Halvemmat vakuutusmaksut puolison avulla

Henki- tai sairasvakuutusmaksun suuruuteen vaikuttavat monet tekijät. Näistä tärkeimpiä ovat vakuutuksenottajan ikä, sukupuoli ja aiemmat sairaudet. Mitä vanhempi olet, sitä suurempi on riskisi sairastua. Korvauksena tästä riskistä vakuutusyhtiö pyytää sinulta suurempaa vakuutusmaksua. Yli 40-vuotiaiden synnyttäjien ei ole esimerkiksi joissakin yhtiöissä mahdollista ottaa vauvalleen vakuutuksia ennen syntymää.

Hieman yllättäen vakuutuksenottajan ikä ja sukupuoli vaikuttavat myös esimerkiksi koti- ja autovakuutuksen hintaan.

Matkustin paljon opiskeluaikoinani ja otin noin kymmenen vuotta sitten Pohjolan Easy-paketin siihen kuuluvan halvan matkavakuutuksen vuoksi. Täytettyäni 26 vuotta Easy-pakettini hinta nousi huomattavasti.Viime vuonna aloin miettiä tapoja alentaa varsin kalliita vakuutusmaksujani. Kiersin eri vakuutusyhtiöissä pyytämässä tarjouksia, mutta halvempaa vaihtoehtoa ei tuntunut löytyvän.

Tapiolan edustajan kanssa jutellessani sain kuitenkin ajatuksen. Sanoin Tapiolan edustajalle kiitos, menin Pohjolaan ja kysyin, että voisimmeko siirtää vakuutuksemme alle 26-vuotiaan avovaimoni nimiin. Minulle kerrottiin, että vakuutusten siirtäminen on mahdollista. Meidän pitäisi vain tulla molempien paikalle allekirjoittamaan paperit. Menin takaisin kotiin, selitin asian avovaimolleni, kävimme yhdessä Pohjolassa ja siirsimme kaikki vakuutuksemme avovaimoni nimiin. Tuloksena oli, että säästimme 150 euroa vakuutusmaksuissa vuodessa.

Kannattaakin tutkia, että kumman puolison nimiin otettuna perheen koti- ja autovakuutukset tulevat halvemmiksi.

Yksi kommentti

  1. Kannattaa katsoa että menee itseään reilusti nuoremman kanssa kimppaan. Onhan sekin tietysti peruste. Toisaalta voihan puolison sitten vaihtaa nuorempaan aina kun ikäraja täyttyy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.