Osuuspankin lisäosuudet

Olikohan tuo Talouselämä-lehti, josta huomasin tällaisen sijoitusvaihtoehdon kuin Osuuspankin lisäosuudet. Osuuspankkien omistajajäsenyys  maksaa Osuuspankista riippuen noin 100 euroa. Esimerkiksi Turun Seudun Osuuspankissa voi ostaa lisäksi lisäosuuksia 10 euron hintaan. Lisäosuuksien minimimerkintämäärä on 300 kappaletta. Vuodelta 2006 Turun Seudun Osuuspankin lisäosuuksille maksettiin 4,5 % korkoa.

Lisäosuuksien hienous piilee niiden verotuksessa:

Lisäosuuksien merkintä on sijoittajalle kannattavaa, sillä osuuspääomalle maksettava korko on 1 500 euroon asti verovapaata. Tämän summan ylittävästäkin määrästä on 30 % verovapaata, lopusta yksityishenkilöt maksavat 28 %:n pääomatuloveron. Yhteisöjen osalta osuuspääoman korko on pääsääntöisesti verovapaata.

Osuuskaupoilla ei vastaavia lisäosuusjärjestelmiä ole. Osuuspääoman palautukset maksetaan esimerkiksi S-ryhmän kaupoissa yleensä suhteessa kaupoissa tehtyyn asiointiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.