreä valinta on kalliimpaa eikä sitä että jo 3kk
  vaihtuu
  eli ei pitäny paikkaansa tuo 6 kk takuu

  ihan siis valehteli että sais sopimuksen tehtyä
  jätti osan kertomatta ja osaa korosti

  semmonen hengästyneen olonen jätkä mikä puhu mikki suussa
  tai kuulosti sille

 72. aika jännä ku alkaa näyttää siltä että asiakaspalvelu alkaa toimia parhaiten tätä kautta. erikoinen yhtiö.

 73. Joo. Todella hämmentävää että tämä yhtiö vastailee täällä mutta ei vastaa asiakkaan kirjeeseen, sähköpostiin eikä
  puhelimeen.

  onjko asiakkaita hoidettu kuin Directassa ? yrittäj’t istuttaa directaa oikeudessa

  puolustuskirjoittelut ovat henkilökunnan kirjoituksia

  kuka yhtiön omistaja on ?????????

  miksi yhtiö ei palauta rahoja ?

  1. Hei

   sama kokemus
   tämän yhtiön toiminnassa on jotain outoa

   epänormaalia toimintaa

 74. Hei,

  Vastaamme asiakkaiden puheluihin, sähköposteihin sekä kirjeisiin.

  Mikäli teillä on ollut ongelmia tai kysyttävää laskutuksen, palautusten tai sopimuksen kanssa voitte soittaa asiakaspalveluumme, meidät tavoittaa numerosta 0207 – 789 150. Aukioloajat arkisin: 09.00 – 13.00 ja 14.00 – 16.00.
  Puhelimitse perille pääsy vaihtelee päivästä riippuen. Tänään keskimääräinen odotusaika on ollut 47 sekunttia.

  Voimme myös selvittää asian sähköpostin välityksellä osoitteesta info@energiayhtio.fi.

  Suomen Energiayhtiö Oy kuuluu energia konserniin ja on Energibolaget i Sverige Ab:n tytäryhtiö. Heidän verkkosivu: http://www.energibolaget.se.

 75. Ketkä HENKILÖT ovat Suomessa yhtiön johdossa ???
  SIIS NIMET ESIIN !!!

  anonyymiä porukkaa. Ovat perustaneet toisen nettisivuston , jossa ilmeisesti yhtiön taustat ja ystävät kirjoittavat yhtiön puolesta positiivisia juttua.

  Itse en ole törmännyt tämän yhtiön kanssa muuhun kuin ONGELMIIN !!

  -SOPIMUS MYYTIIN VÄÄRIN PERUSTEIN, VAIN EKA KUUKAUSI PITI PAIKKANSA
  – HETI ALUSTA LÄHTIEN ( POIKK. EKA KUUKAUSI) PERITTIIN VIISINKERTAISTA ENNAKKOA NORMAALI KULUTUKSEEN NÄHDEN

  – SÄHKÖN HINTA NOSTETTIIN LUPAUKSISTA HUOLIMATTA 6 KK PÄÄSTÄ USKOMATTOMIIN SUMMIIN JA
  ASIKAS OLI YHTIÖN KANSSA VAIKEUKSISSA

  – YHTIÖN EI VASTANNUS PUHELUIHIN
  -YHTIÖ EI VASTANNUT SÄHKÖPOSTEIHIN

  IRTISANOIN SOPIMUKSEN

  YHTIÖÖN JÄI HUOMATTAVAN ISOT LIIKAA ENNAKKOON PERITYT RAHAT

  YHTIÖ EI HIISKUNUT SISÄÄN JÄÄNEISTÄ RAHOISTA ENNENKUIN YLI VUOSI SOPIMUKSEN PÄÄTTYMISEN JÄLJKEEN

  YHTIÖ PYYSI TILINUMERON PUHELIMESSA !!!! MUTTA EI PALAUTTANUT RAHOJA ?? MIHIN PYYTÄVÄT ASIAKKAAN TILINUMERON PUHELIMESSA

  RAHOJA EI KUULUNUT

  YHTIÖ EI VASTANNUT VIESTEIHIN EIKÄ PITÄNYT PUHELIMESSA LUVATTUA RAHAN PALAUTTAMISTA

  ON TURHA KEHUA TÄLLAISEN YHTIÖN TOIMINTAA ,
  on kokemusta vain yhtiön tuottamasta harmista ja ONGELMISTA

  : (

 76. HEI

  TÄLLÄ EI OLE KAI OMAA SÄHKÖÄ VAAN SE VÄLITTÄÄ SITÄ MUILTA OSTETTUNA
  NÄIN OLLEN LAITTAVAT KATTEEN TOISELTA OSTAMANSA SÄHKÖN HINNAN LISÄKSI

  RISKITÖNTÄ TOIMINTAA KUN PERII PÄÄLLE YLISUURET ENNAKOT JA SAA RAHAT OMAAN KÄYTTÖÖNSÄ

  KANNATTAA PYYTÄÄ OMASTA SÄHKÖYHTIÖSTÄ SUORAAN KUNNON TARJOUS
  EI KANNATA KÄYTTÄÄ KATETTA OTTAVAA MARKKINAYHTIÖTÄ VÄLISSÄ.

  JOUTAA ALALTA POIS

 77. Hei pettynyt,

  Suomen Energiayhtiö Oy:n toimitusjohtaja on Peter Wärme.

  Laskutamme verkkoyhtiöltä saamiemme mittarilukemien sekä vuosiarvion mukaan.

  Sähkönhinnan noususta ilmoitetaan aina kuukautta ennen hinnan muutosta, jotta asiakkaalla on mahdollisuus kilpailluttaa hintansa.

  Menettelyt, jotka koskevat takaisinmaksuja ovat olleet puutteellisia. Pahoittelemme takaisinpalautuksenne viivästymistä.
  Mikäli palautuksenne ei ole vieläkään tullut ilmoittamalle tilillenne olkaa yhteydessä asiakaspalveluumme.

 78. Tulin juuri matkalta kotiin ja Helsingin Energialta odotti kirje päydällä, jossa sanottiin, että ”sopimuksemme irtisanotaan kolmen päivän kuluttua, koska olette tehneet sähkösopimuksen Suomen Energiayhtion kanssa”. En ole koskaan edes kuullut kyseisestä yhtiöstä, puhumattakaan tehnyt mitään sopimusta heidän kanssaan.

  Soittaessani Helsingin Energiaan, kertoivat he tylysti sitoutuvansa irti asiasta!? Minun pitää itse selvittää asia tämän huijariyhtiö Suomen Energiayhtiön kanssa. Ei liene tarvita erikseen mainita että kummankin yhtiön asiakaspalvelunumerot ovat erittäin (!) kalliita!

  Onko huijauksella ja valehtelemisella enää mitään rajaa? HE:ta en epäile mistään tietoisesta vilpistä mutta tätä Suomen Energiayhtiötä kyllä!

 79. Hei Yari,

  Ottakaa ensitilassa yhteyttä asiakaspalveluumme niin selvitämme mitä on tapahtunut. Lähettämällä sähköpostia teille ei tule puhelinkuluja.

  Voi olla että toisen asiakkaan tekemässä sopimuksessa on ollut väärä käyttöpaikantunnus ja tämän takia sähkönmyyjänvaihtosanoma on tullut kohteeseenne.
  Tuolloin myyjänvaihto perutaan.

