Paras sähkönkulutusmittari

Technoline Cost Control (Kuva: HIIT tutkimusraportti)
Technoline Cost Control (Kuva: HIIT tutkimusraportti)

Haluatko tietää, paljonko sähkölaitteesi kuluttavat rahaa ja sähköä? Sähkönkulutusmittari näyttää sähkölaitteesi kulutuksen suoraan euroissa.

Tekniikan tutkimuslaitos ja Teknillinen korkeakoulu ovat testanneet 11 erilaista sähkönkulutusmittaria. Testien mukaan jotkut kalliit mittarit mittasivat sähkönkulutuksen jopa 25 % alakanttiin. Toisaalta hyvin halvoillakin mittareilla päästiin ammattitason laitteita vastaavaan mittaustarkkuuteen.

Kuluttaja-lehti pisteytti uusimmassa numerossaan tutkimuksen tulokset tähdiksi. Kuluttaja-lehden mukaan paras sähkönkulutusmittari on Amazon.de verkkokaupassa myytävä Technoline Cost Control – Energiekostenmessgerät. Technoline Cost Control sai Kuluttaja-lehden arviossa viisi tähteä. Technolinen sähkönkulutusmittarin mittausvirhe oli vain 3 %. Technolinen mittariin voi lisäksi asettaa sähkön hinnan per kilowattitunti. Painamalla mittarista löytyvää ”cost”-nappia, näkee sähkölaitteen kulutuksen suoraan euroissa.

Technoline Cost Control – Energiekostenmessgerät -mittarin hinta Suomeen toimitettuna on noin 14 euroa.

Kuluttaja-lehden arviossa seuraavaksi parhaat mittarit olivat Clas Ohlson EMT707CTL (4,5 tähteä), Velleman NETBSEM2 (4 tähteä) sekä Verkkokauppa.com FHT-9999 (4 tähteä).

HIIT:n sivuilta löytyy tutkimusraportti kokonaisuudessaan. BeAware-projektin sivuilta pitäisi löytyä Kuluttaja-lehden tutkimuksesta tekemä suomenkielinen tiivistelmä: Sähkölasku kuriin mittaamalla, mutta linkki on tällä hetkellä rikki.

Oletko ostanut sähkönkulutusmittarin? Saitko yllättäviä mittaustuloksia?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.