Myy jotakin vanhaa ennen uuden ostamista

Vanhoja tavaroita kirpputorilla (Flickr: macinate)
Vanhoja tavaroita kirpputorilla (Flickr: macinate)

Olen viimeisen viikon aikana ollut mukana tyhjentämässä kahta varastoa.

Näistä viimeisin oli avovaimoni perheen käytössä ollut varasto, jonka vuokrasopimus umpeutuu syksyn alussa. Tähän varastoon oli tuotu viimeisen viiden vuoden aikana mm. purkamattomia muuttolaatikoita, vanhoja lasten leluja, vaatteita ja huonekaluja. Veimme varastosta kaatopaikalle reilut 300 kiloa sekalaista tavaraa, mm. neljä rikkinäistä televisiota, kaksi cd-soitinta, yhden tietokoneen putkinäytön ja yhden pölynimurin.

Vaikka nykyinen varasto oli lämmin, oli osa tavaroista ollut aiemmin kylmällä vintillä. Kylmyyden ja kosteuden seurauksena esimerkiksi pari vanhaa Barbie-nukkea ja jotkut vaatteet olivat jo homehtuneet.

Tästä episodista mieleeni muistui yksi hyvä säästövinkki, jota en ole tainnut täällä aiemmin mainita – Ennen kuin ostat uuden tavaran, myy vanha pois.

Vanhojen tavaroiden säilyttäminen tuo monia kustannuksia:

 • Useiden tavaroiden, erityisesti elektroniikan, arvo laskee nopeasti ajan kuluessa.
 • Tavarat voivat pilaantua tai rikkoutua varastossa.
 • Varastoa tyhjennettäessä tai muutettaessa paljon myyntikelpoistakin tavaraa menee roskiin.
 • Varastotila on aina jollain tavalla maksullista.
 • Asunnossa säilytettäessä tarpeettomat vanhat tavarat vievät turhaa tilaa.

Myymällä vanhan tavaran pois ennen uuden ostamista saat tavarasta yleensä parhaan mahdollisen hinnan. Lisäksi vältyt turhalta varastoinnilta ja saat vielä hieman rahaa uuden tavaran ostamiseen.

Vanhoja tavaroita voi myydä monessa eri paikassa:

 • Kirpputori. Kirpputoreilla menevät kaupaksi varsinkin astiat ja lasten lelut. Mahdollisten arvoesineiden, kuten vanhojen astioiden, käypä hinta kannattaa kuitenkin tarkistaa etukäteen.
 • Keltainen Pörssi. Keltaisen pörssin kautta menevät kaupaksi ”isot tavarat” kuten huonekalut, polkupyörät ja vapaa-ajan harrastuksiin liittyvät välineet.
 • Verkkohuutokauppa. Verkkohuutokauppa, kuten Huuto.net, toimii hyvin silloin kun tavaroiden myynnillä ei ole kiire tai jos tavarat ovat arvokkaita. Korkeiden postikulujen vuoksi parhaiten menevät kaupaksi kevyet, pienet ja suhteellisen arvokkaat tavarat.
 • Keskustelufoorumit. Internet on täynnä eri aihealueita käsitteleviä keskustelufoorumeita ja verkkosivuja. Myyn itse esimerkiksi vanhat maastopyörän osat maastopyöräilyä käsittelevien Ridefree.fi -foorumien kautta. ATK-tavarat ja elektroniikka taas menevät hyvin kaupaksi Muropaketissa.
 • Kerro kaverille. Vaikka ystävälläsi ei olisi kyseiselle tavaralle tarvetta, voi hän tietää jonkun, joka voisi olla siitä kiinnostunut. Myynnissä olevia tavaroita kannattaakin mainostaa kahvitunnilla tai vaikkapa Facebookin tilaviestillä.

Eri mieltä? Samaa mieltä? Kerro omat kokemuksesi ja vinkkisi kommenteissa!

Katso myös juttuni tarpeettomien tavaroiden myymisestä Internetissä.

2 kommenttia

 1. Kannattaa ehdottomasti suosia kirpputoreja, ja vaikka vuokrata pöytä itsepalvelukirppikseltä kimpassa jonkun toisen kanssa. Minulla on pöytä äitini ja kummitätini kanssa jo neljättä viikkoa. Kauppa on käynyt niin hyvin, että meidän on täytynyt vuokrata toinenkin pöytä! Yhteensä tuottoa on tullut noin 500 euroa neljässä viikossa. Jokainen euro on plussaa, sillä tavarat menisivät muuten lahjoitettavaksi tai roskiin.

  Mitään tavaraa ei kannata aliarvioida! Ihan kaikki ehjät tuotteet menevät varmasti kaupaksi, kunhan hinta on kohdallaan. Kirppiksellä myytäessä ei kuulu ajatella, paljonko itse on tuotteesta aikanaan maksanu, vaan täytyy oikeasti miettiä, mikä on todellinen arvo ja paljollako joku sen ostaisi.

  Pienistä puroista kasvaa suuri virta. Enää en usko ketään nuorta, joka väittää, ettei kesätöitä eli rahaa ole. Nyt ihmiset varastoja tyhjentämään ja kirpparille! PS. Esimerkiksi Oulun Real Kirppiksellä pöytävuokra on kesän ajan vain 10 e/vko, joten kynnys etenkin kimppapöytään on pieni, ja tuottavuus satavarma 🙂

 2. Chloi sanoi
  ”Enää en usko ketään nuorta, joka väittää, ettei kesätöitä eli rahaa ole.”

  Kaikki ihmiset eivät kuitenkaan kokoa ympärilleen ylimääräistä tavaraa, jota voisi myydä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.