 80. Hyvä Yari

  Tervetuloa kerhoon

  nyt näköjään sinne otetaan ja irtisanotaan asiakkaita itsestään

  Kuka näitä sähkönvälittäjiä oikein valvoo ?
  Pekkarinen kovasti aikanaan uhosi että valvotaan, mutta puppua taitaa olla koko valvonta

  ei kuluttaja pärjää tällaisten kasvottomien ja röyhkeiden yhtiöiden kanssa

  1. Jos minulle kävisi noin, että joku sähköyhtiö omatoimisesti vaihtaisi sopimukseni heille, niin en reagoisi mitenkään. Antaisin heidän toimittaa ilmaista sähköä niin kauan kuin toimittavat. Jos alkavaisivat sitten karhuamaan laskuja, niin pyytäisin sopimusta nähtäväksi. Saisipahan ilmaiset sähköt. Eivät takuuvarmasti voi karhuta saataviaan ilman sopimusta. Jos laittavat perintäyhtiölle, niin riitautat saatavan ja perintä lakkaa.

   Miksi käyttäisin aikaani selvitelläkseni jonkun firman töppäyksiä?

 81. blaah blaah blaaahhhh

  että porukka jaksaa jauhaa huhhu.
  ite oon käsittäny asian näin;

  te jotka ootte tyytymättömiä, ette vaan osaa kilpailutus asioita tarpeeks hyvin. tai ette siis tiedä asiasta yhtään mitään . ottakaa selvää siitä että miten se kilpailutus toimii niin sitten ette ehkä yllättyis ku tapahtuu jotain, esim että tuo sähkönhinta nousee kun se muutttuu toistaseksvoimassa olevaks.
  ihan turha inistä ku on jo maito lattialla.
  c’mon, voin veikata et useimmat teistä on keskiikäisiä tai nuoria, vai helvetin vanhoja, eli ottakaa selvä asioista ennen ku valitatte.
  ja toiseks…
  myyjät. ne on nuoria opiskelijoita yleensä joille heivataan lappu naaman eteen mistä pitää lukea sanasta sanaan kaikki.
  ja teillä on vielä pokkaa huutaa heille? siinä kestää hetki ennen kuin oppii homman. jotkut ketkä soittavat teille voivat olla ensimmäistä päivää töissä,miettikää 2 kertaa haluaako hän sitten jatkaa töissä sellaisen huudon jälkeen? huutamisen sijasta, voitte pyytää jotain muuta puhelimeen, esim tämän myyjän esimiestä tai jotain vastaavaa. onko käynyt mielessä?

  on vaan niin hemmetin ärsyttävää lukea tälläisiä asioita kun tietää että se johtuu vain ja ainoastaan ihmisten tietämättömyydestä.

  ja kyllä, olen tyytyväinen asiakas.
  ja kyllä, olen joskus toiminut puhelinmyyjänä myös.

  Olin nimittäin niin viisas että otin selvää netissä siitä, että miten sähkön kilpailutus toimii. suosittelen että itekkin teette niin.

  tossa aikasemmin näin tuon blogin, ja kävin kattomassa sitäkin. siinä selitetään aika simppelisti ja helposti että miten kilpailutus toimii, ni lukekaa vaikka se perkele niin loppuu se valitus.

  Ja joo, onhan suomen energia yhtiössä huonot puolensa myös, mutta hei, kuka on täydellinen ?

  Niinkuin siinä blogissa vissiin luki, niin siinä oli se linkki sinne jonnekkin energia sivuille, missä lukee niiin paljon paskaa muistakin yhtiöistä, esim,MARKET ENERGIA:sta. Ja siitä en ala edes kertoilemaan, koska sillon palaa loputkin hermot päästä.

  noh. tässä kaikki mitä mulla oli sanottavana.

  laitan vielä linkin niin ei mene niin vaikeaksi teille laiskoille ihmisille.

  järki käteen.

  http://suomenenergiayhtio.blogspot.com/

 82. tainnu ellu piiloutua nimimerkin taakse

  ootko ite ollu asiakkaana vai pelkästään asiakas palvelija

 83. onko tuo pitkä txt otettu pois

  Author: blaah
  Comment:
  blaah blaah blaaahhhh

  että porukka jaksaa jauhaa huhhu.
  ite oon käsittäny asian näin;

  te jotka ootte tyytymättömiä, et jne jne jne

 84. asiakaspalvelu, elina kuka ?

  onko elinakin tekaistu asiakaspalvelijan nimi

  eräällä pyramidiyhtiölläkin oli tiinaa ja marcoa,
  vaikka takana oli enimmäkseen yks henkilö

  mitähän hauskaa seuraavaksi

  1. Jee

   vihdoinkin asiakaspalvelu toimi ja homma hoidettiin kuntoon.
   Taisi olla tämän palstan ansiota !!!!!

   Yritysten kannattaisi ottaa asiakkaiden palaute ja asian hoitaminen heti haltuun kun asiakas ottaa yhteyttä yhtiön asiakaspalveluun netillä, puhelimella tms.

   Huonosti hoidettu asiakaspalvelu, hidastelu ym. ärsyttää aina asiakasta. Ja saa asiakkaat antamaan huonoa palautetta yhtiöstä kavereille, tutuille ja esim keskustelupalstoille.

   Hyvä palaute kerrotaan usein vain yhdelle, mutta huono palaute moninkertaistuu.

   Toivottavasti yhtiö otti nyt opikseen ja hoitaa asiakkaat viivyttelemättä ja reilulla pelillä kuntoon.

   itse en enää kirjoita yhtiöstä negatiivista, koska asia LOPULTA valitettavan pitkän kaavan mukaan hoidettiin kuntoon.

   toivottavasti muut ei tarvitse samanlaista kokemusta

   yhtiön vetäjän Peterin olisi hyvä itse työskennellä asiakaspalvelussa viikko ja todeta yhtiön pullonkaulat
   Siellä on nyt eturivissä Elinat sun muut, joilla ei ole valtuuksia eikä riittävää tietoa miten yhtiö hoitaa ja millä aikataululla hoitaa asiakaspalautteet kuntoon.

   Johdon on syytä katsoa peiliin jos halutaan että yhtiö toimii reilun pelin hengellä ja haluaa saavuttaa alalla tarvittavan luotettavuuden. Yhtiö voisi esim. laittaa johdon ym. hallinnon, asiakaspalvelun kuvat ja nimet yhtiön sivuille, puhelinnumeroineen.

   Ei ole suositeltavaa että yhtiö joutuu selittemään tekemisiä blogeissa

   Onnea yhtiön kehittämiseen

   entinen asiakas

 85. Zemppiä

  yhtiön johto ei taida tukea asiakaspalvelua

  eturiviä ei saa jättää koskaan yksin jos yhtiö haluaa toimia laadukkaasti

  jos ei halua, se on sitten yrityksen valinta

 86. onko tämä sama yhtiö kuin energia market, jonka kuluttajavirasto vie markkinaoikeuteen ?

  samat jipot siellä kuin tässäkin

 87. Mikä on tämän määräaikaisen vihreä valinta sopimuksen kokonaispituus? Missään ei sitä sanota tässä paperissa. Puhutaan vain kuuden kuukauden hintatakuusta.
  Perusmaksuksi on ilmoitettu 30€/vuosi.

 88. Kannattaa tehdä rikosilmoitus kyseisen yhtiön toimista jos alkaa tulla ongelmia ja selvittää asiat oikeudessa.

 89. Mummolleni oli kysymättä tehty Suomen Energiayhtiön kanssa sopimus. Nyt tuli ensimmäiset laskut SE oylta jotka minun ”edunvalvojana” pitäisi maksaa. Miten pitäisi toimia tämän kanssa? Mummoni on yli 80v ja sairaana palvelutalossa, hän ei itse pysty asiaa hoitamaan. Kiitoksia jo etukäteen!

