Haaste elokuuksi: Säästä kaikki kuittisi

Olen suunnittelemassa syyskuuksi tänne blogiin pientä haastetta, jota nimitän toistaiseksi nimellä ”1000 euron säästöhaaste”. Itse haasteesta enemmän hieman myöhemmin.

Tätä haastetta varten haluan kuitenkin ensin selvittää, että mihin rahani tällä hetkellä menevät. Minulla on kohtuullisen hyvä käsitys omista menoistani, sillä käytän lähes kaikkiin ostoksiini pankki- tai luottokorttia. Pelkät tiliotteet eivät kuitenkaan riitä kertomaan, että mitä rahalla on esimerkiksi isosta tavaratalosta ostettu – ruokaa, urheiluvälineitä, alkoholia? Tätä tarkoitusta varten tarvitaan kuitteja.

Koska olen tehnyt tällaista kuittipohjaista menojen seurantaa jo aiemminkin, päätin lisätä tähän hommaan tällä kertaa hieman haastetta. Ehdotinkin tyttöystävälleni, että seuraisimme molemmat kuukauden ajan kaikkia menojamme. Toivon tämän muun muassa paljastavan, että paljonko käytämme ruokaan kokonaisuudessaan kuukaudessa.

Tätä tarkoitusta varten yritämme kerätä kaikista ostoksistamme kuitit talteen. Mikäli emme jostain syystä kuittia saa, kirjoitamme sellaisen itse. Kertyneet kuitit keräämme pieneen muoviastiaan, jonka sijoitin strategisesti keskelle ruokapöytää.

Tein tämän harjoituksen itse edellisen kerran muistaakseni pari vuotta sitten. Huomasin tuolloin, että ostin makeisia ja snackseja kuukauden aikana lähes 200 eurolla.

Tässä samalla pieni haaste teille lukijoille. Kokeilkaa seurata nyt elokuun ajan aivan kaikkia menojanne. Menojen listaaminen kuun lopussa kuiteista Exceliin voi antaa yllättävän raadollisen kuvan omasta rahankäytöstä.

3 kommenttia

  1. Oon tehny näin jo usean vuoden. Erittäin näppärä tapa ja ei vie paljoa aikaa ja oman kulutuksen kulurakenne selviää pirun helposti. Suosittelen todellakin excelin vääntämistä asioiden helpottamiseksi.

  2. Mukana haasteessa ollaan! Tosin hiukan muunnellen: en aina muista ottaa kuitteja, mutta alan nyt maksaa kaiken pankkikortilla. Kirjaan saman tien verkkopankista summat vihkoon ylös, ettei kuun lopulla unohdu, mitä varten sekin raha on mennyt.

    Odotan innolla myös tuota 1 000 euron säästöhaastetta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.