Puhelinmyyjien numerot kännykkään

Puhelinmyyjien pesäpaikka (Flickr: Rob & Jules)
Puhelinmyyjien pesäpaikka (Flickr: Rob & Jules)

Puhelimesi on ollut äänettömällä ja olet saanut puhelun numerosta, jota et tunne. Soitat numeroon takaisin, mutta kukaan ei vastaa. Soitat numerotiedusteluun ja saat kuulla, että kyseessä on puhelinmyyntiyrityksen numero. Perkele, sinne meni taas euro ja risat!

Edellä kuvattu tapahtumaketju on sattunut omalle kohdalleni muutamaankin otteeseen. Vaan eipä satu enää. Puhelinmyyja.info -palvelusta voi nimittäin ladata omaan puhelimeensa kaikkien tunnettujen suomalaisten puhelinmyyntiyritysten numerot. Numerot tallentuvat yhden ainoan nimen ”Puhelinmyyjä” alle. Puhelimesi osoitekirja ei siis täyty sadoista numeroista.

Palvelu osoitti hyödyllisyytensä minulle juuri äsken. Puhelimeni soi keittiössä ja kun menin vastaamaan, luki puhelimeni näytöllä vain ”Puhelinmyyjä soittaa”. Tiesin heti vastatessa mistä on kysymys, joten sanoin välittömästi ”Hei ja kiitos ei”.

Jos sinun on hankala sanoa ”ei” puhelinmyyjille, lataa lista puhelimeesi Puhelinmyyja.info -sivuilta.

Katso myös ohjeeni puhelinmyynnin ja mainosten estämisestä.

5 kommenttia

 1. Mites listaa sitten päivitetään? Julkaiseeko laatija ajoittain päivitetyn listan vai voiko itsekukin lisäillä sinne numeroita..?

 2. Tuo lista elää koko ajan ja uuden, päivitetyn listan voi ladata niin usein kuin kokee tarpeelliseksi.

  Olen käsittänyt, että Puhelinmyyja.info -sivuston ylläpitäjä on harkinnut tekevänsä tästä ihan sovellustakin puhelimiin, mutta tällaisten tekeminen ja ylläpitäminen harrastuspohjalta on varsin rankka homma.

 3. Muuten hyvä mutta tuo lista on todella tynkä, ei se sisällä kuin murto-osan puhelinmyyjien numeroista! Monien firmojen numerot löytyy esim. eniro.fi palvelun kautta ja jos laitatte hakusanaksi esimerkiksi Pasamyynti nimisen puhelinhäirintäfirman, on pelkästään tällä YHDELLÄ firmalla satoja numeroita, joista voi tulla soittoja!

  Itse olen tässä yrittänyt koota täydellisempää listaa useista eri lähteistä (numeropalvelut, keskustelufoorumit sekä tuo puhelinmyyja.info sivusto).

  Tällä hetkellä numeroita on tiedossa jo 1462 kpl, eikä minunkaan lista ole täydellinen. Eikä se edes voi olla, koska läheskään kaikkien puhelinhäirintäyritysten numeroita ei löydä numeropalvelusta – sen näkee jo siitä että useimmiten kun joku sieltä soittaa, ei numeroa löydy mistään numeropalvelusta.

  Siten näitä häirintänumeroita on oikeasti useita tuhansia!

  Omalla kohdalla on käytössä järjestelmä, joka lyö luurin korvaan automaattisesti jos soitto tulee ei-toivotusta numerosta.

 4. Lisään vielä tuohon äskeiseen, että meille on tehty Robinson-rekisteröinti, silti tarjotaan mm. lehtiä ja toinen juttu jos olet yrittäjä, eivät mitkään rajoituspalvelut toimi. Yrittäjät ovat suurimman pommituksen kohteena, eikä yrittäjä voi myöskään heittäytyä olemaan vastaamatta tuntemattomiin numeroihin, koska ne voivat olla asiakkaita!

  Siksi olen panostanut tämän luurikorvaan-järjestelmän kehittelyyn oikeasti paljon vaivaa ja yritän saada siitä mahdollisimman hyvin toimivan. Työrauha on kuitenkin kultainen juttu ja jo yksi häirintäpuhelu kesken tarkan suunnittelu/ohjelmointityön sotkee kuviot todella pahasti.

 5. Onkos nimimerkki ”Yrittäjän” listaa saatavilla jostain?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.