 90. Kerronpas itsekin oman kokemuksen kyseisestä yrityksestä. Puhelinmyyjä soitti ja hyvin nopeasti kertoi firman nimen ja oman nimensä. Sitten sain lopulta tietää nimet uudelleen, mutta aikaahan siihen meni. Puhelun sisältö oli mitä oli, luvattiin sitä sun tätä ja sekin ettei tarvitse sitoutua mihinkään, kun pyysin lähettämään esitteet kotiin. Sähkösopimus on asia, jota ei tehdä missään puhelimessa, vaan tarkasti harkiten esitteiden, internetin sekä hinnastojen perusteella. Sitten alkoi siinä puhua juuri siitä, että laittaa nauhoituksen päälle, kun olen tilannut jotain ja tämä on sen vahvistus. Siinä kohassa sanoin, että en ole, vaan pyytänyt esitteet kotiin nähtäviksi. No jotenkin se sai sen sinne nauhalle ja muutaman päivän päästä tuli jo laput kotiin, että tilausvahvistus tilaamalleni tuotteelle. Pommitin jo ennen vahvistusta yrityksen asiakaspalveluun sähköpostia, että mitää ei tarvitse lähettää. Lähettivät kuitenkin. Yllättävän helposti uskoivat, että en tilaa mitään ja sen jälkeen en tuosta firmasta mitään ole kuullut enkä halua kuullakaan.

 91. Kyseisestä firmasta soitti vakuuttavuutta ääneensä tavoitteleva mieshenkilö esitellen sähkönvaihtosopimusta. Kun esitin muutamia takentavia kysymyksiä, löi luurin korvaan. Aika omituiselta kaupanteolta vaikuttaa!

 92. vieläkö on tapahtumia suomen energia yhtiöllä

  asiakaspalvelija elinakin häippässy täältä………..

 93. en kusasekaan ko. firmaan

  riitti yksi ikävä kokemus

 94. Äsken soitti mumisten esittäytynut mies. Tivaamisen jälkeen nimi jäi edelleen epäselväksi mutta selvisi että soittaa Suomen Energiayhtiöstä ja haluaa puhua ”sähkösopimuksen uusimisesta”. Hän totesi, että minulla on sopimus Helsingin Energian kanssa. Kysyin, onko se sopimus voimassa vai ei. No, on se voimassa. Kysyin miksi se pitäisi uusia, jos se kerran on voimassa. Hohhoijjaa sanoi mies ja löi luurin korvaan.
  Osasin olla varuillani, sillä vuosi sitten vanhaa äitiäni samainen yhtiö huijasi ja lähetti epämääräisen sopimusvahvistuksen, josta ei oikein selvinnyt mistä oli kyse. Pakkomyivät kalliimman sopimuksen entisen tilalle ilman, että äitini tiesi mitään ”uusineensa”, tilanneensa tai vaihtaneensa. Kovan salapoliisityön jälkeen sain sopimuksen peruttua ja purettua energiayhtiön juneileman voimassa olevan sopimuksen irtisanomisen.

 95. Pahoittelemme mikäli myyjämme ovat käyttäytyneet asiattomasti. Ei ole kenenkään eduksi lyödä luuria korvaan. Vahvistuskirjeessä tulee lukea mahdollisimman selvästi sopimuksen ehdot, hinnat ym. Kaukomarkkinalain mukaan asiakkaalla on aina oltava 14 päivän peruutusaika puhelimessa sovitusta sopimuksesta.

  Kun on kyse vanhemmasta henkilöstä suosittelemme puhelinnumeron laittamista suoramarkkinointikieltoon. Täten he eivät saa myyntipuheluita myöskään muilta yhtiöiltä.

 96. Joo, täytyy kyllä sanoa että myyntinsä hoitavat erittäin huonosti. Onneksi tuli lappu kotiin, jotta voin perua sopimuksen. Kauppasivat puhelimessa 6,3 snt/kWh hintaa ja se myös lukee lapussa. Myyjä vain unohti kertoa että tähän 6,3 senttiin tulee vielä alvi päälle ja vertasi sitä silti nykyisen sähköfirmani alvilliseen hintaan. Maksaisin siis suomen energiayhtiön sähköstä enemmän entä nykyisen yhtiön sopimuksella. Tarjosivat kahden vuoden määräaikaista sopimusta. En ymmärrä miten tämä voi olla kellekkään halvempaa. Ihme että on pulju pystyssä tämmösillä kusetuksilla.

 97. saat perua ilman muuta

  kuluttajalle hinta pitää aina ilmoittaa alvillisena
  lisäksi kyseessä on kotimyynti ja teille tulee lähettää peruuttamisohjeet

 98. Suomen Huijarienergiayhtiö Oy

  Lopetin sopimukseni elokuussa ja sain marraskuun lopussa loppulaskun, jonka mukaan minulta oli peritty reilusti ylihintaa. Ilmoitin puhelimitse tilinumeroni ja odotin ja kysyin ja sain 9.12.viestin ”Pahoittelemme että ulosmaksunne on viivästynyt, olemme korjaamassa ongelmaa ja palautuksenne pitäisi olla tilillänne ensiviikolla.”
  Nyt on joulukuu lopussa eikä rahoja ole kuulunut?

 99. Hei

  Tuttu juttu. Ne hilloo sun rahat- voit odotella rauhassa pari vuotta ellet rupee meuhkaamaan asiasta neteissä ja uhkaa tehdä siitä julkista lehtijuttua. Voit toki tehdä ilmoituksen energiayhtiötä valvovalle viranomaiselle .

  Älä anna periksi.

  Ne pelaa vaan tuolla kirjeellä aikaa, että voivat pitää rahaasi korottomasti omassa käytössä.

 100. Sain kyllä sopimuksen Suomen Energiayhtiön kanssa aikanaan purettua kyllästyttyäni nouseviin hintoihin ja kimppakämppälaskutukseen epäkäteviin useisiin laskuttajatahoihin ja ajankohtiin (sähkö ja sähkön siirto erikseen).

  Nyt tuli sitten lasku perään paria vuotta myöhemmin tasausloppulaskusta. En ole yli vuoteen asunut samassa osoitteessa edes. Vanhat laskut heitin pois muutettuani enkä pääse mistään tarkistamaan laskun aiheellisuutta. Maksoin laskun pois kun asiakaspalvelussa uhkasivat ulosottokuluilla. Suhteessa laskun summaan tuntui liian isolta vaivalta jatkaa jupinaa.

  Jälkikäteen ärsytys kasvaa kun lukee tarkemmin näitä nettikeskusteluja ja mietityttää kuinkakohan yleistä ja tuottoisaa tuo jälkilaskutus kyseiselle yhtiölle on.

 101. Tämän sähköfirman toiminta tuntuu jatkuvan erikoisena, vanhalle isälleni oli tehty sopimus hänen tietämättään ja asia selvisi vasta ensimmäisestä laskusta. Eroon pääseminen vaikuttaa ensimmäisen yrityksen jälkeen vaikealta ja nettijutut vahvistavat epäilyksiä. Sopimuksen sisältö ja kestokaan ei ole tiedossa. ei kai auta kuin ottaa kuluttajaviranomaisiin yhteyttä.

 102. vanhuksia on helppo huijata jos on sopivat wermeet

  valitettavasti

  hyvä että valvoit vanhuksen etua.

  nyt sun täytyy pysyä lujana

  kuluttajavirastoon heti yhteys

 103. Tänään 13.1. sain loppulaskun hyvityksen tililleni. Irtisanoin sopimuksen elokuussa ja sain rahat tammikuussa.
  Kiitos kännistä.

 104. Hei, olkaa tarkkoja sillä tein sähkösopimuksen Suomen energiyhtiön kanssa, koska lupasivat x % halvemman sähkön nykyiseen nähden. Sain vahvisukset ja oletin, että hinta on valmiiksi laskettu alemmaksi…näin ei kuitenkaan ollut.

