Lukiokirjat rahaksi

Oletko valmistunut ylioppilaaksi tänä kesänä? Onko perheessäsi tuore ylioppilas? Vanhat lukiokirjat kannattaa myydä pois heti kurssin loputtua tai viimeistään ylioppilaaksi valmistumisen jälkeen. Lukiokirjat vanhenevat nopeasti ja muuttuvat arvottomiksi pahimmillaan vuodessa. Kirjoja voi kuitenkin kokeilla kaupitella vaikka lukion päättymisestä olisi aikaa parikin vuotta.

Vanhoja lukiokirjoja ostaa verkossa esimerkiksi Jamera Oy.

Tee näin:

  1. Mene Jameran verkkokauppaan
Kirjojen myyminen netissä
Jos et asu Jameran myymälän lähettyvillä, ei siis hätää: voit silti myydä kirjasi helposti ja kätevästi! Tarjouspyynnön jätät yllä olevien ohjeiden mukaan.

Voit myös käydä viemässä lukukauden alussa kotipaikkakuntasi lukioiden seinille ”Myydään” ilmoituksen. Muista mainita ilmoituksessasi kirjan nimen lisäksi myös painos.

Päivitys: Lähetin vuonna 2009 hintakyselyn 47 vanhasta varastosta löytämästäni lukiokirjasta Jameralle. Vaikka kirjoilla on ikää jo yli 5 vuotta, oli niistä 5 vielä käytössä. Jamera tarjosi näistä viidestä edelleen käytössä olevasta kirjasta 19,20 – 31,80 €.

Jos kirjat olisi myyty viisitoista vuotta sitten, olisi niistä saanut yli 200 €. Vuonna 2006 kirjoista olisi tullut n. 70 €. Tämä kuvastaa hyvin sitä, kuinka lukiokirjojen arvo laskee.

3 kommenttia

  1. usein kannattaa viiä ite liikkeeseen nii ei mee rahaa postareihin

  2. Jos haluaa kirjoista saa huomattavasti enemmän niin ei kannata myydä niitä Jameralle. Jameran bisneshän menee seuraavalla tavalla: Myyvät uudet kirjan 30 eurolla, ostavat sen käytettynä takaisin 6 eurolla ja myyvät sen käytettynä 15 eurolla.

    Jos vaan on viitseliäisyyttä, niin kannattaa myydä ilman välikäsiä esimerkiksi http://www.bookloop.net sivustolla.

  3. Kiitos paljon edellisen kommentista! Olin pitkään miettinyt missä myisin kirjani että saisin hiukan enemmän rahaa mitä jameralta saa. Siis kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.