Pankkia, jossa voi nimetä tilit?

Onko teistä blogini lukijoista kukaan asiakkaana suomalaisessa pankissa, jossa voisi antaa pankkitileille ”lempinimiä”?

Taustana tälle äkkiseltään hieman oudolle kysymykselle:

Olen lukenut viimeisen parin päivän aikana paljon Ramit Sethin juttuja. Kiinnostuin erityisesti Ramitin Tim Ferrissin blogiin tekemästä vieraskynäkirjoituksesta, jossa hän kertoo säästämisen automatisoinnin psykologiasta. Eräässä kuvassa Ramit näyttää, kuinka hän on antanut verkkopankissa eri tileille lempinimet.

Sain tästä ajatuksen, että lempinimien antaminen eri säästämistileille auttaisi motivoimaan säästämiseen. Sadan euron siirtäminen palkkapäivänä jollekin pankkitilille ei välttämättä ole kovin houkuttelevaa. Kahdenkymmenen euron siirtäminen tilille, jonka lempinimenä verkkopankissa on ”Rahaa häihin” on sen sijaan paljon miellyttävämpi ajatus.

Joten, jos olet asiakkaana pankissa, joka sallii lempinimien antamisen tileille, huikkaa tietosi kommenteissa.

Ps. Tilasin viikko Amazonista seitsemän henkilökohtaista taloutta käsittelevää kirjaa. Yksi näistä kirjoista oli Ramit Sethin ”I Will Teach You To Be Rich”. Amazonissa voi lukea ilmaiseksi joitakin osioita kirjasta. Vaikuttavaa tavaraa, suosittelen vilkaisemaan.

11 kommenttia

 1. Ainakin Säästöpankin verkkopalvelussa voi antaa tileille omat nimet. Lisäksi ”pankin neidit” näkee samat nimet omalta koneeltaan joten on ihan kätevää kun käy tallettamassa käteistä tililleen ojentamalla ajokortin tiskille ja laitetaan säästötilille.. Ei tarvitse mitään tilinumeroita muistaa.

 2. Nordeassa voi myös nimetä tilinsä. Tosin omilla tileilläni on niin ankeat nimet kuin Käyttötili, Laskutili ja Säästötili. Ei varmaan jää kenellekään epäselväksi, mitä varten kullakin tilillä on rahaa 😀

 3. Muistaakseni osuuspankin ja s-pankin tilit voi myös nimetä, itellä on ainaki joku korttitili, käyttötili, säästötili, autotili jne….

 4. Kiitoksia teille kaikille avusta! Kokeilen hommaa S-Pankissa ja Osuuspankissa.

 5. Kiinnostuin itsekin Ramit Sethistä tuon samaisen artikkelin perusteella ja ostin kirjankin. Mitäs mieltä olet itse kirjasta? Vai onko tarkoituksesi esitellä sitä jossain välissä tarkemmin?

 6. Kimmo, olen tilannut Ramitin kirjan (+ kuusi muuta vastaavaa) Amazonista, mutta ne eivät ole vielä tulleet perille.

  Olen toistaiseksi lukenut vain nuo pari ilmaisessa jakelussa ollutta kappaletta.

  Kirjasta tulee varmasti esittely ja arvostelu jahka saan sen näppeihini ja luettua. Odotukset ovat kuitenkin jo melkoisen korkealla.

 7. Olen töissä Sampo Pankissa ja meillä voi tilin verkossa nimetä itse. Henkilökohtaisessa käytössäni on tili, jonka nimi on: Koko perheen säästötili.

 8. Moi Markus! Olen itse lueskellut Ramitin kirjaa pikku hiljaa, nyt luettuna on noin puolet. Ajatukseni ovat vähän ristiriitaiset: Olen kyllä saanut kirjasta jotain ihan hyviä ideoita, mutta se tuntuu myös vähän sekavalta.

  Tämä menee nyt kuitenkin vähän asioiden edelle blogisi näkökulmasta. Palataan asiaan, kun olet kirjan lukenut!

 9. Kimmo, en malta odottaa, että saan oman versioni käsiini. Kaipa se sieltä pikkuhiljaa tulee… 🙂

  Kirsi, kiitos tiedosta!

  Tiivistetysti näyttäisi siltä, että tilien nimeäminen on mahdollista kaikissa suurimmissa suomalaisissa pankeissa.

 10. Nordeassa voi nimetä tilit, kuten joku tuossa ylempänä jo totesi. Siellä on myös mahdollisuus säästää salaa itseltään hankkimalla ePossu-toiminnon, joka siirtää halutulle Nordean tilille halutun summan. Ja jos vielä nimeää ePossu-tilinsä vaikkapa Hääpossuksi tai Lomapossuksi, säästäminen on suorastaan nautinto.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.