  Maksan nyt enemmän kuin aikasemmin.

  Melko kyseenalaista toimintaa.

 105. Kuule Jorma

  nyt otit sellaisen sopimuksen josta on pelkkä riesaa

  tämä on vahva kokemukseni

 106. Koska Fortumi on kohdallani sähkönsiirtäjä, ilmoittaa yritys sähköä myyvälle yhtiölle mittarilukemat. Tässä tapauksessa Suomen Energialle. Joulukuussa 2011 sain sievoiset summat molemmista yhtiöistä, mutta Fortumilla asia korjattiin, ja hyvitettiin. Fortumi oli ilmoittanut Suomen Energiayhtiölle uuden lukeman, mutta yhtiö väitää edelleen esittämänsä kWh:n olevan se, minkä Fortumi on heille ilmoittanut, 1191 kWh:a. Otin jälleen yhteyttä Fortumiin joska kerrottiin, kyseiselle sähköyhtiölle on ilmoitettu lukema 200 kWh:a tälle 2,5 kk:lle. Ero on siis aika suuri. Myös kWh-hinta ei ole pitänyt paikkaansa, vaan on ollut korkeampi kuin sopimuksessa. Laskussa oli myös kaikki hinnat vähintäänkin kaksinkertaisia, mitä niiden olisi kuulunut olla. Yhtiö ilmeisesti luottaa siihen, ettei kuluttajat osaa laskea sähkön hintoja. Valitettavasti näin monen kohdalla onkin. Tämä on tarkoituksen mukaista huijausta, jota en hyväksy. Tein alustavasti ilmoituksen kuluttaja-asiamiehelle. Olen kuullut, että kyseinen firma on selvitystilassa? Jos näin on, ilmeisesti yritys laskuttaa asiakkaita ja olettaa, että asiakkaat maksavat laskut. Näin varmaan monen kohdalla onkin varsinkin silloin, jos vääryyttä ei voi todistaa. Mielestäni kyllä voi. Esimerkkinä kuitenkin: Jos yritys olisi selvitystilassa ja yritys lopetettaisiin, ei asiakkaalla olisi maksettuaan laskunsa mahdollista periä maksamaansa laskua edes kuluttajavalituslautakunnan kautta mikä normaalisti on mahdollista periä, jos vääryyttä on tapahtunut. Olen vaihtamassa sähköyritystä. En suosittele tätä Suomen Energiayhtiötä yhdellekään kuluttajalle. Firma on huijausyritys kokemukseni perusteella.

 107. Vielä, huomasin, että kirjoituksessa on virhe: lasku on siis 3,5 kk:lta.

 108. Onneksi päädyin tänne kun kuulosti puhelimessa niin epäilyttävältä koko homma. Jos se on niin hyvä sopimus niin miksei koko suomi käytä Suomen Energiayhtiötä. Sain juuri ”oikeat” vastaukset jokaiseen kysymääni asiaan…

  Nyt soitin äkkiä ja peruin koko sopimuksen. siinähän olisi oltukin sitten 2vuotta huijauksen kanssa… HUH.

  Aikaisemmin olen makuupäivän aamuna (yövuoron jälkeen) täydestä unesta jutellessani Helsingin Sähkön tms. myyjän kanssa tilannut uuden sopimuksen, tuli vahvistuskirje mutta sen jälkeen ei asiasta kuulunut mitään…? onneksi.

  -Onnellinen Kymenlaakson sähkö Oyn asiakas

 109. Onneksi heräsit unesta

  Varokaa tätä energiayhtiötä
  ja näitä alla mainittuja muissa asioisssa ( näistä piruista ei meinaa päästä irti jos erehdyt tekemään mitä tahansa näiden kanssa):

  elixia ( liikunta )
  pluscanal ( tv kortti )
  tai mikä tahansa maksukorttisopimus ( TV Canaalit yms)
  Sonerat, dna tai mikä tahansa 2 vuoden määräaikainen

  vaikka ei toimisi maksat,
  vaikka et käyttäisi maksat

  pysyvät mukana paremmin kuin peräpukamat

  ps. ja sitten nämä hammaslääkärit : laskuttavat aivan ylimääräistä , k u s e t u s t a

 110. Itellänihän muuttu sähkösopimus Suomen energiayhtiölle ihan iteksensä, en varmasti koskaan ollut vaihtanut yhtiötä aiemmasta pois, mistä syystä ihmettelinkin kovasti miten näin on päässy käymään. En jaksanu asiaan sen kummemmin perehtyä koska olen niin laiska. Pari kk tämän sähköyhtiön automaattisen vaihtumisen jälkeen suomen energiyhtiöstäalettiin soitella useampaan kertaan tarjouksien kanssa ja kyseltiin että haluatko uusia sopimuksen, että sen voi tehä näin puhelimitsekin. Kun kieltäytymisistäni huolimatta näitä puheluita tuli suht tiheään, sanoin etten oikeastaan ole koskaan ole alunperinkään sopimusta teille tehnyt, puhelimessa sanottiin että siitä on nauhotukset ja kaikki. Pyysin ystävällisesti lähettämään kyseiset nauhat itselleni, jonka seurauksena myyjä kiitti ajasta, eikä ole sen koomiin soiteltu…

  Hauskinta tässä on, että tämä lienee ko yhtiön asiakkaiden hankkimistapa, eikä monetkaan sitä huomaa….

 111. Tossa viime talvena tuli iha ihme lasku suomen energiayhtiöstä,85e,vaikka olen varmaa siitä etten tehnyt mitään sopimusta niitten kaa,olen ollut aina asiakkaana lahti energiassa ja tulen olemaan kyllä,mutta mitään hajua mistä tää lasku oikee lipsahti yhtäkkiä..no en kummiskaan kiinnittäny huomiota siihen ja ne sit ei vähän aikaa lähettänyt mitään,ja nyt vähän aikaa sitte tuli lasku jo svea perinnästä ja siinä onki jo yhtäkkiä 171e..mitä helvettiä oikeasti tapahtuu,pitää huomenna soittaa niille ja ottaa selvää et mitä vittua ne touhuu ja mistä tällänen lasku tuli mulle.

 112. Voisitteko kertoa miten kellekkään voidaan tehdä ”tietämättään” minkään näköisiä sopimuksia? Ymmärtääkseni näiden sopimuksien tekoon tarvitaan ääninauha, jonka perusteella lähettävät sopimuspaperit? Tuskin ketään pakotetaan sanomaan kyllä ku kysytään että haluatko vaihtaa sähköntoimittajaa. Lisäksi kaikkien sopimuksien tekoon tarvitaan sosiaaliturvatunnusta ja sitäkään tietoa ei varmastikaan kiristetä teiltä? Turhaaan te tänne blogeihin tuutte märisemään huonoista sopimuksista, tämä ei auta ketään, ottakaa yhteyttä suoraan kuluttaja-asiamieheen ja viekää asiaa sitä kautta eteenpäin.. Nyt vittu se järki käteen.. Lisäksi se joita vaivaa se, että vanhuksille tehdään ja ”huijataan” sopimuksia niiin pistäkää ne vittu jo holhouksenalaisuuteen nii ei tee enää minkään näkösiä sopimuksia.. En minä muuten muttaku on turhauttavaa lukea tämmösten vitu tyhmien ihmisten marinaa. Ja ”Kepalle” tiedoksi, niille puhelinmyyjille on turha pyydellä lähettelemään mitään ääninauhoja sulle, ei niitä oo koulutettu siihen, ota yhteyttä kyseisen yhtiön asiakaspalveluun.. Tuo on ihan sama asia, että menisit pyytämään kirvesmiestä korjaamaan sun autos =D

  1. ei tuo teikäläisen kirjoitus mistään penaalin terävimmästä kynästä ole lähtenyt

   huono tyyli, älä hauku ihmisiä keskity asiaan

  2. Puhelussa sopimuksesta tehdään äänitallenne jolla asiakas valtuuttaa Suomen energiayhtiön vaihtamaan sähköntoimittajan. Ja voin kyllä sanoa että aika uuno pitää olla jos ei kysymysten jälkeen tajua vaihtavansa sähkön toimittajaa koska kysymykset ovat hyvin selkeitä ja yksinkertaisia eikä niissä todellakaan kiristetä mitään. Niille ihmisille joille on tullut ”yllätyssopimuksia” tai vastaavia yllätyslaskuja kyseiseltä yhtiöltä, veikkaisin että on saattanut käydä niin, että joku muu henkilö taloudesta on ottanut kyseisen sähkösopimuksen, koska kuka tahansa taloudessa asuva 18-vuotias saa sen tehdä. Itse otin kyseisen sähkösopimuksen n 1,5 vuotta sitten mutta peruutin 14 päivän aikana soittamalla tilausvahvistuksessa olevaan asiakaspalvelunumeroon. Peruutus tapahtui vaivatta ja ilman minkäänlaista jonottamista. En vain halunnut maksaa siirrosta Savon Voimalle ja käytöstä Suomen energialle, niin vain on mielestäni yksinkertaisempaa kun ei tarvitse maksaa kahta laskua. Pointti vain oli siinä, että aika uuno täytyy olla jos ei tajua sitä että on vaihtamassa sähkösopimusta, koska ainakin minun puhelun aikana kaikki tuli kyllä hyvinkin selväksi.

 113. No itselleni kun soittivat, niin sanoin selkeästi että en puhelimessa tee mitään sopimuksia, laita tarjous tulemaan. Puhelinmyyjä sanoi että laittaa nauhoituksen päälle että saa yhteystiedot kätevästi. Pyysi sanomaan nimen ja osoitteen, jotka sanoin. Sitten puhui nauhalle että nythän ollaan sitten tehty tällainen ja tällainen sopimus jne. johon vastasin että eikä muuten olla tehty, vaan pyysin vaan lähettämään tarjouksen, johon myyjä sopersi jotain ”niinhän se olikin”. Sopimus kuitenkin tuli postissa.

  Annoin takaisin ja vedin öljypannun sähkövastukselle kaapelit ja laitoin talon sähkölämmitykselle SEY:n lupaaman ”ilmaisen” kuukauden ajaksi. Sellaiset 5500kwh:ta sain kuukaudessa kulumaan (pakkastalvi). Tässä kyllä pitää antaa pisteet SEY:lle, koska maksoivat sen vaikkei varmasti kovin halvaksi heille tullut.

 114. Kuulostaa uskomattomalta. Onneksi en itse ole vastaavan toiminnan uhriksi joutunut.

 115. Erikoisia kommentteja asiasta.
  Olen tehnyt ko. firman myyntityötä jo pitkään. Yhtään asiakasta ei pakoteta mihinkään. Asiakkaalle kerrotaan sanatarkasti kuluttajansuojaviranomaisen hyväksymä sopimussisältö, nauohite on asiakkaan suojaksi, jokaiselle kerrotaan että on kysymys ”suullisesta valtakirjasta ja äänitteestä joka toimii sopimuksen perusteena”. Lisäksi jos myyjä myy jotain muuta ja asiakas sitten peruu kaupan, se on pois myyjän proviisisosta.
  Koulutuksessa korostetaan jatkuvasti ettei missään vaiheessa saa puhua asiakkaalle tarjouksesta vaan nimenomaan suullisesti puhelimessa tehtävästä sopimuksesta, joka tulee kotiin kirjallisena tarkastettavaksi ja huomautusaika on lain mukainen kaksi viikkoa.
  Yksikään asiakkaistani ei ole kertonut että hintatakuu ei olisi pitänyt, kuitenkin aika monene kanssa olen ollut puheissa.
  Kommentti siihen että sopimus voidaan muuttaa toistaiseksi voimassa olevaksi: asiakas pääsee tostaiseksi voimassa olevasta sopimuksesta eroon koska vain haluaa. Nyt esim Fortum ja Eon pyrkii tekemään asiakkaan kanssa vain kahden vuoden määräaikaisia. Siitä ei pääse eroon vaikka markkinahinnalle tapahtuisi mitä. Tätä on pelkästään tällä viikolla harmitellut useampikin henkilö joille olen soitellut. Fortum vetoaa kokoonsa ja ikäänsä ja että olisi sen vuoksi luotettavampi toimija alalla. Sillä on kuitenkin melko paljon huomautuksia viime aikoina nimenomaan markkinoinnista ja kuluttajasuojan ”venyttämisestä”.
  Tästä näillä sivustoilla yleensä puhutaan aika vähän. Joulukuulla taisi nimenomaan Fortum olla ykkönen asiakkaiden reklamaatioissa.
  Faktaa perusteluihin!

 116. Miten ymmärrätte tarjouksessa olevan lauseen? ”Ilmainen kuukausi koskee ainoastaan uusia asiakkaitamme sekä käyttöpaikkoja, joiden arvioitu vuosikulutus on alle 10 000kWh” Näin kampanjoi Suomen Energiayhtiö Oy vuoden 2013 alussa…

 117. Hei

  ymmärrän siten että älä tee sopimusta, kokemusta on

  yhtiö antaa eka kuukauden ilmaiseksi ja sitten alkaakin mahtava laskutus

  yhtiön toimintatapana on määrittää ennakkoarvio ylikorkeksi jolloin heille jää koko ajan korotonta rahaa oman toiminnan pyörittämiseen

  ja sitten kun huomaat että tuli valittuakin tyhmän kallis sähkönvälittäjä ja irtisanot sopimuksen,
  sinun liikaa maksamaa rahaa hillotaan kuukausikaupalla ennenkuin saat sen voimakkaan vaatimuksesi ja pahimmillaan kalliin lakineuvojan avustuksella pois

  kokemusta on , pysy erossa tästä yhtiöstä. harmaita hiuksia saa halvemmallakin

  tässä menneellä viikolla eläkeläistäti höyrähti puhelimessa ilmaisen kuukauden myyntipuheesta
  mutta kuultuaan tietoa, päätti perua heti

  saa nähdä tuleeko hänellekin vaan laskuja

  puhun vain omasta kokemuksesta ja tämä on yhtiön entisen asiakkaan oma mielipide

  ei ole tyhmää oppia minun virheestäni

 118. ”Ilmainen kuukausi koskee ainoastaan uusia asiakkaitamme sekä käyttöpaikkoja, joiden arvioitu vuosikulutus on alle 10 000kWh”

  Onko tässä jotain epäselvää? Jos käytät yli 10 000KwH vuodessa, et saa ilmaista kuukautta. Hyvin selvä homma, ei pitäisi olla mitään epäselvää.

  Mukava nähdä että täällä on jopa viisaitakin ihmisiä jotka tietävät kuinka asiat oikeasti menevät.

  Sopimuksessahan AINA nauhoitetaan suullinen valtakirja jossa kerätään tiedot ja kerrotaan varsin selvästi että sähköntoimittaja vaihtuu. Kuinka tätä muka ette ole ymmärtänyt kun ”sopimus on pakolla myyty” ?!

  Paskapuhe haisee kauas, niin myös tässä. Olet ollut tarpeeksi typerä ihminen uskoaksesi keskustelupalstaa jolloin olet perunut sopimuksesi joka oikeasti olisi ollut sinulle rahan säästöä 😀

  ALV hinnat on aina ilmoitettu. Oma vikasi jos pidät asiaa kusetuksena etkä osaa edes lukea että se hinta sisältää ALVin 🙂

  Opetelkaa olemaan valittamatta asioista jotka olette itse sössineet. On kiva valittaa, mutta pitäisikö peiliin katsoa joskus?

 119. ku kolmas lasku oli sitä kallista luontosähköä……………..

  antaavat puhelimessa ymmärtää että sieltä tulee vasta tutustumispaperit
  ja ois 5% halvempaa sähköä kuin nykyisen toimittajan mutta ei vihreä valinta ole halvempaa

  kannattas teijänki käyvä siellä läpi kaikki sähkönmyyjät ja mitä ne sanoo

  ainaskin itelle lupas laittaa sopimuspaperit tutustuttavas
  alle 30v hengästyneen olonen mies jolla oli mikki liian lähellä suuta
  otti nimen ja muut tiedot nauhalle kuulu semmonen tausta ääni

  sähkön muuttuminen vihreään valintaan oli pää syy miks vaihoin pois

  suotta te täällä jahtaatte entisiä asiakkaitanne jotka on äänestäneet jaloillaan

 120. Tarkennan hieman sey:n toimintaa. Sitä myy Suomessa monia kymmeniä, ellei jopa sata toimistoa. Meidän myynneistä ei tule peruutuksia nimeksikään ja jokaisen asiakkaan kanssa käydään selkeästi läpi se, että sähkön myyjä vaihtuu halvempaan 6kk/24kk sopimuksella.. Joukosta löytyy myös varmasti paskanpuhujiakin mutta se ei tarkoita sitä, että jokainen olisi mätä..

 121. Yhtiöstä soitetaan agressiivisesti eläkeläismummon puhelimeen, joka kuitenkin kuuluu suoramarkkinoinnin kiellon piiriin. Asian esittelytapa kiireinen ja epäselvä. Vanhus ei halua tehdä puhelimessa kauppoja, vaan haluaa asiasta kirjallisen esitteen. Sitä ei hänelle luvata, vaan kaupat tehdään puhelimessa. Kirjalliset”esitteet” ovat yhtäkuin sopimus. Firman nimi jää tässä vaiheessa epäselväksi. Muutaman viikon kuluttua tulee toinen soitto. Kun mummo perää esitettä asiasta kirjallisena, kaupustelija suuttuu ja uhittelee:”Jäätte tästä tarjouksesta osattomaksi” ja iskee luurin korvalle. Taas menee muutama viikko ja puhelinmyyjä häiritsee mummon iltapuuhia. Puhe tulee kuin ”maanalta”, kuin jostakin tynnyristä, ettei mummo taaskaan saa selvää. Mummo ehdottaa, että eiköhän lopeteta, minulla on tässä nyt muuuta puuhaa. Mummo on päättänyt, ettei se osta mitään puhelinmyyjiltä, eikä kiertäviltä kaupustelijoilta. Se on hänen oikeutensa. Sitäpaitsi: mummo on vielä vireä, ajattelukykyinen ja toimelias. Hän voi täysin oma-aloitteisesti kilpailuttaa eri firmoja silloin kun haluaa, jos haluaa. Mummo tietää, mitä hän maksaa ja kenelle! Mutta jos nämä kaupustelusoitot eivät pian lopu,mummo saattaa harkita syytteen nostamista kotirauhan häirinnästä.

 122. tein kyseisen firman kansa sopimuksen 5kk sitten ja olen ollut ERITTÄIN tyytyväinen, käyttösähkön hinta on alhaisempi kuin entisessä forttumin sopimuksessa ja kaikki on pelittänyt loistavasti, suomenenergia yhtiöllä on 70 000 asiakasta, täällä on kymmeniä valituksia, joten siitä päättelisin että loput kymmenet tuhannet muut asiakkaat on ollut tyytyväisiä 🙂

  1. Oota vaan ku se 6 kk hintatakuu menee umpeen ni sun sähkös hinta nousee 8-9 centtiin 😛

 123. Suomen Energiayhtiöllä on sama perintäfirma kuin huijaamalla alushousuja ja sukkia myyvällä yhtiöllä.

  Front International ja Underwear by Courlexin ja Bamboo by Courlexin ovet business, jossa perintäkirjeillä vedätetään asiakkaat maksamaan.

  Kirjatkaa kaikki firmaan liittyvää ylös, nauhoittamaa asiakaspuhelut, ottakaa kuvakaappaukset firmaan lähettämistänne asiakasviesteistä.

  Älkää tilatko heiltä mitään!
  Ilmainen näyte johtaa jatkuviin laskuihin ja toimituksiin, jotka tulevat milloin sattuu.

  Laittakaa postia jos teitä on huijattu alushousuilla ja sukilla, ilmoitetaan vaikka kuluttajaviranomaisille kerralla:

  courluxunderwear@gmail.com

 124. Suomen Energiayhtiö Oy:n perintä on ulkoistettu Svea Perintä Oy:lle.

  Terveisin,
  Palveluneuvoja
  Suomen Energiayhtiö Oy

 125. Tarjosivat mullekin halpaa sähköä, okei laitetaan vaan kun on halpaa. Kun sopimus tuli niin selvisi seuraavaa: Mulla tällä hetkellä hels energian sop. vuosilaskutus kaikkineen kuluineen n. 270 €. Asunto kaupungissa kaksio. S energiayhtiön tarjous: perusmaksu 33,48 € / kk (401,76 € vuosi) + sähkö 6,47 snt/kwh + siirtomaksut = vähän enemmän kuin helsingin energialla, joten laskekaa sopimukset tarkkaan ennenkuin hyväksytte mitään. Onneksi oli 14 pvä aikaa olla hyväksymättä mitään. Nyt soitti Fortum , katotaan mitä jekkua siitä löytyy

 126. En tiedä mikä meininki on nykyään, mutta joskus useita vuosia sitten tätä Energiayhtiön myyntityötä seuranneena voi sanoa että myyntityötä myyjät tekivät työtä ohuella tietopohjalla. En tiedä oliko syy emoyhtiön suppeissa myyntimateriaaleissa vai myyntiporukan esimiesten jotka antavat ihmisten tehdä töitä mutu-pohjalta. He keskittyvät myyntiin, eivät tuotteeseen tai tuotteen vastuullisuuteen.

  Tämä tuntuu vastuuttomalta kuluttajaa kohtaan ja on varmaan myyjälle itsellekin ärsyttävää. Koska sähkönmyynti on kuluttajalle hankala ymmärtää, on ihan oikein että tätä alaa pidetään tarkasti silmällä – jatkossakin.

  Palveluntarjoajayhtiöitä kuuluu mielestäni vaatia suorasanaiseen ja selkeään myyntityöhön, jossa yksityiskohdat kerrotaan kuluttajalle. Energian CO2-päästöt on esimerkiksi merkittävä tekijä, josta myyjiltä pitää voida vaatia asiantuntemusta. Nykypohjalla myyntityö on mielestäni vastuutonta arvailua. Tämä on tosi vastuutonta myös kuluttajaa kohtaan joka ei siksi saa mitä haluaa vaikka yrittäisi.

  Arvelisin, että moni myyjä tuskin tietää hittojakaan mitä myy – kunhan luottaa esimiehen suurpiirteiseen sanaan siitä mitä hän alaisilleen kertoo.

 127. On karua lukea tällaiSta tekstiä netistä, koska olen opiskeleva sähköasentaja ja päässyt kesätöihin Suomen Energiayhtiön alihankkijatoimistoon puhelinmyyjäksi. Pidän työstäni, mutta harmittaa asiakkaat jotka ovat olleet monta vuotta asiakkaana ja haukkuvat minut puhelimessa kun yritän heidän sähkölaskuaan pienentää. Tiedän että on aina joku kusettajamyyjä jossakin, mutta pitäisi Suomen ihmisten ymmärtää sekin että työtähän me vain teemme.

  Tv. sähkömiesnainen.

 128. No joka firmasta loytyy netistä niin isommista kuin suurimmistakin huono palautetta ja ei kannata. Mutta miettikääpä asiaa siltä kantilta missä ovat tyytyväiset asiakkaat?

  No jossain muissa hommissa kuin katkerina netissä.

  Suurimmista sähkoyhtioistakin suomessa kuten fortum on tällä hetkellä tosi tukalat oltavat mutta heillä on myos erikseen henkilot toissä jotka poistavat keskustelupalstoilta yhtiosta huonoja palauteita tai haukkuja antavia ihmisten tekstejä, myos nokian on ollut suomessa ja maailmalla huonossa valossa (ottakaapa puhelimenne taskusta ja kuinka moni yllättyy että omistaa nokian ja hyvin siitä kavereille soittaa,selaa nettii tai lähettää tekstarin eikä tule moitittua). Kaikilla firmoilla on tyytyväisiä ja tyytymättomiä asiakkaita, aina. Mutta jos mietitään että näissäkin suomen energia yhtiotä koskevissa netti palstoilla on jotakuinkin samat henkilot jotka kirjoittelevat maksimissaan 30 eri henkiloo ja jos mietitään että suomen energiayhtiolla on n. 80 000 asiakasta mikä määrä se tästä on?? herranjumala eihän se ole kuin 0,037% 😀 sama kuin puhutaan nokiaa, audia, samsungia tai muuta vastaavaa haukkuvaa. Miettikää että aina se huono sana tulee ensin esiin, mutta ei monesti tyytyväinen asiakas kommentoi. Vanha sanonta menee, hiljentyminen on tyytyväisyyden merkki 🙂 siinä jokaiselle purtavaa iltapalaksi 😉

 129. 5.07.2013. sama peli jatkuu. luvattu puhelimitse ”kirjallinen tarjous joka kotiin tullessaan osoittautui sähkönsiirtosopimukseksi” kielsin moiset ajatukset ja oli soitettava Suomen Energiaan. oli perusteltava syy miksi liittymää ei vaihdeta. huonompaa palvelua en ole vielä Suomessa koskaan saanut. ei kannata sotkeutua tähän sähköyhtiöön koskaan.

 130. Minulla on ulkolainen vaimo, jolle soitettiin tästä hämäräfirmasta ja hän teki tietämättään sopimuksen heidän kanssaan, tosin mitään kirjallista ”vahvistuste emme saaneet. Asunto on minun nimissäni ja kyllä minä katsoisin oikeaksi, että SE’srä soitettaisiin asunnon omistajalle. Tämä on täysin moraaliton ja puolirikollinen tapa tehdä kauppaa. Kohdallani kyse ei ole rahasta sinänsä mutta enemmänkin kuluttajan suojasta tällaisia hämäräfirmoja vastaan.
  Saatuani ensimmäisen laskun otin heihin yhteyttä ja sopimuksen irtisanominen epäonnistui.
  Minun suositukseni on, että alkaa missään nimessä ryhtykö tämän firman asiakkaiksi, koska (lukekaa palautteita!) tässä on paljon mätää takana.

 131. Hei,

  Sähkösopimuksen voi tehdä kuka tahansa 18-vuotta täyttänyt osoitteessa väestörekisterin mukaan asuva henkilö. Sopimuksen nykyisellä haltijalla tai asunnon omistajalla ei ole uuden sähkösopimuksen kannalta merkitystä. Ilmoitamme sopimusvahvistuksessamme seuraavaa:

  ”Mikäli saamme verkkoyhtiöltänne tiedon että nykyinen sähkösopimuksenne on toisen henkilön nimissä (esim. puoliso tms, irtisanoutuu hänen nimellään oleva voimassa oleva sähkönmyyntisopimus. Huomioittehan että sähkönsiirtosopimus jatkuu muuttumattomana edellisen sopimushaltijan (esim. puoliso tms) nimissä.”

  Suomen Energiayhtiö Oy on tällä hetkellä Suomen neljänneksi suurin sähkönmyyjä heti Fortumin, Vattenfallin ja Helsingin Energian jälkeen. Sähköntoimittajakseen meidät on valinnut jo yli 100000 suomalaista kuluttajaa sekä noin 5000 yritystä.

  Markkinoinnissamme suoritamme laadunvalvontaa ja jokainen reklamaatio käsitellään erikseen.

  Ystävällisin Terveisin,
  Maria Mustonen
  Branch Manager
  Suomen Energiayhtiö Oy

 132. Tiedoksi vaan että esimerkiksi netissä kilpailuttamalla ei löydy kaikkia Fortumin sähkösopimuksia, joten Fortumia ei voi pitää kalleimpana yhtiönä, itseasiassa fortumilla tällä hetkellä suomen alhaisimmat kilowatti hinnat

 133. älkää erehtykö suomen energian kupruihin.otin juristin mukaan. jo alkoi tapahtua.olkaa tosi varovaisia,koijari fabriikki.miksi saa toimia suomessa,kysykää suomen-svenskeiltä.mistä kruunut tulevat.

 134. Suomen Energiayhtiö Oy toimii omien sanojensa mukaan laillisesti, mutta yhtiön moraali ja tapa, jolla mm. vanhuksia huijataan, on vähintäänkin kyseenalaista. Yhtiön toimintaan kuuluu muun muassa huijata ja sitouttaa iäkäs asiakas puhelimitse vähintään 6 kuukaudeksi. Sopimuksen astuttua voimaan sitä ei enää pureta, olkoon miten tahansa. Tämä, jos mikä on vähintäänkin arveluttavaa massaa, jossa on totuttu siihen, että asiakas on aina oikeassa.
  Yhtiö käyttää järjestelmällisesti suomalaista kuluttajasuojaa hyväkseen. Kuluttaja-asiamieheen voi ottaa kyllä yhteyttä ja saada sieltä sympatiaa, mutta todellisuus on niin, että Suomen energiayhtiö viittaa kintaalla näille huomautuksille. Kuluttajariitalautakunnan käsittelyajat ovat taas niin pitkiä, etteivät ne ehdi purra tähän 6 kuukauden pakotettuun sopimukseen.
  Toimintaa johtaa ruotsalainen Peter Wärme, jonka toimintatavat ovat herättäneet ihmetystä myös naapurimaassamme.
  Kuluttajasuojaviranomaiset ovat olleet täysin työllistettyjä myös Ruotsissa ja kun yhtiön maine on ajettu lokaan, vaihdetaan sille uusi nimi ja näin toiminta jatkuu. Toistaiseksi yhtiön nimi Ruotsissa on Min El.
  Kannattaa harkita kahdesti yhteistyöhön ryhtymistä.

 135. Suomen Energiayhtiö myös kieltäytyy tekemästä sopimusta 80-vuotta täyttäneille.

 136. Asiakaspalvelu vaikutti aloittelijamaiselta, virheitä tiedon kulussa. Epävarma. Kaiken kaikkiaan ei luotettava vaikutelma. Puhumattkaaan, että tuo ikärasismi voi vielä kolahtaa firmalle nilkkaan,jos sitä lähtee eteenpäin puimaan.

 137. kusetusta kusestusta kusetusta ja kusetusta. älä ota niiltä mitään. laskut noussu, ovat peittäneet sähkölaskun sisään jonku ympäristövakuutuksen salaa. pysykää kaukana vaan tällasista paskalafkoista

 138. Meillä oli tosiaan 6kk edullista sähköä. Sopimus oli minun nimelläni ja soittivat sitten puolen vuoden jälkeen kuitenkin puolisolleni, joka ilmoitti heti ettei ala minun nimissäni tekemään mitään jatkosopimuksia! Tekivät jumalauta silti uuden sopimuksen ja kirja tuli parin päivän päästä postista!!! Aivan käsittämätöntä huijausta. Sanoin sähköpostilla uuden määräaikaisensopimuksen irti ja nyt tuli viesti, että sopimus on muutettu toistaiseksi voimassa olevaksi… jokin ympäristösähkö se oli. Vaihdoin firmaa ja toivon, että he saavat homman toimimaan.

 139. Onnistunut on nimimerkkini sen johdosta,etta onnistuin perumaan sopimukseni naiden huijareiden kanssa. Ulkolainen vaimoni sanoi ”yes” tietamattaan mista on kyse, mitaan sopimusta ei tullut kirjallisena vaikka luvattiin ja
  yht’akkia olimme heidan asiakkaitaan. Lakimies-koulutuksesta johtuen uhkasin oikeustoimilla ja nain onnistuin ”sopimuksen” purkamiseen.
  En suosittele kun Suomessa on viela moraalisesti toimivia sahkoyhtioita ja toivottavasti myos tulee olemaan!

 140. Todella törkeästi käytetään muistisairaita hyväksi. Suorastaan huijataan puhelimessa ja painostetaan soittelemalla vanhuksille. Eikö ole enää mitään moraalia Suomessa?

 141. Kotimaan energia toimii samalla tavoin kuin Suomen energiayhtiö. Vain nimi muuttui.

  Isäni sitten meni ja teki sähkösopimuksen, vaikka edellinen sopimus on määräaikainen ja voimassa, jota ei voi purkaa. Hän vielä sanoi, että poika on hoitanut nämä asiat, mutta eipä se puhelinmyyjää haitannut, vaikka havukka ei tiennyt sähkösopimuksesta mitään.

  Hänelle myyjä veti hatusta nykyisen hinnan ja ilmoitti heidän sähkönsä olevan paljon halvempaa. No tekihän se vanha huuhkaja kaupat. Sitten kun tarkistin hinnan, niin heidän sopimuksensa tuleekin paljon kalliimmaksi. Väittivät, että heidän sähkönsä on PALJON edullisempaa.

  Pitäkää mielessä, ettei puhelinmyyjä voi tietää sinun entisen sähkösopimuksen sisältöä mitenkään etukäteen vaan heittää hatusta jotain ja huijaa. Ja vanhukset, älkää oikeasti alkako puhumaan mitään inttävän puhelinmyyjän kanssa.

  Näin sama meininki jatkuu Kotimaan energian nimissä. Toivottavasti sopimus on nyt irtisanottu, eikä tule mitään sotkua ja sopimussakkoja aiemmista.

  Luottamus on helppo menettää ja vanhat sähköyhtiöt eivät ikinä käyttäytyisi noin.

  1. IHMISET ON TYHMIÄ !

   On se ihme ja kumma, että jotkut pöljät menee retkuun. Minulle kun soitettiin ko. yrityksestä niin vastasin etten ymmärrä miten joku voi luvata halvempaa sähköä, kun asian ratkaisee paikallinen sähköyhtiö ja sähkön siirtoyhtiö ja mitään muuta mahdollisuutta ei ole.
   Onko ihmiset niin pöljiä, että menevät tekemään hädissään mitä sopimuksia tahansa luullen saavansa takaisin juopotellut rahat? Lakatkaa ryyppäämästä ja rälläämästä rahojanne niin rahaa on normaaliin elämiseen ja ei tarvitse miettiä säästänkö vuodessa kaksi euroa sähkölaskussa.
   Heh, heh, heh, tyhmyytenne on naurettavaa.

   1. Ettei vain Esalla menisi sähköt nyt hieman sekaisin. Sähkölasku koostuu kahdesta osasta: paikallisen verkkoyhtiön siirtohinnasta ja itse energiamaksusta. Verkkoyhtiötä ei ole mahdollista kilpailuttaa, mutta energianhinnan eli sähköntuottajan kyllä voi ja kannattaakin etenkin omakotitalouksissa.

 142. ”Sähkömarkkinoiden häirikkönä mainetta niittänyt Suomen Energiayhtiö on muuttanut nimensä Kotimaan Energiaksi.” ”Kotimaan Energia ei ole Energiateollisuus ry:n jäsenyritys.”
  Tarjoavat puhelimessa 3,9 senttiä/kWh, mutta kertoman mukaan joko sopimuspaperissa onkin sitten korkeampi hinta tai hinta nousee pian paljon korkeammaksi. Jos heidän tarjouksensa olisivat kannattavia, heidän kannattaisi sitoutua Energiateollisuuden sääntöihin todistaakseen sen asiakkaille. http://www.energiauutiset.fi/uutiset/suomen-energiayhtiosta-kotimaan-energiaksi.html

 143. Jos sopimus on määräaikainen, niin ehdotettu uusi sopimus ei astu voimaan. Kotimaan Energia tarjoaa markkinahintaista sähköä, se tarkoittaa sitä että hinta määräytyy pohjoismaisen sähköpörssin hinnan vaihteluiden mukaan,eli totta kai hinta vaihtelee, eihän se muuten olisi markkinahintaista. Sähköpörssissä hinta vaihtuu kokoajan, eikä Kotimaan Energia ole suinkaan ainoa yhtiö joka tarjoaa pörssisähköä, monilla muilla hinta vaihtelee jopa tunneittain. Talvella sähkö nyt vain on hieman kalliimpaa kuin kesällä, todennäköisesti sitä ihmiset pelästyvät, jonka jälkeen päivitellään myyjien ”epärehellisyyttä. Pitkällä tähtäimellä pörssihintainen sähkö on halvinta.

 144. Yhtiö on myös työnantajana huijari, työsopimusta ei tehdä kirjallisena ja suullisesti sovittu ei päde. Palkka ei tule sovittuna aikana, eikä sovitun suuruisena. Yhtiötä työpaikalla edustava I on joku huuhaa. Näppejä jäin nuolemaan 👿

 145. Olin Suomen Energiayhtiöllä kesätöissä vuonna 2010, jolloin siellä oli Stani niminen henkilö pomona. Palkkaa piti tulla 1000 euroa kuukaudelta, mutta edellytyksenä oli, että jatkaa töissä koko kuukauden. kolmen viikon jälkeen mies muutti toimistotilat viereiseen asuntoon ja samalla vaihtoi ”firmansa” nimeä, ja ei tullut palkkaa ollenkaan, koska työsopimus ei kestänyt koko kuukautta eli hän ei maksanut kenellekään sovittua palkkaa huijauksensa vuoksi. SIlloin firman nimi oli Nordvoice, mutta myimme Suomen Energia Yhtiön sopimuksia puhelimitse asiakkaille, ja lupasimme 5% halvempaa sähköä kuin mitä asiakkaat sillä hetkellä makstoivat, mutta todellisuudessa hinnat olivat paljon korkeampia. En suosittele, että kukaan ostaa ei-tutuilta yhtiöiltä mitään, koska ne muuttelevat nimiään ja valehtelevat sekä työntekijöilleen, että asiakkailleen. En silloin osannut tehdä asialle mitään, mutta kuukauden tein silloin turhaa työtä palkatta, ja kyseessä oli aivan selvä vedätys tältä Stanilta ja Suomen Energiayhtiöltä ja NordVoicelta. Sain hänet vielä lopulta kiinni puheloimitse ja hän oli muuttanut tilat vanhan toimiston alakertaan ja ovessa oli uuden firman nimi ja sitten ei tullut palkkaa koska hän katsoi, ettei aiempi työnkesto ollut ylittänyt sitä kuukautta mikä edellytti 1000 euron palkan, eli aivan selvä vedätys.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.